Last news in Fakti

14 Септември, 2012 23:28 2 303 5

Бум на протестите на арабите заради Пророка

  • араби-
  • протести-
  • бенгази

Трима души бяха убити, а други 28 ранени при сблъсъци пред американското посолство в Тунис, което беше щурмувано от разгневена тълпа протестиращи, заради подигравателен за исляма филм, съобщиха официални медии, позовавайки се на Министерството на здравеопазването.

Двама от ранените са в критично състояние. Повече подробности за жертвите няма.

Тунизийският премиер Хамади Джебали от управляваща ислямистка партия "Енахда", заяви, че е дълбоко обезпокоен от нападението срещу американското посолство в Тунис.

Премиерът веднага се е върнал в страната си, макар по-рано да беше обявено, че отива на почивка петък и събота, припомня АП.

Двама демонстранти бяха убити край посолството на САЩ в Судан, където силите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат около 10 000 протестиращи.

Мъжът бил намерен мъртъв с напоени от кръв дрехи. Няма официална информация какво е причинило смъртта му.

Постепенно протестиращите биват разпръснати от силите за сигурност, които продължават да използват сълзотворен газ. Полицаите блокираха улицата, водеща към посолството, а протестиращите скандираха "Бог е най-великият" или "Не посягайте на Пророка". Избухнаха сблъсъци, след като демонстрантите опитаха да влязат в посолството, хвърляйки камъни по полицаите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери Дамянов

    2 0 Отговор
    Гледах внимателно репортажите и по CNN, BBC и други. Не мисля, че тези протести имат нещо общо с филма. Това са просто фанатизирани тълпи, които търсят всеки възможен претекст за да се нахвърлят върху запада по принцип. Има атакувани и немски и англииски посолства. И тях ли заради филма?

    Коментиран от #4

  • 2 доктора

    2 0 Отговор
    НЕОПИТУМЕНИ НЕГРАМОТНИ,НЕПРЕКЪСНАТО НАДРУСАНИ ЧОВЕКОПОДОБНИ,ЗАВИЖДАЩИ НА БЯЛАТА РАСА ПО СВЕТА.НАШИТЕ ЦИГАНИ СА СЪЩИТЕ.ХАБЕР НЯМАТ НИТО ОТ АЛАХ СИКИМ,НИТО ОТ МОАМЕТ АХМАК.НЕГРАМОТНИЯ КАК ЩЕ ПРОЧЕТЕ ЗА ТЯХ.ВОНЯЩА СМРАТ.ПОЛИТИЦИТЕ ЧАКАТ ГЛАСОВЕТЕ ИМ.ХА-ХА-ХА,СМЕШНИЦИ.
  • 3 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Много чувствителни тези мюсулмани бе.Защо някой не им каже,че пророка им Мохамед е бедно ;ъжливо камиларче-педофил.Как само тяхната религия неможе да съжителства с всички останали религии.Като толкова си го обичат-да заминават скоро при него.Защо идват в Европа?
  • 4 toto

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Дамянов":

    1-ви коментар
    Тези нападения не са свързани с филма а са свързани с религия Вижда се началото на 3-та световна война която ше е на религиозна основа и за жалост ще я загубим по простия факт ча в европа е бъкано с мюсулмани и юе ни онищожът отвътре ....
  • 5 муспи

    0 0 Отговор
    Вижте как действа демокрацията в света, - никой арабин и никой българин не са гледали този филм, а те протестират, тези дето са го гледали не чуват за протестите. Българите и арабите протестират на собствени разноски. Тези дето са го гледали не харчат за нищо, защото всичко е тяхно.