Last news in Fakti

13 Юни, 2020 13:07 2 362 45

Кой е виновен за нарушения диалог между Русия и Европа

  • русия-
  • европа-
  • сергей лавров-
  • шарл дьо гол

Според Лавров това са действията на Запада

Кой е виновен за нарушения диалог между Русия и Европа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Потенциалното сътрудничество между Русия и Европа няма да се реализира заради действията на западните държави отхвърлили идеите на Шарл дьо Гол. „Евроатлантическият съюз се сблъска с огромна криза на доверие. Единна Европа така и не беше построена. Сигурен съм, че действащият сценарии е далеч от този, който имаше предвид дьо Гол, който прекрасно осъзнаваше цялата контрапродуктивност и безпереспективност на „Европа без Русия““, каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в интервю за френското списание The Revue Politique et Parlementaire, посветено на 130-тата годишнина от рождението на бившия лидер на Петата република.

Лавров обърна внимание на това, че сега в западното общество преобладава линия, очертана от тези, които „присвоявайки си правото на съдници на човечеството са направили недалновидния избор в полза на натоцентрическите, геополитически игри с „нулева цена“ и логиката „господар-роб“. Министърът на външните работи припомни бомбардировките над Югославия, разширението на НАТО на изток, въпреки поетите ангажименти при съветското ръководство и подкрепата на някои европейски държави противоконституционния въоръжен преврат в Украйна и последвалите едностранни санкции спрямо Русия.

Възможността да бъде формирана архитектурата на света и сигурността на континента все още е налице. „При текущите условия най-ефективният път за решаването на тази задача се състои в сложния потенциал в различни интеграционни проекти, които се реализират на голямото евразийско пространство – от Лисабон до Джакарта“, допълва Лавров, като допълва, че именно натам е насочена инициативата на президента на Русия Владимир Путин за създаването на Голямо Евразийско партньорство.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    35 4 Отговор
    Всеки който е чел изказването на Путин в Бундестага и е видял какво направи запада си е отговорил на всички въпроси по тази тема.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    11 3 Отговор
    Виновен е не кривия, а правия, хаха.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Горан

    13 50 Отговор
    "Непонятната и широка руска душа" е всъщност оксиморон,метафора за едни ограничени,зли,подли,коварни и елментарни хора,които не е трудно да намразиш,особенно ако си живял 40 години сред тях.Те не могат да приемат спокойно успеха на другите,не могат да спят ако не им се подмазваш и хвалиш ежедневно.И много ще ти се разсърдят при положение,че не им обръщаш внимание и не искаш да имаш нищо общо с тях.Подобни изявления като тези на Лавров за някакви пропуснати ползи за Европа,будят единствено смях и съжаление.И е ясно за кого са пропуснатите ползи и кой съжалява,че чак се е загрижил за европейците.

    Коментиран от #19, #41

  • 6 Виновен е западът

    13 34 Отговор
    Който анексира Крим и на който русия наложи санкции.

    Коментиран от #25, #26

  • 7 Когато се търси виновен

    12 20 Отговор
    И когато сред заподозрените е и русия, то тогава няма никаква дилема. Виновни са всички други, но не и тя, също както все друг и цапа гащите.
  • 8 Смърт на комунизма свобода на народа

    14 37 Отговор
    Кoмуниcтитe никoгa пoвeчe нямa дa ги дoпуcнeм дo влacттa! Никoгa! A cкoрo щe бъдaт нeзaкoнни нa тeритoриятa нa Рeпубликa Бългaрия, кaктo ca нeзaкoнни вeчe в другитe бивши coц държaви!Путин щe гo ''oбecят'' c глaвaтa нaдoлу нa 24 юни нa Чeрвeния плoщaд, зaщoтo руcнaцитe три мeceцa нe ги пуcкaт дa излязaт oт дoмoвeтe cи зaрaди някaкъв измиcлeн вируc!

    Коментиран от #28

  • 9 Реалист

    39 7 Отговор
    Лавров е най големият дипломат на нашето време, но на западния свят начело със САЩ, не им изнася позицията на Русия. След разпада на соц. системата, студената война се запази и насочи изцяло към Русия. На натовци, включително и на нашите пишман политици им трябва винаги да има някакъв потенциален враг, ако ще и измислен, за да се дават огромни пари за въоръжение, голяма част от които да бъдат откраднати!
  • 10 На тия

    5 27 Отговор
    Пияндурници санкции,до дупка
  • 11 Нормален

    31 2 Отговор
    За номер 8 мога само да съжалявам, че има такива простаци в България. Заради такива недуразумения страната ни е на последно място в ЕС.
  • 12 Дориан

    13 8 Отговор
    Като ми кажат "Западът" и се сещам единствено за значителен играч като Франция. Кой друг? Колосът в международните отношения Белгия? Или пък военният гигант Нидерландия? Западът са всички дребни забравени от Бога държави зад гърба на Франция.

    Коментиран от #13, #16

  • 13 456

    15 8 Отговор

    До коментар #12 от "Дориан":

    Не се прави на улав,отворко.Германия е локомотива на Европа и четвърта икономика в Света.

    Коментиран от #31

  • 14 Тито

    22 8 Отговор
    Във тази Европа след 20-30години ще се молите на друг бог АЛАХ.

    Коментиран от #17, #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бачо Киро

    28 3 Отговор

    До коментар #12 от "Дориан":

    Западът като цяло. Лягат на САЩ постоянно вместо да си гледат интереса.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Влади

    1 1 Отговор
    Америка
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Римския клуб

    5 11 Отговор

    До коментар #14 от "Тито":

    След 20-30 години никой няма да ви иска нефта и камиларите от глад ще се самоизяждате.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаджиментов

    3 29 Отговор
    Русия беше част от Европа, докато не анексира Крим и не предизвика гражданската война в Украйна с Донецката и Луганската републики.
    Запада и прости историите с Приднестровието, Ю. Осетия, Азербайджан и Грузия, но те прекалиха.
    Ако Де Гол беше жив сигурно щеше да се отрече от думте си.

    Коментиран от #33, #42

  • 23 Хаджиментов

    4 15 Отговор

    До коментар #21 от "другарят":

    Елементарно е, драги.
    Ресурсите сами не се превръщат в стоки. Може да се продават директно, но когато са преработени в изделия цената им скача многоратно.
    Проблемът на Русия е, че няма модерна икономика, няма модерни технологии, няма модерни образование и наука. Напред е в оръжията и ракетите, но те не са всичко и затова се нуждае от науката и технологиите на Запада.

    Коментиран от #43

  • 24 Игор мразен тъгр

    16 1 Отговор
    такой национальности как украинец нет и не было никогда. Войну на территории никому не нужного образовани украина, начала америка. Там живут русские люди!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Еврокомунист

    23 2 Отговор

    До коментар #6 от "Виновен е западът":

    ФАЩ анексираха цяла Усрайна, пък се сърдят на Русия, че не им дава и Крим!

    Коментиран от #27

  • 27 Хаджиментов

    5 13 Отговор

    До коментар #26 от "Еврокомунист":

    Марш обратно в училище да научиш що е то анексиране, за да не дращиш глупости.
  • 28 Гьоте

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Смърт на комунизма свобода на народа":

    Като гледам, пак бивши комунисти ни управляват.
  • 29 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    17 0 Отговор
    Не се карайте граждани от краварскара балканска колония и на малките деца им е ясно че соросите умишлено влушават средата!
  • 30 Кантемировска Танкова Дивизия

    14 0 Отговор
    Искат да заиграе източната сурвачка и западняците ще се критнат Варшава е кадидат номер 1 които ще го хапнат първи!
  • 31 Дориан

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "456":

    Кой локомотив? Българина без да знае е готов на налапа Дудука на германеца, защото е германец и е Бог, а? Германия ако не беше ЕС, къде щеше да си пробута стоката? Ако не бяха мигрантите, кой щеше да бачка?
  • 32 русия прокълната кочина на злото

    3 10 Отговор
    Естествено ,че руската кочина е виновна.Русия е държава вредител и ако не сте забелязали русия е вечно срещу белия и развит свят ,а единствените и приближени държави са разни други пробити дупки като Сирия,Таджикистан,Азербайджан и тем подобни отритнати от света страни като самата русия.

    Коментиран от #44

  • 33 !!!

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хаджиментов":

    Припомни как разскрояват света,включително и земите на България на Берлински конгрес.
    Вчера беше годишнина му.Прочети решението на тези "цивилизовани и цинични" участници от запада и засрами се! Делбата тук е чудовищна!

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Боа

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Сталинист":

    Има covid за теб и за децата ти!
    Пазиш ли си?
  • 36 Хаджиментов

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "!!!":

    Някъде да защитавам някого?!?!
    Моето разбиране е, че България е жертва на ВСИЧКИ т.нар. Велики Сили, вкл. Русия. Другите поне не ни се пишат братя и не ни говорят непрекъснато, че ни били помагали и т.н. двуличия.
    Истината е, че никой няма интерес от голяма и силна България, защото помнят величието на Втората Българска държава, помнят културния принос на България за славянство, Източното православие и света и световната история. Русия иска да присвои всичко наше и да ни срина, като ни поделя и раздава на парче територията и историята ни на съседите, като не забравя и тя да вземе нещо (Делото на Кирил и Методий), а западните държави подкрепят ислямска Турция като противовес на християнските Балкански държави и Русия.
    Просто е - колкото по-близки връзки с Русия, толкова по-силна и агресивна Турция. Обратното е сближаване със Запада, а задачата на нашите политици е да балансират.

    Коментиран от #37, #45

  • 37 !!!

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Хаджиментов":

    Бла,бла..
    Парижка конференция след ВСВ.
    Контрибуция за България,дето искат Гърция и Сърбия-120млн.$Сталин ги свали на 70 млн.$ЗАЩО?
    Земите,за който претендират Гърция и Сърбия щеше да намалят България с 40%.Гърция ще бъде до пловдивско,Сърбия-до ЗападноСофийско.
    П р о ч е т и документа.Сталин и това го жборва в полза на България.Защо?
    И ти твърдиш нагло,че руснаците те цепят,че те чоплят?Наглост!

    Коментиран от #38

  • 38 Хаджиментов

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "!!!":

    Явно нищо не разбираш.
    1. Западняците са искали да вземат от нас, защото сме оставали в зоната на влияние на СССР, а пък Сталин е искал да увеличи тази зона. Ако не знаеш, ние бяхме предвидени за буфер от Юг на СССР И в случай на нова война тя трябваше да се води извън СССР, на такива буфери) и затова, колкото по-голяма е тази буферна зона, толкова по-добре за СССР. Нищо не е направено, защото Сталин много ни е обичал. Ако толкова му пукаше за нас, щеше да се бори да не сме в списъка на победените и тогава никой нищо нямаше да ни вземе, дори щяхме ние да вземем. Имаше основания за това, защото ние и СССР сме единствените държави участвали във ВСВ от двете страни и сме дали повече от 30 000 жертви. Но тогава нямаше да има болшевишки комунизъм, БКП, окупация, откраднати заводи, репарации, издържане на 600 000 солдати години наред, политически услуги, и т.н. и т.н.
  • 39 !!!

    0 0 Отговор
    Този,който ненавиждаше българи е Черчъл.И се налагаше в Париж България да бъде срината!
    А относно зоните ,-да бе,Сталин беше виновен за всичко!България не умее да избира съюзници си/визирам Хитлера/,а Сталин беше дължен да й сляга червено килимче.
    Засрами се,знайко!Черчъл трябваше да оправи положението,без да го спрират!

    Коментиран от #40

  • 40 Хаджиментов

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "!!!":

    В политиката няма вечни приятели и вечни врагове - има вечни интереси.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания