Last news in Fakti

18 Септември, 2012 12:34 1 055 0

Вкараха Мит Ромни в скандал за държавните хрантутници

  • мит ромни-
  • барак обама-
  • сащ
Вкараха Мит Ромни в скандал за държавните хрантутници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В кандидат-президентската кампания в САЩ започнаха мръсните удари под пояса, отбелязва АФП.

Кандидатът на Републиканската партия Мит Ромни беше замесен в скандал, след като в интернет беше пуснат клип от затворена за журналисти негова среща за набиране на средства, проведена през май, уточнява АП.

На проявата той заявява, че не може да привлече 47% от избирателите, защото те са поддръжници на демократите и са държавни служители. По тази причина Мит Ромни ги определил като хрантутници, защото са на издръжка на правителството и не се грижат за собствения си живот, неплащайки осигуровки.

Дори и направено през май видеото се появява сега, когато кампанията за Белия дом навлиза в заключителните си 50 дни, а разликата между Барак Обама и Мит Ромни се сви до 4%.

В изявление пред медиите кандидатът на републиканците призова да бъде пуснат пълния запис, а не да му се вадят думите от контекста.

С посещението си в Израел и с твърдите си позиции спрямо ядрените амбиции на Техеран, Мит Ромни си спечели влиятелната подкрепа на еврейското лоби. По тази причина записът от закритата за журналисти срещи не се появява случайно, отбелязват коментатори.

Финалната права на състезанието за Белия дом обещава непредвидими обрати и мръсни номера, прогнозират политолози Отвъд океана.

Това не е първият скандал около Мит Ромни. В началото на неговата кампания той беше обвинен, че като мормон е използвал своята църква и офшорни фирми, за да спести плащането на данъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА