Last news in Fakti

26 Юни, 2020 17:10 1 204 5

САЩ отделят 65 милиона долара за ядрени изследвания

  • атомна енергетика-
  • сащ-
  • аец-
  • ядрени изследвания

Финансирането ще се осъществи в рамките на три програми за ядрена енергия

САЩ отделят 65 милиона долара за ядрени изследвания - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на енергетиката в САЩ ще отдели над 65 милиона долара за изследвания в областта на ядрената енергия, развитието на междусекторни технологии, както и за инфраструктурен достъп до 93 високотехнологични ядрени проекта в 28 щата.

Финансирането ще се осъществи в рамките на три програми за ядрена енергия на министерството - Университетска програма за ядрена енергия (NEUP), Технологии за развитие на ядрена енергия (NEET) и Съоръжения за научни изследвания в областта на ядрените технологии (NSUF), предаде списание Nuclear Engineering International.

„Развитието на ядрената енергетика от ново поколение е от първостепенно значение за осигуряването на надеждна и чиста електроенергия за САЩ. Ако се отнасяме сериозно към постигането на значителен напредък при намаляването на емисиите на парникови газове, чистата ядрена енергия трябва да бъде важна част от дискусията по темата“, каза американският министър на енергетиката Дан Бруйет. По програмата NEUP ще бъдат отпуснати общо над 55 милиона долара. От тях 38,6 милиона ще бъдат инвестирани в 57 университетски проекта за научни изследвания и развитие на ядрената енергия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    13 3 Отговор
    Е от къде ще ги заделят като нямат 65 мимиона$ от китайците ли ще дрънчат щото хазната на краварите е на МИНУС - 26 ТРИЛИОНА $!
  • 2 колю

    7 1 Отговор
    Кспорид мен трябва да е Сащ ще напечатат65 милиона.
  • 3 Чапай

    8 1 Отговор
    А Русия само някакви си 65 милиарда долара...!
  • 4 4567890

    4 0 Отговор
    ПРИ ТОЛКОС БЕЗРАБОТНИ ТО ИДИ ПО ЕДИН ДОЛАР НА ЧОВЕК.НИЩО НЕ Е.АЙ ДОГОДИНА ДА ОДЕЛЯТ 60000 ТРИЛЬОНА.
  • 5 Туркофил

    4 2 Отговор
    САЩ е Руска територия също и Турция и Иран дори Китай очакваме Русия да ги анексира за доброто на славянската раса защото ми писна от бялата англосаксонска раса османска персийска и жълта