Last news in Fakti

4 Юли, 2020 18:42 3 631 29

Зеленски: Русия не може да изисква нищо от Украйна

  • зеленски-
  • русия-
  • донбас

Президентът на Украйна покани всички да "работят върху реториката"

Зеленски: Русия не може да изисква нищо от Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Зеленски заяви, че Русия не може да изисква нищо от Украйна. Той каза това пред репортери в събота в района на Одеса.

Така Зеленски коментира предложението на Москва за специалния статус на Донбас до понеделник.

"Първо, никой не може да изисква нищо от Украйна. Ние сме независима държава. Струва ми се, че тук всеки трябва да работи върху реториката. Освен това това вече е международна реторика", заяви Зеленски.

В петък в Берлин се проведе среща на политически съветници от "Нормандската четворка" - Германия, Русия, Украйна и Франция. 

Относно срещата на съветниците на лидерите на държавите от "Нормандския формат" на 3 юли в Берлин, Зеленски заяви, че не е готов да коментира резултатите от нея. "Не съм готов да коментирам срещата в Берлин. Знам, че срещата мина много добре", каза Зеленски. 

По-рано службата на украинския президент заяви, че срещата на съветниците е "направила крачка по-близо до провеждането на срещата на върха в Берлин". 


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vov

    46 8 Отговор
    Шутът не може да се надскочи.
  • 2 Реално

    55 14 Отговор
    Тоя охлюв не знае ли,че ако поискат Руснаците за едно денонощие няма да има на кого да е президент...-просто Украйна няма да я има като държава...И да се радват урките ,че 2014 година Путин беше Президент на Русия-иначе досега Русия да беше прибрала не само Крим-а и останалите земи.Ама Путин е много благосклонен към украинците-в това го упрекват и голяма част от руснаците.

    Коментиран от #4

  • 3 Даммммм

    52 7 Отговор
    Г-н Зелински,руснаците имат една приказка която много ви подхожда--"Комуто е писано да пълзи-никога няма да лети".
  • 4 Ха-ха-ха

    7 63 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Русоробе, това да не ти е 20-ти век?!? Твоето жуже е напълно наясно, че с още една грешка като тази с Крим и с твоята россия е свършено (в икономически план)!😆

    Коментиран от #19, #28

  • 5 хахахахаха

    43 5 Отговор
    Никой не може да иска, каквото и да е от Украйна ли? Верно ли, Зелений папугай? Хубаво, не сте съгласни да има специален статут за Донецк и Луганск... Ами това значи едно- преначертайте си границите, щото това вече не са ваши територии. И като познавам одесчани, ще им писне и на тях и край на морската граница на Укрия!
  • 6 az #Победа75

    28 4 Отговор
    Цялата южна и източна територия на бивша Украйна ще бъде включена в нова съюзна държава, която ще се появи около 2024г. на териториите на бившия съветски съюз.

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хаха

    3 33 Отговор

    До коментар #6 от "az #Победа75":

    До 2024 г. Нова съюзна държава или разпад на Русия
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 21 Отговор
    ми русия е наидубрата ходил съм на искурзия от текезето на червейя плущат
  • 10 рада дълбоката

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "az #Победа75":

    Има логика , защото в противен случай ще е още един незавършен конфликт като Преднестровието !
  • 11 В.В.П.

    16 4 Отговор
    Рано или късно рускоговорящите ще направят ход по въпроса...С руснаците майтап на Тея теми няма...Десен сектор утрепа много хора,,а това никой не забравя...Иначе му желая успех на Зеленски и политиката му...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СЕЛАНОВЦИ

    6 4 Отговор
    Аз мога да дам адреса на Град Козлодуй
  • 14 az #Победа75

    20 1 Отговор
    В общи линии през 22-23г. ще бъдат определени новите зони на влияние в света от Тръмп, Путин и Си. Заедно с това ще бъде договорена и рамката на новия финансово-икономически модел, който няма да се базира на долара. Това ще бъде легитимизирано с големи форуми/ конференции, подобни на Ялтенската и Бретънуудската. След което ще започнат да се формират и новите валутни зони/макрорегиони. Засега такива със сигурност ще се формират около Вашингтон, Москва, Пекин, Делхи, вероятно и в Европа/последното засега е под въпрос/. При формирането им, никой със сила няма да присъединява нищо, напротив, малките и слабите ще се втурнат с всичка сила да се интегрират за да оцелеят. А ако е възможно и да измъкнат по-изгодни за себе си условия от центъра. Ще бъде интересно и увлекателно!
  • 15 Сандо

    26 2 Отговор
    "Украйна е независима страна" - личи си,че Зеленски е комик.
  • 16 НЕЩАСТНИЦИ

    13 3 Отговор
    РУСКИЯ БОТУШ СКОРО ЩЕ СТЪПИ НА ЗЕЛЕНСКАТА ЛИВАДА

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    3 15 Отговор

    До коментар #16 от "НЕЩАСТНИЦИ":

    Аха , ще стъпи , за да му занесе поредните милиарди !! Засега само за тази година 3, 8 милиарда глоби и още толкова за транзит на газ , ама без транзита , само плащане като поп !! Да продължава в същия дух да "стъпва" , хахах !!
  • 18 Vano

    8 2 Отговор
    Американски шут.
  • 19 Ха -На-Нааа

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ха-ха-ха":

    ХохолоРобе това да не ти е 20-ти век-и Ония уръфляк бяндера, и кат видите фашягите и и да отвааряте учтиво веднага -задни бузки.Гва хохолоте сте Срам и Позор?!? Твоето придворно Шутче е напълно наясно, че с още една грешка като тази с запалените и изгорели живи хора в Одеса и с твоята уКрайна е -ТОТАЛНО свършено (и Не само в икономически план)!😆
    Понял бляяядд
  • 20 someone

    13 1 Отговор
    това може да го каже само човек лаик, който не разбира нищо и никога не е бил в международната политика. Факта ,че го казва президент на държава го прави смешен , Русия не само може ами и ще иска и ще постига целите си.
  • 21 асдаа

    8 5 Отговор
    Укрите никога не са имали държава.
    Винаги са били, са и ще бъдат руска собственост.
    Отделен е въпроса че руснаците винаги са ги смятали за cигaни.
    Такива бяха по времето на СССР, такива са в момента и такива ще си останат.

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Знайко

    1 6 Отговор

    До коментар #21 от "асдаа":

    Първо по прочети малко история(макар че в твоя случай едва ли ще има ефект)и после коментирай държави които са съществували като държави нещо което не може да се каже за тази държава наречена Утопи–Булгаристан от 1393 г. И със сигурност там циганите са в катуни и нямат тези права които имат тук вашите цигани които са по "бели" и "расови" от самите Вас ...тъй наречените чисти българи!
  • 23 Румяна Костова

    6 0 Отговор
    Зеленски не е чел минските споразумения. Там една от първите точки е промяна на конституцията на Украйна и специален статут на Донбас. След това идват избори и теде и тепе, както казват руснаците.Нинските съглашения да подписани от Порошенко. Ако е имал несъгласия, да си отворил тогава устата. Относно независимостта на Украйна, можем само да се посмеем. От САЩ им назначават и главния прокурор на страната и министрите. Скоро им натресоха и Саакашвили, тъй като няма къде другаде да го уредят. Представяте ли си в България да ни наложат някой северно македонец, турчин от Турция, румънец в управлението на страната? Значи имаме повече суверенност от украинците . Засега.
  • 24 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "асдаа":

    За сигани, както се изразяваш ти, руснаците никога не са смятали украинците По време на СССР равнопоставеността на всички нации е била почти култ. Ако твоята теория бе вярна, те нямаше да допуснат Хрусчов да ръководи страната. Украинците са имали още шеф на КГБ, точно по времето когато е убит Кенеди и най-много висши чиновници в ЦК на КПСС от всички други републики. Затова и всички в Киев по времената на СССР са говори руски, а не украински. Не можеш да направиш кариера само с украинския.
  • 25 соросоидни кърлежи

    4 1 Отговор
    Може и още как..както Турция ще превърне пак Св.София в джамия...право на силния, ще говорим,обсъждаме и ще свикнем.Това е урок за всички наивници..без армия ,както в БГ...ни сме пълна 0...може само да се хвалим колко асфалт имаме..
  • 26 ДядоСтою

    2 0 Отговор
    ТАЯ ИЗМИСЛЕНА МАКЕДОНИЯ АКО НЕ СТАНЕ ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ САМА СТОЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ САМО
  • 27 не може да бъде

    3 0 Отговор
    Зеленский е прав в смисъл,че Русия може да иска от Окраината твърде малко -само това ,което е дадено от СССР на Украйна след сключване на съюзния договор.Когато е сключен съюзния договор в него е записано ,че всяка република влиза с това ,което и принадлежи в момента,а другото ,което и се дава допълнително от СССР не е нейно ,а за да бъде узаконено е необходим специлен акт!?И затова сега Русия като международно признат правоприемник на СССР може да претендира да и бъдат върнати всички територии принадлежали на Русия преди 1918 г!?Не е много -Харковска,Донецка,Луганска,Днепропетровска,Николаевска,Херсонска и Одеска области!?Тъй като в момента международно право няма ,има само право на по-силния,Русия не може да получи нищо -САЩ и НАТО са насреща,но като се измени обстановката може да видим как ще стане -чуждото и насред път се взима!?
  • 28 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ха-ха-ха":

    няма как да стане , най-богатата държава
  • 29 НезависимаКолкоДаЕ

    0 0 Отговор
    Независима държава, която си провежда всички срещи в други държави :) Без значение дали обсъждат мира или цената на газа ... срещите се правят все в други държави :)
Новини по държави: