Last news in Fakti

10 Юли, 2020 12:31 1 836 19

Московската полиция нахлу в домовете на опозиционни активисти

  • русия-
  • активисти-
  • москва-
  • обиск-
  • протести-
  • андрей пивоваров-
  • открита русия

По време на обиските не са били допуснати адвокатите на активистите

Московската полиция нахлу в домовете на опозиционни активисти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полицията в руската столица Москва нахлу в домовете на няколко опозиционни активисти и членове на общинския съвет, планиращи протести срещу новата конституция на страната, предаде руската „МБХ Медиа”.

„Интерфакс” предаде, че е бил задържан директорът на „Открита Русия” Андрей Пивоваров. Претърсени са били и други активисти, а по време на обиските не са били допуснати техните адвокати.

Движението „Открита Русия” на Михаил Ходорковски е планирало протест срещу новата конституция, която дава възможност на президента Владимир Путин да се кандидатира отново за президент. Наблюдатели посочиха, че по време на референдума е имало редица нарушения. Полицията в Русия продължава да репресира активисти, противопоставящи се на Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    8 11 Отговор
    Като унас!

    Коментиран от #3

  • 2 Гешев

    9 4 Отговор
    За мен граници няма, тиквун като каже и действам!
  • 3 реалиста

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    България е малката просия
  • 4 А в България

    8 5 Отговор
    нахлуха в президентството..... нищо ново за този вид диктатури.
  • 5 Каренин от Санкт Петербург

    5 2 Отговор
    Много важно ! Мойте хора нахлуха в Президентството !!!!
  • 6 Бесен язовец

    9 10 Отговор
    Русия е една пропаднала диктатура на олигархията.

    Коментиран от #10

  • 7 И в България

    5 3 Отговор
    Също нахлуват !!!
  • 8 Яков

    7 8 Отговор
    Само така.Сорснята по затворите конфискация на имуществото придобито с грантове и бой по манерките.Ходорковски,като стане излишен на англосаксите,те ще си го свитнат и после ще кажат,че Путин лично го е отровил с новичок.Скрипал 2!!!
  • 9 Антимилиционер

    7 4 Отговор
    Отворена Русия на Сороз. К. за Сороз и Израел.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Давай Володя мачкай предателите

    8 5 Отговор
    Всички сороси на въжето.
  • 12 Даммммм

    9 6 Отговор
    Аааа движението на Ходарковски...-който сега в Германия харчи милиардите си които открадна от Русия--ясно....
  • 13 Барчо

    10 3 Отговор
    Не трябва да се приравняват активисти с платени хора на чуждите разузнавателни служби. Наблюдателите от цял свят казаха, че всичко е точно при това гласуване. Имало е някакви минимални нарушения, но винаги може да се направи ревизия за несъответствия, както е навсякъде по света. Една от 208те изменения по конституцията дават възможност на Путин да бъде преизбран за следващ мандат, ако той се кандидатира. Това ли вади очите на западните олигофрени??? Нищо не казват за другите 207 промени в конституцията!!! Защо ли??? Сега за бъдещия мандат на Путин. Първо: Зависи дали ще има физическата възможност да се кандидатира. Второ: Ако се кандидатира дали ще бъде избран. Трето: С гласуването на тази конституция много от правата му отиват в тяхното народно събрание Думата и по този начин властта на президента са ограничени. Западните олигофрени се опитват да дрънкат по някаква тънка струна, но няма да и се получи. С една дума руския народ иска Путин да е на власт и така ще стане, колкото и на запада това да не му изнася!!!
  • 14 Барчо

    4 4 Отговор
    Воя ще е голям на запада заради ограничаването на тяхното влияние във външната и вътрешната политика на Русия. Сега ще се очаква всякакви неадекватни и смешни движения.
  • 15 Барчо

    6 2 Отговор
    Това че ще искат да организират протести срещу конституцията не е престъпление по принцип. Само че тук не се разбира срещу кои точно поправки протестират!!! Срещу устоите на семейството, срещу целостта на Русия ли, срещу социалните придобивки за пенсионерите ли, срещу детството ли???? Или само срещу това, че Путин ще има възможност да се кандидатира!!! Ако е срещу последното е много лесно решението. Като дойдат изборите не гласувате за него и точка. Ако сте мнозинство е ясно, че няма да бъде избран. В противен случай сте си едно малцинство. Демокрация е и няма малцинството да диктува правилата. Сега обаче започват гоненията на платените от чужди държави агенти и много такива активисти ще са в затворите, където им е мястото!!!

    Коментиран от #19

  • 16 ПЕНКО

    4 2 Отговор
    СТРАННО !!! ХОДОРКОВСКИ Е ЕВРЕИН -ПОДПИСА ,ЧЕ НЯМА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПОЛИТИКА И БЕ ПОМИЛВАН !!! СССР -СПАСИ ЕВРЕИТЕ - НО ДНЕС ТЕ СА ВРАГОВЕ НА РУСИЯ -РЪКОВОДЕНИ ОТ ЦИОНИСТИТЕ В САЩ - ЗАЩО !???? НАДАРЕНИ-ГЕНИАЛНИ -НО СМЪРТНИ !!!!!!! А
    КАК ВИ ГО НАЧУКАХА С ХРИСТИАНСТВО И МЮСЛИМАНСТВО В МОЗЪЧЕТАТА ВИ МАЛКИ -ОВЦЕ ОТ СТАДОТО "БОЖИЕ" !!!!!!!!?????
  • 17 Сандо

    3 1 Отговор
    Крайно време е да си почистят държавата от петоколонници.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Алеко КАН

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Барчо":

    И КОЙ определя кой журналист е чужд агент , КГБ/комунисти/ Руския Гешев или "независимия богоизбран Путин" , който и да е е тоталитаристи няма нищо общо с демокрацията! А що се касае до изборите в Русия са масово фалшивицирани и европейските наблюдатели си затварят очите защото им изнася - така Русия ще отслабва и прогонва най-умните в САЩ и Европа! В Англия така да си чул да мачкат масово журналисти под предлог че работят за чужди служби?! А просташките ви мантри за Сороснята и подобни , само показва че мозъците ви работят само чрез предварително смляни упорки - независимата мисъл ви е по рождение отнета!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания