Last news in Fakti

15 Юли, 2020 19:25 2 808 5

Украйна отрича участие на протестите при съседите

  • сърбия-
  • украйна-
  • протести-
  • опровержение

По-рано сръбски кмет нарече случващото се в Белград „украински сценарии”

Украйна отрича участие на протестите при съседите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Посолството на Украйна в Сърбия заяви, че страната не е съпричастна към безредиците в Белград. „Посолството на Украйна в Сърбия още веднъж официално заявява, че Украйна по никакъв начин не се намесва във вътрешната политическа ситуация в Република Сърбия”, пише в писмото.

Подобно уточнение идва в отговор на коментар на кмета на община Вождовац, Александър Савич, че случващото се в Сърбия е с „украински сценарии”, като изказването имаше негативни елементи

„Имаме честта да припомним на господин Савич, че това, което той презрително назовава „украински сценарии”, представлява само по себе си борба на украинския народ за неговите права против корумпираното и тоталитарно тоталитарно правителство”, уточняват от дипломатическата мисия.

На 9 юли министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин окачестви безредиците като опит за започването на гражданска война.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шекспир

    17 3 Отговор
    Украински сценарий не означава украинска намеса.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Русофоб

    12 2 Отговор
    Бит и *бан признават ли?Че и тези същите 😁
  • 3 Непросветен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шекспир":

    сценарият-сценариста и режисъора не са украинци.
  • 4 Географа ог графа

    2 0 Отговор
    И аз нещо да науча, не знаех че украйна е съседка на Сърбия, абе верно ли сте толкова неграмотни или просто искате да ви се смеят хората.Елементарна култура нямата
  • 5 Шекспир 1

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шекспир":

    Да,брат ми, но със сигурност означава американска намеса,повервай ми.
Новини по държави: