Last news in Fakti

19 Август, 2020 13:18 3 957 4

Какао на прах "валя" над град в Швейцария

  • какао-
  • швейцария-
  • олтен

От "Линд & Шпрюнгли" уверяват, че какаото е напълно безвредно за хората и околната среда

Какао на прах "валя" над град в Швейцария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Обитателите на Олтен, Швейцария, се смаяли, когато над града им започнало да вали какао на прах, предаде Асошиейтед прес.

Причината се оказала неизправност във вентилационната система на местна фабрика за шоколад на "Линд & Шпрюнгли", предава БТА.

От компанията са потвърдили съобщенията в местни медии от края на миналата седмица за лек дефект в охлаждащата вентилационна система на конвейер за счукани какаови зърна - основна суровина за шоколада, във фабриката в Олтен между Цюрих и Базел.

В резултат на техническата неизправност и духащия вятър, какао на прах "завалява" в непосредствена близост до фабриката, оставайки лека "какаова покривка".

"Жертва" на "какаовалежа" се оказва паркиран наблизо автомобил. От компанията са предложили да заплатят за почистването му, но все още никой не е откликнал на офертата.

Фабриката е подновила дейността си. От "Линд & Шпрюнгли" уверяват, че какаото е напълно безвредно за хората и околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 YUI

    8 1 Отговор
    Развалиха го тоя свят, а преди млякото на прах идваше на пакети от Черно море ....
  • 2 веселяк

    15 0 Отговор
    Е то в Швейцария к*во да вали, какао или пари!
  • 3 Оги

    5 0 Отговор
    На Боко му валят пачки в чекмеджето.
  • 4 Калия Неонова

    2 0 Отговор
    Дишайте чист въздух!
Новини по държави: