Last news in Fakti

18 Октомври, 2012 14:01 983 3

Батуми съблазнява туристи със 70-градусова грозданка

  • чача-
  • батуми

Батуми е на път да стане туристическата столица на Грузия. Това стана възможно след като на градския площад днес се откри фонтан, от който ще се лее националната алкохолна напитка "чача", предаде РБК.

Напитката, която се прави на основата на грозде, се дистилира до 70-градуса и на вкус наподобява силна българска ракия.

За първи път за необичайния фонтан се заговори през пролетта. Съобщено беше, че забележителността ще бъде открита през лятото, но събитието беше отложено до днес, когато текна първата капка "чача".

Властите очакват 25-метровият фонтан да се превърне в туристическа атракция, която ще привлича стотици посетители към Грузия.

Изграждането на фонтана е струвало $ 490 000 на градския бюджет.

По предложение на здравните власти фонтанът ще пуска „живителнта течност“ по 10 минути дневно, уточнява местната телевизия ПИК. По този начин щяло да се избегне алкохолизиране на населението на Батуми, смятат общинарите.

Чача е популярна напитка. Тя се приготвя както в битови, така и от големи алкохолни компании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    0 0 Отговор
    В статията е написано "...по 10 минути дневно..." , а с моите скромни познания по руски език чух от самия клип "... раз в неделю на протежение 15-и минуть..." , което би трябвало да означава в превод "...един път в седмицата , в продължение на 15 минути ...".
    Това си е голяма разлика - не , че нас ни касае особено ....
  • 2 anonimen alkoholik

    0 0 Отговор
    Ne znam za Gruziq, no ako napravqt 1 takav fontan s rakiq i v Balgariq, shte bade izpit i presushen oshte v samoto nachalo !
  • 3 руснака

    0 0 Отговор
    фонтан от алкохол е по-голяма простотия и от златние пистолет на кадафи, това биха могли да направят само хора, които дооооста за живели в мизерия и сега си избиват комплексите