Last news in Fakti

12 Март, 2017 12:03 1 902 6

Безредици в Батуми заради глоба за шофьор (ВИДЕО)

  • батуми-
  • протест-
  • безредици
Безредици в Батуми заради глоба за шофьор (ВИДЕО) - 1

Най-малко 40 души са задържани от специалните части на грузинската полиция при опита й да потуши избухналите през нощта безредици в Батуми.

Това съобщават местни медии.

Стотици грузинци излязоха на улиците, за да протестират в подкрепа на шофьор, който е бил задържан от полицията, защото недоволствал от наложеното му паричното наказание. Демонстрантите започнаха да вандалстват като обръщаха коли и палеха кофи за боклук. Гневът им се отприщи след като полицията арестува шестима участници в мирния протест.

Протестиращите се опитаха да превземат полицейски участъци. Те дори и подпалиха полицейски автомобили.

Това принуди вътрешният министър на Грузия Георги Мгебришвили да хвърли спецчастите срещу протестиращите. Силите на реда бяха принудени да използват водни оръдия, сълзотворен газ и губени куршуми. По противоречиви данни между 20 – 30 души са приети в болница.

От месеци в страната зрее недоволство срещу практиката на местния КАТ да налага по-сурови наказания на шофьорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 автоджигит

    12 6 Отговор
    явно грузинците не искат да им ред у тях, а предпочитат да си карат като джигити!

    Коментиран от #3

  • 2 там са други

    12 0 Отговор
    Това е Кавказ ..там са луди глави със много гореща кръв-грузинци,осетинци,дагистанци,чеченци,кабартинци,лезгини,черкези...и т.н...Там само заради принципа на истината и честа са водили хиляди войни.Ние не можем да ги разберем-друг манталитет са.За тях честа-достойнството-мъжката дума---са по-важни от живота им....В случая не мога да съдя дали този пич е прав-но съм имал познати чеченци и кабартинци-огън са...За един крив поглед могат да направят огромни поразии....
  • 3 Morgoth

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "автоджигит":

    Явно грузинския КАТ има ефективността на нашия и в опазването на живота на пътя и в събирането на рушвети! Хората не виждат смисъл да бъдат скубани с тежки глоби за малки нарушения като виждат, че от това няма никакъв ефект.

    Коментиран от #4

  • 4 автоджигит

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Morgoth":

    Напротив, аз съм стигнал до извода че всички нарушители ни оправя само и единствено паричната глоба. Когато ти взимат от парите, боли най-много и бързо се учим да не се правим на тарикати и нарушители. Всички сме еднакви, и западняци, и българи и грузинци и всички подлежим на култивиране. Според мен грузинците именно затова недоволстват, щото са свикнали на свободия, а сега се стяга около врата им.

    Коментиран от #5

  • 5 mediator37

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "автоджигит":

    За хранилки не си чувал?
    Пътен възел тип "детелина" е четири пъти по -евтин от пътен възел тип "диамант" , защото на детелината кривките са по-големи и скоростта трябва да се намалява. Така.
    Направиха пътен възел "Белокопитово"(преди Шумен) тип "диамант" с 4 пъти повече пари от детелината, а от всички страни има знак 60. След знака чака скрит естествено чингис хан с палка:
    - Добър Ден! За къде бързате? .... Вие с какво се занимавате? Какво ще правим?

    От това ми е писнало. Като данъкоплатец АЗ ПЛАЩАМ по-скъпо съоръжение за да мога да минавам без да намалявам, а там - !?! ХРАНИЛКА!?!
  • 6 Кънтри ранчо с Панчо и Ганчо

    1 0 Отговор
    "Гореща" кръв у грузинците?! Как ще обясниш тогава случаят отпреди два-три месеца с шофьор в София, който свали с шутове бронята на кола, защото го засякла? Пътувах преди 4 години с автобус за Германия, абе, сутрин около 9 часа и някакъв ни засича със стария си форд. Едни псувни, разправии, онзи избяга на паркинга на МЕТРО и автобуса го гони... Настигнахме го и шофьорите слизат и почват да го бутат в гърдите и да го заплашват със саморазправа... Филми!

    Прибирам се от Германия в България с колата си. Двадесет минути шофиране в по софийските улици ме изкараха от равновесие, при все, че в Германия шофирам ежедневно много километри и съм постоянно усмихнат. Абе, усещането е, че си готов да изскочиш с брадва или тръба и да потрошиш нечий автомобил. Познатите ми уж културни интелигентни хора, пък псуват като каруцари: "Давай, бе, тъпанар!", "Къде са туткаш, ма, тъпа патко?" или "Ауе, ей, педе*аст смотан, че ти го набутам и на теб и на тоя, дето ти е дал книжка там, където слънце не огрява!".

    Дали можем да се сравняваме с германските шофьори?