Last news in Fakti

25 Септември, 2020 08:20 1 811 9

Решено! САЩ налагат нови санкции срещу Иран

  • сащ-
  • иран-
  • санкции

Държавният департамент отбеляза, че санкциите са насочени към съдии, участващи в процеса на Навид Афкари, който беше осъден на смърт по-рано този месец и екзекутиран

Решено! САЩ налагат нови санкции срещу Иран - 1
Снимка: shutterstock

В четвъртък Съединените щати обявиха нови санкции срещу Иран относно нарушаване на човешките права от редица ирански служители и субекти, съобщава Ройтерс.

Държавният департамент отбеляза, че санкциите са насочени към съдии, участващи в процеса на Навид Афкари, който беше осъден на смърт по-рано този месец и екзекутиран, както и към тези, свързани с ареста на американския гражданин Майкъл Уайт.

"Действията, предприети днес от Съединените щати, разобличават иранските революционни съдилища и техните съдии за това, което всъщност те са: инструменти, предназначени да налагат бруталната идеология на иранския режим и да потискат несъгласието. Те не прилагат справедливо правосъдие, а по-скоро се стремят да лишат иранския народ от надлежен процес, както и от неговите човешки права и основни свободи. Същата тази система на несправедливост задържа неправомерно трима американци: Бакер и Сиамак Намази и Морад Тахбаз. Ще продължим да полагаме всички усилия да ги приберем у дома", се посочва в изявлението на Държавния департамент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ежко Бежко

    11 1 Отговор
    А санкции срещу Саудитска Арабия кога? Арабите разчлениха журналист в истанбулското посолство и нищо. Ама срещу Иран и Русия е друг аршина.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Факт

    10 5 Отговор
    САЩ реално са по-долни и от чалматите мюсолмански радикални терористи.
  • 3 аха

    6 0 Отговор
    Иран що не обяви санкции на САЩ заради убитите афроамериканци по гетата Дж Флойд и куп знайни и незнайни загинали при полицейски произвол
  • 4 Щатолубеца

    3 3 Отговор
    Що не наложи някой санкцийй на сащ??? щот са зависими от САЩ!!!

    Коментиран от #8

  • 5 ****

    4 1 Отговор
    Тя щото пък краварската правосъдна система е много добра,налагат по 15 дожовотни присъди на един осъден,колко години живее човек,че да му наложат толкова присъди? Збъркана нация,образувана от престъпници и продължаваща с престъпленията си.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 a bee

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ежко Бежко":

    БеЖко !Някой свири на саксифон ,
    влез в такт с музиката бее !Скоро ирански
    гвардейци + их там неть ,ще са у Одрин !
    Нарушава се еко равновесието : Рафаели =
    корвети + танкове (на 20км от България)на САЩ
    У ДЕДЕАЧ(Греция).
  • 8 a bee

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Щатолубеца":

    Някой беше издал заповед да арестува Президента на САЩ !

    Коментиран от #9

  • 9 Моше

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "a bee":

    Точно иранците издадоха заповед за арест на Тръмп, след като той им прати чалмата саюлеймани при девиците горе. Ама кой ги бръсне иранците за нещо? Сега пак ще направят упражнението"съкадик" )))