Last news in Fakti

2 Октомври, 2020 13:54 4 236 13

План за Велика Сърбия

  • сърбия-
  • шенген-
  • александър вучич

Това може да е новият Шенген

План за Велика Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Действа се по план за създаване на Велика Сърбия. Това се казва в статия на хърватския портал Dnevno.hr.

Припомня се, че сръбският министър Александър Вулин е заявявал, че се търси обединение на всички сърби. Дават се и няколко примера.

Най-съществено се набляга на идеята за малък Шенген. Едно общо свободно бизнес пространство трябва да обедини Сърбия, Северна Македония и Албания.

Вучич от дълго време работи по план за обединение. Няколко страни все още не са потвърдили участие.
След срещата в САЩ, представители на Косово обявиха, че са готови да влязат в пространството. Това са идеи на някогашна Югославия.

Правителството на Сърбия обаче успешно търси реализиране на свои основни планове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВеУика Сърбия

    33 7 Отговор
    У КЕНЕФО
  • 2 Върба

    16 7 Отговор
    Не ми тЕжи сърбо
  • 3 Върнете ни

    35 2 Отговор
    Западните покрайнини и Поморавието
  • 4 Вечният кмет

    44 3 Отговор
    Велика Сърбия означава Войводина за Унгария, Банат за Румъния, Поморавието за България, Косово за Албания и чак тогава да се обединяват със сърбите в Босна които са 50%. А и все пак сърбите са си с манталитет на племе, а не на държава както е България.
  • 5 Русороб

    19 3 Отговор
    То ако не бяха ватниците и франсетата да ги подкрепят, нямаше да има извращението сръбска музика а великите сърбета щяха да са една шепа.

    Коментиран от #8

  • 6 БГ ЕС НАТО

    30 0 Отговор
    Тия глупаци пак ще ядът пердах с техните Велики идеи
  • 7 Планът

    24 1 Отговор
    Завърши с разпада на Югославия
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бългaрин

    8 18 Отговор
    Когато трябва да се плюе по братска, православна и славянска Сърбия, щатско-турските тролове от "институтите" на Сорос (ЦиРейУ) изкрейзват от дивотии! 😀🤣

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Братя?

    14 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бългaрин":

    Или братоубийци?
  • 11 Въртоп

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бългaрин":

    Другар, ти не си никакъв българин, а сърбоман. Русия и Сърбия нанесоха най-големите погроми върху българщината от 1830 г. насам. Русофилството и православието, както тези най-големи наши душмани ги разбират, станаха главния фактор за асимилацията на българите в откъснатите от Сърбия наши територии.
    Сръбе на връбе !
  • 12 копи пейст

    4 0 Отговор
    Има някакъв такъв проект на Балканите. За него ми разказа един от сръбските приятели на Виктор Канзуров. Когато аз им пожелах куртоазно да забравим кавгите в миналото и да заповядат в ЕС, той отговори: "В новия съюз." Първо не схванах какво точно има предвид, после ми обясниха: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Аз му обясних, че това е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство.
    В този съюз обаче забравете за българските интереси в Македония и ЗП.

    Коментиран от #13

  • 13 Очи като яйца

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "копи пейст":

    за к'во ка'иш да забра' им? Че де ги с' я?
Новини по държави: