3 Октомври, 2020 14:17 5 029 21

Скандалът с изнасилванията с нов ход

  • харви уайнстийн-
  • изнасилване-
  • дело-
  • обвинения-
  • процес

Нови обвинения срещу продуцента Харви Уайнстийн

Скандалът с изнасилванията с нов ход - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Прокуратурата на Лос Анджелис повдигна нови обвинения за сексуален тормоз и изнасилване срещу продуцента Харви Уайнстийн, съобщиха световните информационни агенции. Продуцентът, който вече излежава присъда в затвор в щата Ню Йорк, е обвинен за изнасилване на две жени и за сексуално насилие срещу още три през 2004 г. -2013 г. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на 140 години затвор или доживот.

През март продуцентът беше осъден в Ню Йорк на 23 години затвор по обвинение в сексуално насилие. В края на февруари съдебни заседатели признаха Уайнстийн за виновен за престъпен сексуален акт над две жени. Той бе признат за невинен по два случая на изнасилване, за които го грозеше доживотен затвор.

Представители на Харви Уайнстийн още не са коментирали новите обвинения. Самият продуцент винаги е отричал да е правил насилствен секс.

"Благодарна съм на първите жени, които съобщиха за такива престъпления и чийто кураж даде сила на други да проговорят - каза окръжният прокурор Джаки Ласи. - Желанието на тези допълнителни жертви да свидетелстват срещу влиятелния преди човек ни дават допълнителни доказателства за изграждане на силно наказателно дело".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Чакал

    28 6 Отговор
    И на 1000 ГОДИНИ да го осъдите поживял си е пое.ал си е,а ония кукумявки направиха луди кариери.
  • 2 Въпрос

    34 2 Отговор
    Добре бе как се доказва пред съда, че уж някой е изнасил някоя или е било споделен секс ?
    Значи утре някоя може да каже Тръмп я е изнасил, наема някоя дърта адвокатка спец в такива дела и сриват авторитета на човек...

    Коментиран от #3

  • 3 И то

    37 4 Отговор

    До коментар #2 от "Въпрос":

    преди 10-20 години някакви сега са се сетили, че били “изнасилени”, като мъжа вече е милионер...
  • 4 Сетили

    23 3 Отговор
    се след половин век , че били изнасилени ?! Я били , я не !
  • 5 да де

    15 2 Отговор
    Спомнили си и размислили има файда може да капне нещо.
  • 6 Гост

    25 1 Отговор
    Абе то като гледам,Неизнасилена американка остана ли?Чакам Хилари Клинтън да хвърли бомбата:)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Истанбулската конвенция

    11 0 Отговор
    Харви,Харви....ако знаят нашите мачовци какво ще стане като приемем конвенцията......мале мале,една злобарка удари,женско дупе не пипай
  • 9 5ко

    8 3 Отговор
    Така е като не слушкаш в уса-то. Веднага ставаш сексист, расист или изнасилвач и т.н.т. Лапва те медечината и толкоз. За който не слуша има и сопа.
  • 10 На ББ нощното шкафчето

    6 0 Отговор
    Аз за 140 години какви килограми ще наддам!
  • 11 смок

    9 1 Отговор
    "Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на 140 години затвор или доживот." Ако беше в Бългерията,щяха да му дадат условна "присъда"с 3 г.изпитателен срок и 700 лева глоба с разсрочено плащане на вноски. ЯдЗъК!
  • 12 Иван

    7 0 Отговор
    А га ядоха кифтетата не риваха
  • 13 Йккйжгйк

    11 0 Отговор
    Туй е мега пародия. Тез имат супер хахави закони. И целия цирк е в журито, което се избира на случаен принцип. И като ти се паднат три дето са яли шамари и няколко озлобени без пари, дето не могат да ти стъпят на дневните си в чувала.
  • 14 pbdan

    11 1 Отговор
    Aкo ви прaви впeчaтлeниe, вcички oбвинявaни мъжe ca бoгaти. Кaк пък нe ce oплaкa някoя oт oбикнoвeн, c нoрмaлни дoхoди мъж. Прoдуцeнти, хoливудcки aктьoри, пoрнoaктьoр, шeфoвe oт нaй-виcoк рaнг (нaпр. МВФ) прeзидeнти (2-мa нa CAЩ) , бoдигaрд, oбaчe тoй пък нacилвaн oт бoгaтaтa Мaрaя Кeри. Трябвa зaкoн зa някaквa дaвнocт. Нe мoжe дa ce oплaквaш oт 91-гoдишния Дж. Буш-cтaрши, чe тe oпипвaл прeди 30г. пo врeмe нa cнимкa. Нe ги пoмня вcичкитe, нo дoкaтo прaвили кaриeрa нe пoдбирaли къдe и c кoгo, a ceгa ce ceтили, чe били oпипвaни или им били прaвeни нeчиcти прeдлoжeния (и тo caмo oт ceгa бoгaтитe). Aз бих прeдлoжил eдин cрoк oт 7 дни, дocтaтъчнo врeмe пoнe дa зaявиш зa ceкcуaлeн тoрмoз и cлeд тoвa - минaлa e дaвнocттa - дa нe cи мълчaлa.
  • 15 Шопо

    2 2 Отговор
    Пълни глупости! Отклоняват вниманието от чумавия бай Дончо...
  • 16 Чичолина

    6 0 Отговор
    Ахххх,американците и те имат едни закони и правосъдие-пази боже.Като ги гледах тези УЖ изнасилени "артистки" и ми прилоша.Никакъв талант,само симпатични,но решили преди 20 години да станат ВЕЛИКИ и естествено,че сами са скачали в леглото му,но не са станали и давай ще съдят човека.Защо Мерил Стрийп не заведе дело за изнасилване?Който е кадърен не търси никого,него го намират!
  • 17 барчо

    5 0 Отговор
    Силно се съмнявам в американския съд изобщо. Имаше едно прословуто дело за един афроамериканец, артист и спортист, който беше обвинен в двойно убийство на жена си и още някой. По него намериха тяхна кръв, кръв в колата му, негови отпечатъци на оръжието на престъплението и още куп доказателства. Оправдаха го, защото намерените ръкавици на местопрестъплението не му пасвали идеално по мярка. Тези ръкавици може да са кой знае на кой или нарочно "оставени" там. Харвито го осъждат с над 10 годишна давност на евентуално извършеното. Със сигурност няма преки доказателства. Явно в Америка лесно вкарват невинни в затвора и лесно оставят виновни на свобода. И това ако не е поръчково правосъдие, па на!!!

    Коментиран от #19

  • 18 барчо

    4 1 Отговор
    С тези си действия американците слагат край на така наречените Джентълмени. Всяка една джентълменска постъпка може да бъде извъртяна като сексуално "опипване", "баране", "домогване" и т.н. По тази причина липсата на джентълмени, които подават ръка на слизаща жена от градски транспорт, отстъпване на място в него за сядане, подаване на паднал предмет от земята, изказване на комплименти, хвърляне на възхитиелни погледи и т.н. вече ги няма и за това са виновно единствено жените. Жените са виновни, че вече няма ухажване и уважение към тях. Жените са виновни и за липсата на романтика в любовта. В общи линии то и жени няма, а злобни човечета с първични женски полови белези.
  • 19 политкоректно

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "барчо":

    Няма такова животно като афроамериканец. У нас термина е друг.
    Въпросния екземпляр се казваше О Джей Симпсън. Пуснаха го за доказано убийство на бяла жена. После го заковаха не знам колко години за простотии в някакъв хотел.
    Интересното тука са "обичаите" на въпросните индивиди към "отворените" бели, разбирай отворени за патките им и за парите им. Примера е точно с въпросния Симпсън и тази жена. Историята почва с това, че се събрали, натаковали се, оженили се, после заради "афро особеностите" в характера на въпросния Симпсън жената се развела с него. Ама не вложила, че това не е културен мъж от неафрикански произход. На едно парти, където се засекли джентълмена-спортист я хванал за интимната и област и и казал в лицето пред свидетели, че това, дето е хванал било негово. Скоро след това я намират убита и след преследване на заподозрения полицията го залавя, по някаква странна причина това се оказал въпросния Симпсън. Странна причина, щом след всичките тия обстоятелства съдът "не намерил", че има доказателства той да е извършителя, въпреки кръвта по дрехите му, ножа и т.н. предмети. Изобщо американски расови прелести и съд по американски.

    Коментиран от #20

  • 20 барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "политкоректно":

    Аз не съм писал нещо по-различно. Ви продължавате темата. Америте смятат, че ако сменят думата не----р с афроеди кой си ще сменят смисъла вложен когато бъде употребена. Отвратителното е, че бялата раса се самоубива без да е принудена и това става не само тук у нас, а по целия свят. Афрохуните ще унищожат всичко само защото бялата раса го иска. Тази простотия в черен цвят в САЩ става по бяла инициатива и от нея се поддържа.
  • 21 зара

    1 0 Отговор
    как го награбваха холивутските кифли при един от Оскарите, живи да ги ожалиш...май и той ще се посамоубие като ъпщейн