Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 09:33 2 061 2

Монарх спешно ляга под ножа!

  • норвегия-
  • крал харалд

Норвежкият крал Харалд ще се подложи на сърдечна операция

Монарх спешно ляга под ножа! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Норвежкият крал Харалд ще се подложи на операция тази седмица за смяна на сърдечна клапа, съобщи кралският дворец, цитиран от "Ройтерс".

Осемдесет и три годишният монарх, който няма официални политически правомощия, е държавен глава на Норвегия от 1991 г.

Първата сърдечна операция, на която се подложи кралят, беше през 2005 г., а новата, която е насрочена за утре, ще бъде за смяна на изкуствената сърдечна клапа, поставена му преди 15 години, уточни дворецът.

"Този път това няма да бъде отворена сърдечна операция", посочват оттам. "Кралят ще бъде в съзнание по време на манипулацията".

Харалд наскоро беше хоспитализиран заради проблеми с дишането, но лекарите бързо изключиха заразяване с Covid-19 като причина.

Роден през 1937 г., кралят е праправнук на британската кралица от 19 век Виктория.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5д54с5д4

    2 2 Отговор
    Пожелавам успешна оперяция и възстановяване на този, ама какъв ни се пада той, че ще е във водещите новини?! Кога ще се спрете да ни навирате в очите новини, които нямат ама абсолютно никакво отношение към нас?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: