Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 07:25 2 268 17

Ердоган очаква конкретни стъпки от ЕС

  • ес-
  • турция-
  • гърция-
  • реджеп ердоган

Ердоган е обвинил Гърция за поредната ескалация на напрежението

Ердоган очаква конкретни стъпки от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Турция Реджеп Ердоган е заявил в телефонен разговор пред председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, че очаква конкретни стъпки от Европейския съюз за организиране на конференция на държавите от Източното Средиземноморие за решаване на споровете за териториалните води, предаде "Ройтерс".

Агенцията цитира съобщение на турското президентство, в което не се посочва конкретният повод за телефонния разговор. Той е проведен след изпращането на кораба "Оруч Рейс" за нови сеизмични проучвания южно от гръцкия остров Кастелоризо, който е само на 2 километра от турския бряг.

Ердоган е обвинил Гърция за поредната ескалация на напрежението, а подхода на Турция нарекъл "добронамерен".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    27 2 Отговор
    Всяко племе се бори да вземе нещо от някъде за даде на народа си, само бг взима от народа за да раздава безплатно на племената по света.
    Даже и в Анадола и Африка Господ им е дал ум да се борят за оцеляване.
    България е напълно обречена. Живее по милост от колонизаторите.
  • 2 ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

    7 10 Отговор
    Див народ слаба държава.
  • 3 Анонименнн

    19 17 Отговор
    Най-лошото е да граничиш с агресивна държава, като Турция. Такива управляващи, като Ердоган на зад в историята, колкото по-стари са ставали, толкова повече изперкават и водят войни за имперски интереси.
  • 4 От Швейцария

    21 2 Отговор
    Прясно мляко 0. 70 цента, 1.5 кг. Хляб 2 франка, банани1.20 франка, салам 2.20 франка, гориво 1.20 франка
    Заплати над 5 000 франка!
    България е на дъното на вселената по обири и мизерия

    Коментиран от #6, #17

  • 5 Факт

    17 6 Отговор
    Каквото е племето, такава му е държавата!!!
  • 6 В България

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "От Швейцария":

    Нишо не е наред След 11 г герб. За 11 г Хитлер е изкарал Германия от хиперинфлация и ги прави икономически и индустриален звяр в Европа. 11 г са достатъчно време една страна да се промени многократно в някаква посока. БМБ ни завлече на дъното и ни сложи и бетонното блокче като на шамандура, докато лодките около нас си плуват...
  • 7 ЕрдоганВелики

    15 7 Отговор
    Зад Турция са Пакистан, Украйна, Израел (Подкрепят Азербайджан в Карабах), Азербайджан, Катар, Грузия, Либия. Турция все повече партньори набира сега се сформира Турски съюз който се състои вече от Турция, Азербайджан, Киргизистан, Туркменистан, Узбекистан даже и Украйна иска в съюза все още чакат на опашката.

    Коментиран от #12

  • 8 ЕродганВелики

    12 6 Отговор
    Истината е че Турция има бъдеще а България няма. Намаляващото население доказва това и България ще бъде отново доброволно турска без да се окаже съпротива просто с разрастващото турско и ромско население в България.
  • 9 peace

    11 12 Отговор
    Антихристиянски геноцид, който отне 15 000 жертви
    От 19 до 21 юли 1877 г. България преживява едно от най-страшните изпитания в своята история. Град Стара Загора е напълно унищожен и опожарен от редовната турска армия на Солиман паша с участието на бачибузуци (наемници кавалери)
    Актовете на садизъм са ужасяващи. Бременните жени са изкормени, а неродените им деца са изтръгнати. Хората са нанизани на шишчета и приготвени като човешко барбекю. Други се обелват живи, кожите им се пълнят със слама и се окачват на дърветата. Мнозина са изгорени живи. Други бяха изгорени на олтарите, след като бяха разпънати на кръст. Младите жени са принудени да танцуват голш сред кървавите руини, преди да бъдат застреляни. В църквата „Св. Троица "2500 души бяха убити, като някои тела останаха изправени поради липса на място за падане.

    Много околни села ще претърпят същата съдба. Това е може би най-голямото документирано клане в българската история.
  • 10 Мечо

    13 3 Отговор
    ЕС НЯМА ДА НАПРАВИ НИЩО НА ЕРДОГАН.НАЙ МНОГО ДА ИЗЛЕЗЕ С ДЕКЛАРАЦИЯ. ПРОСТО ЕС Е УМРЯЛ ГИГАНТ.НИЩО ПОВЕЧЕ И ЕРДОГАН ВИДЯ ТОВА И ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА
  • 11 Докато простака от Банкя

    5 0 Отговор
    е на власт, българите не ги очаква нищо добро.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Само че

    4 3 Отговор
    Каква конференция на държавите от Източното Средиземноморие? Кипър с Ливан, Кипър с Израел, Кипър с Египет са определили ИИЗ, както и Гърция с Египет и Израел с Египет. Определението за ИИЗ между Ливан и Израел приключва тези дни. Остава само Турция да определи ИИЗ с Кипър и Гърция. Всички очакват Турция, която все още не приема международното право, останалите фронтове са затворени. Няма какво друго да се направи.

    Коментиран от #16

  • 16 Комшия

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Само че":

    С внушения от медиите не се става специалист по международно право. Без да притежаваш знания, не можеш да излагаш идеи. Голите предпочитания нямат международна стойност.
  • 17 стоян

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "От Швейцария":

    До 4 ком -Там в Швейцария има ли кумуняги надупени към Русия не казваш =другото го знаем другарю
Новини по държави: