13 Октомври, 2020 12:10 2 017 5

Германия: Турция да не извършва провокации в Източното Средиземноморие

  • германия-
  • турция-
  • средиземно море

Берлин призова Анкара да не възобновява проучванията за газ в оспорваните морски райони

Германия: Турция да не извършва провокации в Източното Средиземноморие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция трябва да се въздържа от провокации в газовия спор в Източното Средиземноморие, заяви министърът на външните работи на Германия Хайко Маас, добавяйки, че Германия е солидарна с Кипър и Гърция като партньори в Европейския съюз, съобщава в. "Катимерини".

Анкара трябва да сложи край на играта между намаляване на напрежението и провокациите, ако правителството проявява интерес към преговори, както неведнъж е потвърждавало, заяви Маас в Берлин преди да отлети за Кипър и Гърция.

Той отправи апел към Турция да остане отворена за преговори и призова Анкара да не възобновява проучванията за газ в оспорваните морски райони, предава БТА.

Турски кораб отплава в понеделник за сеизмични проучвания в Източното Средиземноморие, което накара Гърция да излезе с ново гневно искане за европейски санкции срещу Анкара заради морските права за проучвания, отбелязва вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Прабългарин

    5 6 Отговор
    Либeрaлния гeрмaнeц oтмeня визитaтa a вcъщнocт oщe ca oкупирaни oт Aмeрикa, Руcия ги прaви нa луди a Eрдoгaн oт нeгoвитe чeрни aнaдoлcки турци и кюрди имa 30 милиoнa в Гeрмaния, a някoгa дoри и муcтaкaтия Хитлeр пиeшe чaй c Aтaтюрк и ce възхищaвaшe нa турчинa и бeшe кaзaл чe япoнци и турци ca aрийци пoнeжe ca му cъюзници a Пoлшa cи дръпнa тeритoрийки oт Гeрмaния. Ceгa Гeрмaния при Мeркeл c милиoни aфгaниcтaнци имигрaнти дo 50 гoдини щe зaприличa нa Бaнглaдeш нo вce oщe нeгo знaят

    Коментиран от #3

  • 3 СССС

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Прабългарин":

    Хитлер кога е пил чай с Ататюрк бе? Втората световна война започва през 1938г. два три месеца след смъртта на Ататюрк. Може би имаш предвид Исмет Инену

    Коментиран от #4

  • 4 Прабългарин

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "СССС":

    Съветско момче и тили ще променяш историята в своя полза като Путин, Хитлер е на власт още през 1933г дори преди това е воювал в Първата Световна когато Разделят Османската империя и 1922-23г Ататюрк бие гърците и си връща някои земи които сега е съвременна Турция, в записки и мемоари в интернет на длъж и на шир има статия и всичко което Хитлер е мислел за Ататюрк и го е хвалел как е направил основите на Турция а за чая просто като ирония го написах никъде не съм писъл че на 100% е вярно и е пийнал един чай с турчина
  • 5 Мда

    1 0 Отговор
    Изглежда, че леля Меркел спира да гали разглезеното дете на Запад, турция и ако чичо Дони се сети за милионите гласове от гърци, кипърци и арменци и спре също, бесилото ще изчака стареца.
Новини по държави: