Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 11:40 2 261 7

Китай: Този доклад показва провала на САЩ в справянето с епидемията!

  • ковид-19-
  • китай-
  • сащ

Неотдавна Пекин обяви, че официално се присъединява към глобалния план за ваксиниране срещу COVID-19, което беше одобрено от международната общност

Китай: Този доклад показва провала на САЩ в справянето с епидемията! - 1
Снимка: Shutterstock

От старта на епидемията от COVID-19 някои американски политици не спират да създават и разпространят слухове за Китай.

Неотдавна Майкъл Маккол от комисията за външни работи в Камарата на представителите на американския Конгрес представи т.нар. доклад, в който е събрана различна фалшива информация за Пекин, коментира Радио Китай.

Докладът е пълен с неистини. Той обвинява Китай в скриване на данни за епидемията и критикува страната, че не е споделила своевременно генетичната последователност на вируса. На фона на тежката ситуация с епидемията от COVID-19 в САЩ, докладът е доказателство за прехвърляне на вината върху Китай за неефективните мерки на американското правителство.

Лъжите не могат да заличат фактите. Пред безпрецедентната криза в общественото здравеопазване китайската управляваща партия постави на първо място интересите на хора. Само за 8 дена бе установен патогенът. С 16 дена бе разработен реагент за тест на вируса. Своевременно бяха информирани СЗО и съответните страни и организации за епидемията, и споделена генетичната последователност на вируса.

На 23 януари Китай блокира транспорта към гр. Ухан. Тогава имаше само 9 случая на заразяване с вируса в други държави. В САЩ – само един. В момента броят на потвърдените случаи с COVID-19 в САЩ надвишава 8 милиона, а починалите са 220 000 души. Като страната с най-добри медицински ресурси САЩ не успя да се справи с превенцията на заразата. Защо тогава обвиняват друга страна?

Както се казва в коментара на в-к „Вашингтон поуст“ историческият провал на борбата с епидемията от COVID-19 доказва, че неефективността на мерките в САЩ е катастрофа, причинена от човека. Някои политици изхождайки от лични и партийни интереси не действат ефективно пред епидемията, пренебрегват хуманизма и научния дух. До сега в Щатите няма системни мерки за справяне с епидемията.

Неотдавна Китай обяви, че официално се присъединява към глобалния план за ваксиниране срещу COVID-19, което бе одобрено от международната общност. САЩ обаче се отказаха да участват в него. Експертът по инфекциозни болести в Харвардския университет Майкъл Мина заяви със съжаление, че САЩ са изолирали себе си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    4 6 Отговор
    Прави са китайците. Ние сега ще ядем. ... от много акъл.

    Коментиран от #2

  • 2 Яко ще мрем пак

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тиква":

    Пак яко ще мрем, а, пак чували за трупове, ще чакаме пика, ада, ледените пързалки и детските площадки с чували за трупове, труповозките и хладилните камиони и пак ще редим легла в Арена Армеец... ха-ха-ха, гаси цирка

    Коментиран от #3

  • 3 Браво

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Яко ще мрем пак":

    Ти явно маската на п.шката си я слагаш и с нея мислиш? Или гледаш Тиквата как я носи?
  • 4 Джаксън

    3 6 Отговор
    Китайците, които подлудиха целия свят, разрушиха икономиката, милиони останаха без работа, накараха хората да живеят като затворници, сега ще ни дават акъл какво трябва да правим. Китай трябва да си плати, да бъде ограден със санитарен кордон за 10 г., изтегляне на всички модерни технологии и пренасяне на предприятията в Европа и в Америка. Тогава да видим дали ще си позволяват свинщината си, в която ни вкараха.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    0 0 Отговор
    "Само за 8 дена бе установен патогенът. С 16 дена бе разработен реагент за тест на вируса." Цвиченето на прасетата да започне сега.
  • 7 ChinaVID19

    1 0 Отговор
    Не за първи път от вас тръгват подобни вируси, защото ядете квот намерите. Няма никакъв COVID-19 а Китайски вирус 2019 - ChinaVID-2019!