Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 15:09 2 643 20

Кремъл: Примирието в Нагорни Карабах не се спазва!

  • русия-
  • нагорни карабах-
  • азербайджан

Участието на трети държави в уреждането на конфликта е възможно само със съгласието на двете страни в конфликта

Кремъл: Примирието в Нагорни Карабах не се спазва! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Споразуменията за прекратяване на огъня и хуманитарна пауза в Нагорни Карабах не се изпълняват от страните в конфликта. Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналистите, предава ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Все още не можем да констатираме, че се спазват постигнатите преди това споразумения за прекратяване на огъня и хуманитарна пауза. За съжаление те не се спазват от страните“, каза Песков.

Той заяви, че Русия не вижда друг начин за разрешаване на конфликта в Нагорни Карабах освен дипломатическия.

„Русия направи и прави всичко възможно, за да приведе настоящата ситуация в съответствие с политическото и дипломатическото уреждане. Все още сме убедени, че няма алтернатива на мирното уреждане“, каза говорителят.

Прессекретарят на Владимир Путин добави, че руската страна възнамерява „да продължи да полага всички усилия за разрешаване на този конфликт по мирен начин“. „Няма друг изход“, каза той.

Песков не коментира информацията, че арменската страна се съмнява във възможността за постигане на напредък в дипломатическата област. „Трябва да попитате президента на Армения“, отговори Песков.

Той добави, че участието на трети държави в уреждането на Нагорни Карабах е възможно само със съгласието на двете страни в конфликта.

„Що се отнася до участието на трети страни в съществуващите формати на уреждане, то зависи изцяло от политическата воля на страните в конфликта. Двете страни са Азербайджан и Армения“, каза той, отговаряйки на въпрос за възможността за включване на Турция в решаването на ситуацията в Нагорни Карабах.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ogeday

    10 19 Отговор
    Ей джудже стига си продавал оръжия и на двете страни. Карабах е на Азербайджан по закон а не на Армения. Не се прави на Сталин иначе ще видиш Турския аскер в Москва.

    Коментиран от #6, #18, #20

  • 2 Изясняване

    0 2 Отговор
    Вземите се напийте и свършите малко работа спрете тази война , че трезвени приличате на пячовци.
  • 3 Рошко

    0 1 Отговор
    Амафончо щи не отива, или боко рибоко то половината тука богаташчета и публични личности завършват на ян
  • 4 Сибиряка

    7 1 Отговор
    Не се спазва то на djagali вяра може ли да се има
  • 5 Ердо

    4 1 Отговор
    Работим с братята азери за обща граница, там има едно парче за отхапване
  • 6 ТЪПАК

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ogeday":

    Абе ! Профан .Ти за какво мислиш,че Путин прати С-400 в страната на широките гащи ? Деслоцира войските си срещу смешниците от НАТО.Турциите са нищожни пред руската армия ! С една бомба ще ги заличат от лицето на Земята.

    Коментиран от #7, #8, #9, #12, #13

  • 7 Сибиряка

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "ТЪПАК":

    С400 се подчиняват само на Москва ако стане нужно С400 може да почнат да се изтрелват сами от Турция по сигнал от Москва !
  • 8 Ogeday

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "ТЪПАК":

    Абе калпак С-400 за никакъв МОРКОВ не стават. Дроновете ги унищожават и не ги ловят. Турция създава свои собствени въздушно отбранителни системи Koral и Hisar които са по евтини, по-малки и по-ефективни

    Коментиран от #19

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 оня

    2 7 Отговор
    нали ти е ясно че ако ботоксното джудже го направи ще му отвърнат със същото а и после се замисли с кого граничи Турция и какви ще са последствията и за твоя гръб
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Браво тъпчо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТЪПАК":

    Добър ник си си избрал. Какво означава "деслоцира" на езика на тъппаците?
  • 14 миш

    6 2 Отговор
    Тука има много специалисти по С-400,нищо,че сте гола-вода.РФ ,не е Армения или Азербайджан,вижте картата и четете,четете повече,да не пиете чай от самовар.
  • 15 ДВАМА СЕ КАРАТ ТРЕТИ

    0 0 Отговор
    ПЕЧЕЛИ. ..!!НО КОЙ Е ТРЕТИЯТ?
  • 16 макито

    3 0 Отговор
    гледам се е появил поредния генерал от диванните войски дето им е ясно всичко как става
  • 17 Алфа Чакал

    1 0 Отговор
    Русия може да гарантира мира на всяка държава в Източна Европа и Близкия Изток ,но го прави с огромно закъснение.Така беше и в Сирия.Защо?
  • 18 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ogeday":

    То уж и Крим е на държавата 404 ама....май не баш тъй....колкото и да риве укропия
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания