Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 13:20 2 574 23

Едуард Сноудън прегръща Русия

  • едуард сноудън-
  • гражданство-
  • русия

Подава документи за двойно гражданство

Едуард Сноудън прегръща Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Адвокатът на Едуард Сноудън обяви, че той и неговата съпруга са подали документи за руско гражданство, съобщи FOX News.

Миналата седмица Сноудън обяви, че му се е родило дете. Решението вече е обмислено и взето.

Той ще подаде молба за двойно гражданство. Съпругата му е съгласна с решението.

Американецът вече получи постоянно местожителство. Той живее в Русия през последните седем години.

Това стана, след като разкри поверителна информация за американското разузнаване. Съпругата му заживя с него година по-късно.

Преди е заявявал, че е готов да се върне в САЩ, ако американското правителство гарантира неговите права.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    4 32 Отговор
    Сноудън е като оня руснакът дето създал Тетрис и го продал после за жълти стотинки. Някакъв моралист се бара, ама би бие на двоен агент.

    Коментиран от #21

  • 2 Вълко Червенков

    4 39 Отговор
    За разлика от Недоеволюиралите Сибирско-Азиатски Дегенерати,Американците не тровят бившите си шпиони,а ги съдят.Рано или късно,Сноудън ще получи жителство в някой Федерален затвор със строг режим.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 шпионин

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Вълко Червенков":

    И тоя Сноудън какво толкова е издал, при положение, че тия работи са широко достъпни и у условията за ползване на Фйсбук, както дори и на тоя сайт си пише ясно и точно, че ти следят всеки клавиш на клавиатурата, а като бацнат и чипа, ще разбират дори и какво си мислиш. Шпионите са само по филмите. САЩ и СССР действат заедно за поробването на народите.

    Коментиран от #6

  • 5 Румен

    18 3 Отговор
    Всички обичат социализма. Кат работите малко в чужбина кат роби, и после гледате на другата страна
  • 6 Вълко Червенков

    4 33 Отговор

    До коментар #4 от "шпионин":

    Не е важно какво е издал Сноудън или какво е публикувал Асандж.Важното е,че те работят за Рускенефа-една Тоталитарна Кочина,която се опитва да разруши демокрациите по Света.Затова е важно те да бъдат преследвани от Закона.

    Коментиран от #13, #19, #22

  • 7 Чоко

    9 3 Отговор
    Аааа, чакайте малко - Сноудън, ВЕЧЕ има ПНЖ (постоянно местожителство), затова му се разрешава и гражданство! Аз много бързо се зарадвах и си помислих, че с ВНЖ (Вид на жителство) можеш да получиш двойно гражданство в РФ предположих, че е изключение за него или както писахте в предната статия, че РФ е разгледала варианти за запазване на родното гражданство и позволява двойно. Всъщност, след подаване на документи за ПНЖ и получено такова, логичната стъпка е получаване на гражданство с ОТКАЗ от второ ако си пълнолетен и имаш избор при навършване на 18г. да избереш към коя държава ще си поданик, освен ако не си гражданин и на Израел - тогава е в сила закона за двойното гражданство, между РФ и Израел. Реално Сноудън си е минал по цялата процедура за тези 7 години и сега ЩЕ подава МОЛБА да му уважат и родното гражданство, което не значи, че ще бъде одобрена! Дано наистина влязат в сила поправките в закона за миграцията и да се облекчат условията, защото при сегашното положение, няма никаква гъвкавост - единствената държава с която РФ има двойно гражданство е Израел! Ако не си гражданин на Израел, а искаш да живееш в РФ, трябва да се откажеш от гражданството си. Жена ми е финландка, аз българин, а детето се роди в Москва, където си живеем от 15 години - реално даваме руски поданик, работим и плащаме данъци за руската икономика, спазваме руските закони и ако се откажем от родно гражданство в полза на РФ, трябва да молим за визи ако искаме да се върнем при родите
  • 8 Едуард Сноудън

    25 0 Отговор
    „През 2007 г. е изпратен от ЦРУ да работи под прикритие в американското посолство в Женева, за което споделя пред вестник „Гардиан“. Много от това, което видях в Женева, наистина ме разочарова относно това как моето правителство работи и какъв е неговият отпечатък върху света. Осъзнах, че съм част от нещо, което прави далеч повече злини, отколкото добро.” Сноудън всъщност е разбрал, че работи за фашисти! САЩ СА ФАШИСТИ!
  • 9 Сандо

    18 1 Отговор
    Стойчев трябваше да опише поне накратко одисеята на Сноудън,а не да прави внушение,че е агент на Русия.Американецът остана в Москва,след като дълго време изкара на летището в очакване някоя "цивилизована" страна да го приеме,като му гарантира безопасността.След като не се намери такава свободна,независима и смела държава,руснаците се принудиха да го приемат,като всяка година,след подаване на молба,му удължаваха престоя.Ето,поне това беше длъжен да напише авторът.

    Коментиран от #20

  • 10 2020

    13 1 Отговор
    Русия има най-силното разузнаване в света.Не остават по-назад Израел и Китай.Каквото е нужно на Русия ,да знае за простите сащ/Цру ФБРПентагона,и др.разузнавания/тя знае.А и Мосад знаят и Китай.Но ,къде са Българските тайни служби?От времето на мошеникът Иван Костов през невнятният Филип Димитров,до Бойко Борисов /агент Буда/,всичко беше предадено на Турция,Сащ /добре ,че не разбират от българските кодове/.Не си измивайте ръцете с Русия.Гледайте ,докъде е докарана България/няма ДС-така оплювана от фалшивото СДС,няма дори елементарно спазване на тайна при подаване на информация.А и Русия няма нужда от предатели и слуги като Б Борисов.
  • 11 Всички Предатели и шпиони имат една

    3 1 Отговор
    Съдба, стига да го "догопат" никой не се занимава със съд, освен ако не трябва да се за вихри някакъв скандал или да се, "оплюе някоя държава"!!!
  • 12 Всички Предатели и шпиони имат една

    1 2 Отговор
    Съдба, стига да го "догопат" никой не се занимава със съд, освен ако не трябва да се за вихри някакъв скандал или да се, "оплюе някоя държава"!!!
  • 13 Въх

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вълко Червенков":

    Коя демокрация бе, американската ли? То няма нужда някой да я разрушава, те американетата сами ще си я разрушат, а шефа ти Шорош ще го кълват враните на някой селски път.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бах

    7 1 Отговор
    Правилно е отишъл в Русия . Защо му е да се връща в краварника за да му вземат живота . Америка на ПАТЛАДЖАНИТЕ не е добро място !
  • 16 Сандо

    4 1 Отговор
    Може да не знаете,но все повече хора искат Русия така да си реформира законодателството,че да привлича разочарованите от ситуацията в Европа и САЩ хора,особено учени.За тяхно съжаление,либералите,заели важни места в управлението,яростно саботират всяка инициатива.
  • 17 цербер

    2 3 Отговор
    "Едуард Сноудън прегръща Русия." Сноудън не прегръща Русия,а някоя красива,руса рускиня.
  • 18 не може да бъде

    4 0 Отговор
    Не може да не се замислим за това каква ще бъде съдбата на Тръмп, ако спечели Байдън.Лично аз веднага се сещам за Герхард Шрьодер. Нека тези,които пишат глупости и гадости за него да погледнат какво са писали за него немските вестници преди 25-30 г.Аз бях там в този период ,макар и за кратко време и знам как стоят нещата отвътре!Т.н.либерали се оказаха ужасно отмъстителни и подли хора!При това-фанатици!Не изключвам вероятността - Доналд Тръмп политемигрант в Русия!?
  • 19 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вълко Червенков":

    Прав си пич! Америка въвежда демокрация по цял свят: Ирак,Сирия,Либия,Венецуела,Украйна,Косово сега и в Беларус.А тия мръсници путиноиди все им пречат.
  • 20 Бай Шиле

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Аторът на статийката поне да беше прочел книгата на Сноудън.Има много да научи от нея.
  • 21 Проглед

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Много си аут от истината , той искаше целия свят да разбере, какви долни постановки се аранжират, от тайните служби на САЩ.
    Разкри кирливите ризи на краварите и на някое Моше!
    Не са много хората в света ,които могат да свършат, този тип
    работи!
  • 22 скрий се

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Вълко Червенков":

    Прекалено си елементарен.
  • 23 Майкооо

    1 0 Отговор
    Съдбата на предателите е тежка Там ще си остане до живот
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания