10 Ноември, 2020 13:50 2 080 14

Путин определи като „неприемлива“ външната намеса в делата на Беларус

  • беларус-
  • владимир путин-
  • русия-
  • протести-
  • външна намеса-
  • александър лукашенко

Смятаме за неприемливо някой отвън да налага определени решения на беларуския народ, каза Путин

Путин определи като „неприемлива“ външната намеса в делата на Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Опитите да се наложат определени решения на Беларус, Киргизстан или Молдова отвън са неприемливи, тези държави трябва да могат самостоятелно да се справят със ситуацията си. Това мнение изрази руският президент Владимир Путин, говорейки на срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в режим на видеоконференция, предава TACC, съобщи агенция "Фокус".

„Смятаме за неприемливо някой отвън да налага определени решения на беларуския народ“, заяви руският лидер и добави, че „на беларусите трябва да бъде позволено спокойно да решат нещата сами и да предприемат необходимите стъпки“. „Същото важи изцяло за последните събития в Киргизстан и за разгръщащата се вътрешнополитическа борба в Молдова", подчерта Путин.

Говорейки за Беларус, който е наблюдател в ШОС, президентът на Руската федерация отбеляза, че тази страна е „атакувана от външни сили“. „След президентските избори в страната нашите беларуски приятели изпитват безпрецедентен натиск, съпротивляват се на санкции и провокации, информационната и пропагандна война се отприщи срещу тях“, коментира руският държавен глава.

Като цяло той определи като неприкрито предизвикателство за общата сигурност „честите опити за пряка външна намеса във вътрешните работи на държавите от ШОС“. „Говорим за грубо нарушаване на суверенитета, желанието да се раздели обществото, да се промени векторът на развитие на държавата, да се прекъснат вековните политически, икономически и хуманитарни връзки, които вече са се оформили", каза Путин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ван Хелзинг 🚁

    4 18 Отговор
    Както каза Путин Беларус е атакуван от външни сили също както зелените човечета от Марс анексираха Крим, то ако Америка не унищожаваше източните ориенталци досега да са анексирали 90 процента от света по пътя на руската логика
  • 6 Мдааа

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "това е":

    10-ти ноември е ДС-ти ноември...Мдааа...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Жак Фреско

    2 4 Отговор
    Историята ни учи че след тази дата бедния вече не е гладен но пак е беден ! В момента народите пак са гневни на диктаторите,какво ли ще стане? ....като се вземе в предвид че сега се образоваме всяка минута а не както преди с писма по пощата??
  • 9 павел пенев

    10 3 Отговор
    Уважавам Владимир Путин,но неговите политически действия по отношение бившите републики в СССР приемам за странни и необосновани.Вместо да се стреми за тяхното приобщаване към РФ и защита от външна намеса,той се ограничава само с констатации,което стимулира запада да подготвя все нови и нови преврати в тях. Все пак те не напуснаха СССР–Русия ги изгони,както изоставиха и хвърлиха нас на деградиралия западен свят.

    Коментиран от #11

  • 10 Хаха

    4 15 Отговор
    Путин който единствен се намесва във вътрешните работи на Беларус и държи този примитив Рукашенко на каишка се намерил какво да каже. Ами да, след Лукашенко идва редът на Путиншенко.
  • 11 Хаха

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "павел пенев":

    Ти нещо да не си получил някаква сачма в главата. Защо не отидеш да живееш в Русия за да ти е хубаво и по цял ден да се кланяш на Путин и Ленин и да спиш със снимката на Сталин и Берия.

    Коментиран от #12

  • 12 питам само

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    ти кога се върна от Русия, че така убедено говориш колко е зле там?
  • 13 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ЦРУ ПРОТИВ И ЗАЯВЯВА : --- "ЩЕ СЕ МЕСИМ -ДОКАТО ИМАМЕ ОТПЕЧАТАНИ ДОЛАРЧЕТА- ВЪПРЕКИ НАЦИОНАЛНИЯ ДЪЛГ ОТ 30+ ТРИЛИОНА ДОЛАРЧЕТА !?!?!??
  • 14 идиотино

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хотят ли":

    Известно ли ти е ,че от преди една година,Русия измести Германия ,от четвъртото място.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания