Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 14:08 1 554 19

Европарламентът с резолюция в подкрепа на протестите в Беларус

  • беларус-
  • александър лукашенко

Евродепутати поискаха в санкционния списък да попадне и руският президент Путин

Европарламентът с резолюция в подкрепа на протестите в Беларус  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

С огромно мнозинство Европейският парламент гласува резолюция в подкрепа на протестите в Беларус и срещу убийството на учителя по рисуване Роман Бондаренко. Същевременно евродепутати поискаха в санкционния списък да попадне и руският президент Владимир Путин.

Също с голямо мнозинство бяха отхвърлени искани поправки от опозиционно настроени депутати, в т.ч. и на познатата в България Клеър Дейли от крайната левица, с които се настояваше „да бъде осъдена намесата в Беларус и дестабилизацията, ръководена от ЕС“.

Същевременно Андрюс Кубилюс от Европейската народна партия настоя на бъдат наложени и санкции на режима на руския президент Владимир Путин:

„Санкциите под формата на наказание би трябвало да бъдат налагани не само на самия терористичен режим, но и на поддръжниците на тероризма.

Кремъл трябва да е наясно, че ако продължи да подкрепя терористичния режим на Лукашенко, санкциите ще поразят и Кремъл“.

В емоционално изявление евродепутатът от "Обнови Европа" Петрас Аущревичюс попита:

"Колко още хиляди храбри беларуси трябва да бъдат изтезавани, докато се решим да предприемем нещо?

Колкото повече отлагаме мерките, толкова повече хора като Бондаренко ще загинат. Готови ли сме да платим такава цена?"


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от 10%

    24 1 Отговор
    А кога ще излезе с резолюция подкрепяща протестите във Франция на хората, и демократично убитите от френската полиция протестиращи хора. Между другото във ЕС нали няма цензура, а къде изчезнаха снимките на 4 прегазени протестиращи и най-бруталната за мен на жената с откъснатата ръка от камионите на демократичната френска полиция.

    Коментиран от #10

  • 2 zeus

    26 1 Отговор
    ЕС много се интересуват от Беларус, а тук нека си протестираме, а те си затварят очите.

    Коментиран от #8

  • 3 Стоянов

    20 0 Отговор
    По повод за обвиненията в манипулации на изборите в Беларус - при 80% на 10 % в полза на Лукашенко (Батката), срещу оная - как беше, че и забравих името, вярвате ли в това?

    Батката има огромна подкрепа в Беларус!

    И да са манипулирали донякъде неговите хора изборите - манипулирали, манипулирали - колко да са манипулирали?

    ОК, да кажем, че са манипулирали и реалния резултат може да е примерно 70% на 30 % в полза на Батката, но вярвате ли в безумните твърдения, че опозицията печели?

    Така, че оставете Батката на бира!
  • 4 Брюкселски клоуни

    20 0 Отговор
    Мислят за беларус толкова колкото и за Украина , първо палят главите - после умишлено фалирват и колонизират държавата
  • 5 Наблюдател

    20 4 Отговор
    В ЕС май не са чували за протести в България, за Гешев, Борисов... 🤔 А иначе русофобите от тайфата на Бойко ( ЕНП ) пак се изказали., 🤣
  • 6 Battlefield 4

    3 5 Отговор
    Европа подкрепя подкупените беларуси които искат Европа, купените беларуси от Русия отиват в богатия евразийско монголски съюз на Путин
  • 7 евромишки

    13 0 Отговор
    Я,евромишлетата пак се разцвърчаха.Чудя се само защо Путин продължава да им търпи маймунджулуците.Да им спретне един преврат в Украйна и да ги изрита от Прибалтика.Тия психопати от добра дума не разбират.
  • 8 БАЙ МУ

    1 12 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    НЕ ОБРЪЩАТ ВНИМАНИЕ ТУК НА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ОТ ЕВРОПА ,ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО....ЕВРОПЕИЦИТЕ НЕ СА ТОЛКОВА ГЛУПАВИ КАТО ТЕБ.....ПОДСКАЧАТ НЯКОЛКО ПИЯНИЦИ И НАРКОМАНИ.....НЯКОЛКО ПЛАТЕНИ ЛАКЕИ .....ПОДКУКУРОСАНИ ОТ ФИГУРАНТА АВИАТОР.....КОЙТО СЕГА СЕ ЧУДИ КАК ДА ПРЕХВЪРЛИ ВИНАТА НА БОЙКО И ДА СИ ИЗМИЕ РЪЦЕТЕ ,ОТ КАШАТА КОЯТО ЗАБЪРКА КАТО ВИ ИЗКАРА НА ПЛОЩАДА ДА СЕ ЗАРАЗИТЕ......НАЛИ ГОРИХТЕ МАСКИ....НАЛИ НАМА ВИРУС.....

    Коментиран от #11

  • 9 Кирилов

    15 0 Отговор
    Тия от евро-гейския съюз продължават да се месят във вътрешните работи на суверенна държава - опасни безумци!

    Единствения вариант е, Лукашенко да направи нови избори - с много и всякакви наблюдатели, и след като спечели убедително и тях, да им затвори устите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ МУ":

    Байчо,не смесвай нещата -вируса е едно а чекмеджара -файтонджия е друго!
  • 12 Сандо

    4 0 Отговор
    Като чета изявленията на някои евродепутати и се сещам за едни лечебни заведения.
  • 13 Хлъц

    11 0 Отговор
    Все Лукашенко им е в устата.Преди него- Венецуелеца, и онзи дето прилича на Обонго,спечелил изборите,но народа не разбрал! ЕП е на къс повод и на дресировка с бухалка от бялата къща.Иначе,никога не биха се занимавали с подобни,т,п,изми! Особено в сегашната обстановка.Много загрижени бе,за народа? Но нещо мълчат като белоруски партизанин на разпит,щом някой ги попита за короната,и какво се случи и случва в Белорус.. с хипер- мипер пандемията..Батьката не закри държавата,не закри индустрия,производства на храни и стоки.Но не се чу от оная- " Кандидат- Президентшата" че там умират като мухи.Ако имаше подобно нещо,точно това щеше да е Главния Смазващ коз в ръцете и на ЕС и на краварите. Но мълчат,защото там корона няма.Починали трима! С наличие на вирус,но със достатъчно други,тежки заболявания..Но там Здр.система е 100% държавна.През март премина със негова заповед на пълен контрол от военни медици- вирусолози,биолози, фармацевти.Там грешка няма! Защото ако го подведат - чака ги куршум! Там все още има смъртно наказание.Ето една от водещите причини да го обявяват за ДиктаторОбърка им плановете.
  • 14 Грух

    3 0 Отговор
    Ами да подкрепят тогава протестите и тук, и във Франция, и в Шотландия, Гърция и навсякъде. Иначе ще си помисля, че ЕС има двойни стандарти.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 В.В.П.

    3 0 Отговор
    Ай сега и терорист,стана Сашо Лукашенко..Е.аси и тъпнята...Кво ги мъдрят тез ,,европейци,,???..Кви са наказанията???.Ще ги бийте с тояги,или как??
  • 18 Възмутен

    4 0 Отговор
    ЕС отдавна доказа че не е никакъв съюз, това е сбирщина от некадърни и корумпирани хрантутници, които мерят с различни аршини, според интереса си. Спасението е в неговото разтурване, да се спре с демагогията, всяка държава да определя приоритетите си, а не някой некадърник да ги вменява. Нашите политиканчета са водещи по корупция и некадърност, но си ги защитават, защото са послушковци! А ние сме търпеливи, ние не стачкуваме само Белорус стачкуват! Мръсна измет!
  • 19 zevs

    1 0 Отговор
    КРЕТЕНИТЕ ОТ ЕВРОПРЛАМЕНТА СЕ ЗАНИМАВАТ С БЕЛАРУС,А СА СЛЕПИ ЗА ПРОТЕСТИТЕ В БУЛГАРИЯ И ДОРИ ПОДКРЕПЯТ" управлението на борисов",АКО МОЖЕ ДА СЕ ГОВОРИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА ОТ джипката.