26 Ноември, 2020 17:32 2 742 36

Тихановска обеща да преразгледа договореностите с Русия

  • светлана тихановска-
  • беларус-
  • русия-
  • владимир путин-
  • александър лукашенко

Новите власти трябва да преразгледат всички сделки и договори

Тихановска обеща да преразгледа договореностите с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият кандидат за президент на Беларус, лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска, заяви, че противниците на режима на Александър Лукашенко, ако дойдат на власт, ще преразгледат условията на последните договорености с Русия, предаде News.bg.

"Винаги сме се застъпвали и подкрепяме приятелски и партньорски отношения с Русия", заяви Тихановска в изявление, публикувано в официалния ѝ канал в платформата Telegram. По думите ѝ "каквото и да е договорил Александър Лукашенко, той е загубил подкрепата на беларуския народ", поради което новите власти, според Тихановска, трябва да преразгледат всички сделки и договори.

В същото време тя подчерта, че "независимостта и суверенитетът не могат да бъдат предмет на договаряне". Тези изявления бяха направени на фона на посещение в Минск на руския външен министър Сергей Лавров. След среща с руския първи дипломат Лукашенко заяви, че властите "биха искали да имат много близки, братски отношения" с Русия.

Лавров отбеляза, че Москва е готова да подкрепи вътрешнополитическите инициативи на Лукашенко, а също така похвали действията на Минск за насърчаване на интеграцията на двете страни. В Беларус продължават масовите протести заради резултатите от президентските избори през август. Според ЦИК Лукашенко е спечелил с 80,1 процента от гласовете, но опозицията не е съгласна. Противниците на властите смятат, че Светлана Тихановска е победител. Редица опозиционни лидери, включително Тихановска, се намират в Полша и Литва. Лавров заяви по-рано, че литовските власти били "преминали всички граници на благоприличие" в поведението си в ситуацията около Беларус.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    71 6 Отговор
    Тая пъшка страхливо от някоя натовска дупка в европата.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Биде

    66 4 Отговор
    На другарката Тихановска много й се лапка и крадка! Чак лигите й текат! Но с нищо няма да бъде по-добра за народа си!
  • 4 Тая

    53 4 Отговор
    да си наляга тъпата празна пача и да не припарва до Беларус,че така ще я преразгледат,че и косъм няма да остане от нея.
  • 5 Тая

    65 4 Отговор
    мърла проста не разбира, че е по-добре да имат диктатор като Лукашенко отколкото някой който да ги продаде на Запада за жълти стотинки.
    А и беларусите виждат какво става в съседство.

    Коментиран от #22, #29

  • 6 Тъпи ли са?

    36 2 Отговор
    Тая па няма ли кой да я свитнв.Толкова ли е трудно в 21 век да и се намери локацията и да я вдигнат във въздуха.
  • 7 А стига бе

    57 2 Отговор
    Каква нова власт бе моме-и ти като оня палячо Гуайдо във Венецуела...още чака да президенства....Абе откъде се взимате такива неадекватни смешници бре----и то с претенции да управлявате държави....

    Коментиран от #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Па и

    20 0 Отговор
    продължава да меле, дайва и гъската куха.
  • 13 Антигерб

    47 0 Отговор
    независимостта и суверенитетът не могат да бъдат предмет на договаряне

    Моме, моме, тъкмо независимостта и суверинитета на Беларус си продала. Това че искаш да продадеш страната си на нови господари не те прави демократка или родолюбка - сега Беларус е наистина независим което ме съмнява ако ти се докопаш до властта.

    България е хубав пример - ето даже германците си признаха че са ни назначили премиера който доведе страната ни до трета национална катастрофа. Украинците са съвсем наблизо до вас - от една много хубава държава се превърнаха и те в кочина.

    Иначе си се ориентирала че с плюене по Русия най-бързо се издигаш във властта и най-лесно се забогатява - и при нас е същото.
  • 14 Мислех

    29 1 Отговор
    Мислех, да напиша и аз коментар, но браво на всички дотук. Присъединявам се👏👏👏

    Коментиран от #20

  • 15 Магелан

    3 49 Отговор
    Спрете се бе безумници да пишете и да поткрепяте един диктатор който се самозабравил и се изживява като бащица на Беларус.Това зомбитара русофили са много интесно извъземно съсловие.Като сте големи радетеши на другия несменеям диктатор Путин ,защо ме отидете и да живете в братската ви Русия.Но и един ден няма да изкарате там.Като видите каква кочина е?

    Коментиран от #16, #18, #21, #23, #24, #26

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 паламарка

    17 1 Отговор
    Тихановска да пита Тръмп и да поправят договорите на Щатите.
  • 18 Васко да Гама

    31 0 Отговор

    До коментар #15 от "Магелан":

    Магеланчо! Ходил съм в Беларус и трябва да ти кажа, че тя е градина в сравнение с нашата и с украинската кочинка, на които им назанчиха управляващи под натиск на Запада!
    И тази градина е точно заради Лукашенко ! Защото и те след разпада на СССР започнаха да правят демокрация като нас и съвсем нормално се появила безработица, престъпност, корупция наркомани, улични и магистрални банди. Но с идването на Лукашенко всичко това спира. Той обещал на народа, че ще сложи край на това и наистина го прави! Заради него Беларус е това, което е! Непостижима мечта за нас! Да не изброявам техните постижения! само накратко си представи! град в който има уникална чистота, ред, чисти, прави светли широки улици, без дупки, кръпки, без счупени плочки (нито една, нула!) без ццигани, каруци , просяци, клошари , бездомни , без рухнали, полусрутени сгради, почнати и недовършени строежи, нови или напълно обновени цялостно сгради ( а не на парчета и на квадратчета), И най важното - закона защитава хората, а не престъпниците! Да...и има смъртно наказание! За тези, които заслужават!
  • 19 Сандо

    15 0 Отговор
    Тая мераклийка за власт и слава се беше изгубила някъде.Добре,че излезе това материалче,че съвсем щяхме да я забравим.
  • 20 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мислех":

    И аз така!!!
  • 21 барчо

    23 0 Отговор

    До коментар #15 от "Магелан":

    Бил съм в СССР и в Русия през 90те, както и по-миналата и миналата година. Казвам ти от Първо лице, че сега там се строи на едро, много и качествено всичко. Заводи, кораби, централи, пътища, автомобили, космически кораби, метрото в Москва са новопостроени 400 км с 200 метростанции от 2002 г до 2019 г. През времето на соца също се строеше и работеше в огромни мащаби, каквито ти не си и сънувал. По времето на Горбачов и Елцин се опитаха да унищожат Русия както икономически, така и във военно отношение. При тия двамата се изподариха всички доходоносни заводи на чужди фирми и руски мутри, които разпродадоха активите в чужбина и по този начин руския народ беше ограбен. Това стана и тук и продължава. Ще ти дам само един пример за държавната ни компания Балкан. Беше продадена за 200 000 долара с всички активи, като нямаше пасиви. За сведение само един от самолетите по оценка на момента е струвал 23 милиона долара. Да споменавам ли че Балкан беше собственик на всички селскостопански самолети, граждански хеликоптери, апартаменти по цял свят!!!! Всичко това беше разпродадено за 4 години от новите собственици и обявиха фалит, като България създаде държавна фирма, която си върна единствено летищата и започна отначало. Прочети, прочети тази фактология и земи да мислиш логично, а не да повтаряш като папагал чужди думи!!!!
  • 22 СМЕРШ

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тая":

    Вероятно я подготвят за Белиоруски Майдан! Ястребите в САЩ се върнаха!

    Коментиран от #28

  • 23 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "Магелан":

    Безполезен си и само хабиш кислорода, по добре натори почвата!
  • 24 Маги,

    13 0 Отговор

    До коментар #15 от "Магелан":

    първо току така не се ходи в Русия да живееш. Иначе много ще отидат. Анти Ру коментарите сте толкова жалко и немощно малцинство в който и да е бг форум, че сте жалки. 100 към едно сте...

    Коментиран от #34

  • 25 Тихановска! Вярвали че Някой ще

    14 0 Отговор
    Допусне втори Майдан от рода на Украинския?? Тя ако си вярва, значи си има Проблем с главата!! Времената се промениха много от последния Майдан!!!
  • 26 нашия

    11 0 Отговор

    До коментар #15 от "Магелан":

    тя от позицията на какъв ръководител обещава това -ако можеш да обясниш
  • 27 нашия

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "А стига бе":

    то и Байдъна в САЩ си фантазира разни работи -те тия недоклесляци всичките са такива
  • 28 нашия

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "СМЕРШ":

    ястребите спрямо нас -целия този единен народ от така наречената източна европа-никога не са си тръгвали за да се връщат-всички други приказки са заблуда и ние помагаме за разпространението на тази заблуда като си мислим ,че като се смени някой президент политиката се променя няма такова нещо-политиката спрямо нас е била и ще е една и съща
  • 29 нашия

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тая":

    аааа......???? тя ли не разбира-много добре разбира
  • 30 нашия

    8 0 Отговор
    а знамената зад нея какви са на коя държава-елементарно -на белоруските фашисти по време на втората световна-светва ли ви за кво иде реч
  • 31 ЖЕЛЮВЦА

    6 1 Отговор
    НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО,ЖЕЛЮВЦА И КОСТОВЦА И ИМАШЕ ЕДНА БАБА ЯГА ПЛАШЕХА ДЕЦАТА С НЕЯ ЗАБРАВИХ И ИМЕТО КИКИМОРА,ПРОДАВАНЕ ПРОДАВАНЕ И ПАК ПРОДАВАНЕ,ЛУКАШЕНКО НАПРАВО ТРЯБВА ДА ГИ РАЗСТРЕЛВА ТАКИВА РОДООТСТЪПНИЦИ!

    Коментиран от #32

  • 32 БГ ЕС НАТО

    0 7 Отговор

    До коментар #31 от "ЖЕЛЮВЦА":

    Ще го видиш как ще свърши Като Садам и Кадафи Каква жалка картинка са накрая Великите Диктатори
  • 33 big

    7 0 Отговор
    В момента тази домакиня без абсолютно никакъв политически опит, знания и умения се явява говорител на западните "майданисти" и "демократи"! Всички мерки, които тя "предлага" са част от бившите антируски санкции, но изключително насочени срещу беларуския народ!
  • 34 барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Маги,":

    По принцип, Маги за сега е така, но промиването на мозъци тече с пълна пара. Все повече млади българи не само не познават историята, но и не искат да я познават. Все повече млади българи не желаят да са българи и да живеят тук. Вината за това естествено не е тяхна, а на държавата, която ги унищожава методично и безжалостно, както умствено, така и физически. Само по време на войни е имало такава смъртност на младежи до 30 годишна възраст, както сега. Не ме интересува дали това е поръчка отвън или просто нямаме държавници, но случващото се е факт. Не знам как така се получава след като българския народ в болшенството си е русофилско да бъдем през единствените две световни войни срещу Русия, а както се очертава и пак така ще се случи. Показатеен е факта, че на едно учение на НАТО преди години в което имаше български войници и беше дадена заповед да стрелят срещу противникови войници облечени в руски униформи, при което нашите хвърлиха оръжието си и отказаха да изпълнят тази заповед. Предполагам ако това сега се случи, може би ще я изпълнят. Може би в скоро време ще очакваме такъв експеримент, за да се види докъде е стигнало промиването на мозъка на младия българин!!!
  • 35 барчо

    5 0 Отговор
    Абе искам да питам само журналистите. Може ли да напишете статия за това какво стана с оня ултиматум на тази от снимката горе. Нали щеше да има революции ако Локашенко не си подаде оставка. Този ултиматум не изтече ли преди няколко седмици, че нещо не се сещам???
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: