Last news in Fakti

29 Ноември, 2020 11:06 2 957 17

Строежът на „Северен поток-2“ стартира отново през декември

  • газопровод-
  • северен поток 2

Нови перспективи за газовото трасе

Строежът на „Северен поток-2“ стартира отново през декември  - 1
Снимка: БГНЕС

Изграждането на газопровода „Северен поток-2“ ще продължи в началото на декември след пауза от около година. Това съобщи радиостанция NDR с позоваване на представител на компанията Nord Stream 2 AG.

Според NDR, Управлението на водните пътища и корабоплаването на Щралзунд е призовало капитаните на корабите да бъдат особено внимателни, когато плават на юг от района на Адлергрунд в Балтийско море поради началото на строителните работи там на 5 декември. Както отбелязва радиостанцията, именно в този район завършват две тръби, които водят от точката на сушата на „Северен поток-2“ – станцията в Любмин – до Балтийско море.

Nord Stream 2 AG отбеляза пред NDR, че краищата на тръбопроводите ще излизат от морското дъно и ще бъдат положени още 2,6 км от бъдещия газов път. Обикновено такъв сегмент се полага за 1-2 дни, уточнява радиостанцията. В момента е необходимо да се положат още около 75 км за свързване на тръбопроводите. Други подробности не са предоставени. Не се съобщава какъв кораб ще извърши работата.

В петък стана известно, че властите на федералната провинция Мекленбург-Предна Померания искат да създадат организация с нестопанска цел, която да се бори за пълното изпълнение на проекта. Неин ръководител, според германските медии, ще бъде бившият министър-председател на региона Ервин Зелеринг. /БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    17 2 Отговор
    възползват се умните от вакуума във власта-и атакуват
  • 2 МАРА

    40 5 Отговор
    ЩЕ ИМА ПОТОК НАПУК НА САЩ
  • 3 ПИКИ

    43 6 Отговор
    ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗГОДНО ЗА ЕВРОПА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 карамфила

    36 3 Отговор
    Това ще направи Европа независима относно санкции от САЩ,каквито и санкции да последват от Байдън Европа ще е енергиино независима, а ние?
  • 6 барчо

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да се знае":

    Ако полицията си беше милиция не само като дума, а в пълния и смисъл, то нямаше да има нито наркотици, които убиват децата ни, нито пушещи деца по улици и дворове, нито пиещи деца по кръчмите. Студентски град щеше да е студентски град, а не град на порока в който се е превърнал. Румъния никога не е била след нас по жизнен стандарт и не знам откъде си го измисляш. Бил съм там не на екскурзия, а по работа. Това са някакви митове и легенди, които са само в подобни глави. Бил съм в Румъния и по татово време и малко след екзекуцията на Чеушеско и пак след две години, както и наскоро. Никога не са били след нас по жизнен стандарт. Това просто се насаждаше ей така и нямам обяснение. Нацията е крадлива, но на ниските нива и по тази причина народа винаги е бил задоволен и плюс. Що се отнася до нашите търгаши на горните нива, то това е закономерно явление в развитието на капитализма, ако се сещаш за какво изобщо ти говоря. За съжаление никоя от мощните държави, наши господари не желае капитализма в БГ да влезе в следващата фаза, а са ни закотвили в тази с грабежите, за да не започнем да си отстояваме държавните интереси. Чат ли си??? Просто така ще бъде и няма мърдане.

    Коментиран от #10

  • 7 Байдан има интереси по Украинските

    22 2 Отговор
    Тръби да тече газ, заедно с Джон Кери??? ОРТАЦИ са на собствеността на Гобазопреносната мрежа на Украйна! Германците не са безгръбначни, ще се да строи газопровода, колкото и да се пречи, вложени са много пари, а е и изгоден за Германия, това е Факт! Украинците няма да крадът газ отиваш за Германия! Полша ще РЕВЕ по принцип!!

    Коментиран от #8

  • 8 дончичо

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Байдан има интереси по Украинските":

    Оправи правописа .но ти акнах един голем + по Македонски
  • 9 Газпром

    5 19 Отговор
    Я протече, я не. Biden решава. Струва си да го достроят до край и да го спрат, да ви гледам тогава какво обяснения ще измъкнете.

    Коментиран от #14, #15

  • 10 Несъгласен

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "барчо":

    Барчо, не знам кога си бил в Румъния, но определено мога да споря с теб за периода 1987-2007 г. Бяха много назад. Пътища ужасни- примери колкото искаш, да започнем с околовръстното на Букурещ, беше нещо ужасно. Единствената им магистрала Букурещ-Питещи кошмар, по нея свободно се движеха трактори, каруци, пресичаха цели стада животни, нямаше заграждения. През 1987г магазините им бяха празни, бензин нямаше, караха една седмица завършващите на четни, една седмица на нечетни номера. Българското БТ се продаваше за 25 леи /2.50 лв/. Няма да ти казвам как се минаваше през Румънската граница, чакаше се с часове, на Дунав мост комарите те изяждаха, няма тоалетна, няма вода, един сандвич не можеш да си купиш. Пътуването през нощта беше кошмарно, каруци, велосипеди, трактори, пешеходци, без всякакви светлини, камионите им спираха право на платното без аварийни, без каквато и да е сигнализация. За селата им няма да говорим.
    Едноетажни къщи покрити с ламарина, кални улици, водопровод няма. Така, че до 2007 година определено бяха зад нас.

    Коментиран от #11

  • 11 барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Несъгласен":

    Ако си бил в някой катун, със сигурност си прав. Това, че тогава търгувахме с тях на черно е съвсем друг въпрос и няма нищо общо с жизнения стандарт. Купуваха от нас цигари, пластмасови боклуци, дънки и тем подобни не защото в техните магазини ги нямаше, а защото у нас бяха по-евтини. Тогава средната заплата в БГ беше около 140 лв, а в Румъния приравнена към лева беше над 220 лв. Същото като сега цените в БГ и в Гърция. Разликата в цените идва от стандарта на живота. Чеушеско беше хитра лисица и точно с тези разлики ни връткаше откъм задния двор. Но това са тънкости в политиката, които явно не всеки ги чактисва. При сърбите беше същото. Висок стандарт. Пътищата тогава и в България и в Румъния бяха едни и същи като състояние. Селските пътища си бяха селски, а централните централни в съответното състояние. Произвеждаха си Дачията и като влезеш в който и да е магазин за авточасти ще си купиш всичко от А до Я. Къщите и бяха двуетажни и като влезеш вътре имаше всичко нормално за живеене. Като влезеш в селски двор, ще видиш че имат по една кола на семейство и то на по 5-7 годишни максимум. Имаш парите и си купуваш на момента нова Дачия от магазина. Ние като се роди дете и вместо да му открием банкова сметка, се внасяха едни 1 200 лв вноска в Мототехника и чакаш да те викнат за колата да си я платиш и вземеш след 15-18 години. Казвам, че съм работил там и съм имал достатъчно контакти продължително време с румънци и знам за какво говоря.
  • 12 12345

    11 2 Отговор
    Северен поток 2 ще има.И до сега не преставам да се очудвам на нелепите санкции на сащ.Явно много се вживяват в ролята на страна с някакво влияние върху Германия и немските компании и пази БОЖЕ върху Русия.

    Коментиран от #13

  • 13 барчо

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Санкциите не са заради Северен поток 2, Южен поток, Украйна или поредния измислен повод. Това са поводи, а причините са съвсем други и те са чисто икономически. Накратко, това е един от лостовете на нелоялната конкуренция и нищо повече. САЩ налага забрана за внос-износ на определени стоки от които нито внася, нито изнася. Санкциите са за васалите като ЕС и други подобни държави и структури. И до ден днешен америрканците внасят нефт от Русия, както и космическа технология. И до ден днешен в Русия се пие Кока и Пепси и се яде Макдоналдс. Търговията между Русия и САЩ откакто са санкциите се е вдигнала с 80% и продължават процентите да растат. Така че пак ще повторя за немислещите. Санкциите са само за васалите, независимо че те самите не се смятат за такива. Лошото е, че ние попадаме под графата на васалите на васалите и дори нямаме право да се озъбим ей така за пред хората за някакво кучешко самочувствие!!!
  • 14 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Газпром":

    Недей така бе,скандинавските гейове ще го удостоят с Нобелова награда эа мир.
  • 15 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Газпром":

    А Kamala не решава ли?
  • 16 Иван

    3 2 Отговор
    Ще бъде готов около 20-ти Януари,2021-ва година.
  • 17 ТОЧКАТА

    4 2 Отговор
    северен поток гарантира независима ЕВРОПА!!!!!..после остава да махнат базите..или обратното...май е по добре.
Новини по държави: