Last news in Fakti

3 Декември, 2020 19:10 2 953 13

Брюксел отряза Белград! Без шанс до края на 2020 г. Сърбия да отвори нова глава в преговорите за ЕС

  • сърбия-
  • косово

Страни членки смятат, че важни реформи в западната ни съседка имат застой

Брюксел отряза Белград! Без шанс до края на 2020 г. Сърбия да отвори нова глава в преговорите за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз до края на годината няма да отвори нито една нова глава в преговорите за членство със Сърбия, тъй като много членки на ЕС смятат, че властите в Белград, въпреки обещанията, не са осъществили необходимите реформи в ключовите области на върховенството на закона, независимостта на правосъдието и свободата на изразяване, заявиха за агенция Бета източници в Брюксел, предава БТА.

Източници в Европейската комисия и Съвета на министрите на ЕС обясниха за агенция Бета, че последните дискусии преди министерските заседания и срещата на лидерите на ЕС показват, че няма вероятност да се вземе решение за отваряне на поне една нова глава, нещо, което преди се смяташе за възможно.

Европейският комисар по разширяването Оливер Вархей оцени неотдавна, че ЕС би могъл да отвори със Сърбия преговорна глава 8, която се отнася за конкуренцията, но най-новите анализи са накарали някои членки на ЕС да смятат, че това засега не може да се приеме, тъй като във важни реформи в Сърбия има застой.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IVAN 1111

    21 13 Отговор
    ЩОМ НЕ Е ПРОТИВ РУСИЯ НЕ ГИ ИСКАТ ДВУЛИЧНОСТИ ПРОКЛЕТИ

    Коментиран от #5

  • 2 Софиянец

    14 8 Отговор
    Ово сърбе на върбе
  • 3 Балгарин

    9 9 Отговор
    Само на нас ни пукаше за тез глави-член- ски за Ес, щото сме виждали перспектива за грабежи и кражби, а сърбите са гупави и не се сещат да точат милиардите от Ес
  • 4 Айде бе

    16 12 Отговор
    Истината е, че ЕС много добре разбира, че сърбите са руски ме.керета и ду.хачи! И това е така заради тъпия ЕС и бомбардировките на НАТО. Дилема!
  • 5 карамфила

    4 17 Отговор

    До коментар #1 от "IVAN 1111":

    Македонцие са по добри от сърбите и толупа до 8 декември ще каже че няма повече да блокира бСМ за членство в ЕС.
  • 6 АМИ КАКВО ДА ГИ ПРАВИ БРЮКСЕЛ

    18 4 Отговор
    ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЛИ ДА ИМ ДАВА....НЕ СА МРЪДНАЛИ В ПРЕГОВОРИТЕ И НЯМА И ДА МРЪДНАТ СЪРБИТЕ....ТА ТЕ СА СЪЩИТЕ КАТО ОНИЯ МАКЕТА НАЛИ ТЕ СА ИМ ПРОМИВАЛИ ПРАЗНИТЕ МАКЕДОНСКИ ТИКВИ И СА ГИ НАСТРОЙВАЛИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ....АВЕ ГОУЕМИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА САМО ЧЕ ТИЯ СЕЛСКИ НОМЕРЦА НА БРЮКСЕЛ НЕ МИНАВАТ....И СИ ГЛЕДАЙТЕ В ПАНИЦАТА И НЕДЕЙТЕ ДА РАЗСЪЖДАВАТЕ МНОГО КАКВО БИЛА ПРАВЕЛА И ИСКАЛА БЪЛГАРИЯ....НИКОГА НЕ СТЕ БИЛИ И НЯМА ДА БЪДЕТЕ В ПОЗИЦИЯ ДА КАЗВАТЕ НА БЪЛГАРИЯ КАКВОТО И ДА Е....КАПИШ....СЪРБОМАКЕТА....

    Коментиран от #9

  • 7 big

    7 2 Отговор
    Те могат да преглътнат нежеланието им за НАТО, но не могат да преглътнат връзките на тоя етап с Русия! Може да се надявали, че с поканата и началото на преговорния процес ще прекъснат тези връзки, но засега не се получава и просто ги изнудват.
  • 8 5566

    11 4 Отговор
    Сърбия нама място в ЕС.те са гадни и мрозят съседите си.Вижте как са промили мозъците на бълтарите в Македония,а и какви кланета там е имало..нещо страшно.Сърбите са опасни и способни на зверства

    Коментиран от #12

  • 9 Брендолета

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "АМИ КАКВО ДА ГИ ПРАВИ БРЮКСЕЛ":

    Сърбо-макета тоест българи!!! като нас!!!Разбираш ли? А в статията пише, че Оливър ТУИСТ чака Джо РАП да се изока иззад океана...
  • 10 Из под крушата

    7 3 Отговор
    Няма никакъв проблем за сърбите да са в Европейският съюз..!!! В половин Сърбия до Белград имат далечни български корени и могат да се присъединят към България, а от Белград към Войводина- влашко маджарски, и имат избор да се присъединят към Унгария или Румъния...!!!
  • 11 волан

    1 3 Отговор
    "Европейският съюз до края на годината няма да отвори нито една нова глава в преговорите за членство със Сърбия" Ами кеф,к во?!
  • 12 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "5566":

    Коментара ти е пълна простотия! Иди на психиатър, може и да ти помогне.
  • 13 Дейвид Иванов

    0 1 Отговор
    Сърбия няколко години не ни връща престъпника който ограби пирамидата КТБ. Колко време ни бавят с връщането на престъпника, толкова време трябва да им блокираме преговорите за членство в ЕС. Освен това толкова време трябва да чакат да ги свържем с турски поток.
Новини по държави: