17 Декември, 2020 15:42 1 478 1

Протест на производители в Молдова

  • молдова-
  • протест-
  • фермери

Парламентът опитва да изпълни техните искания

Протест на производители в Молдова - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Парламентът на Молдова изпълни всички искания на фермерите. Това обяви председателят на парламентарната група по икономика Владимир Головатюк, цитиран от ТАСС.

Протестите на производителите в страната продължават. Припомня се, че правителството не е било подкрепено по въпроса за увеличаване на ДДС по селскостопанските продукти.
Последните закони за финансите на страната, са били съобразени с исканията на фермерите. Освободени са и средства, които могат да подкрепят фермерите.

Призовава се въпросът да бъде решен с преговори. Протестиращите блокираха входа пред сградата на парламента.

Те стовариха оборудване на място. Настояват за държавна подкрепа в сферата.

Настоява се за среща с представители на правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ква държавна подкрепа

    2 0 Отговор
    искат тези пишман- мамалигари? Ще го усетите четвъртит,с разширени вени.Нали избрахте проповедник на Демокрацията за Президент? ЩЕ е усетите " демокрацията" здраво". Ще ви смачкат на 100% цялото земеделие.За да нахлуят веригите с техни стоки. Както сте над 80%, зсвисими от земеделието,ще духате таратора ,докато изстине.Мислите,че стара Европа,ще допусне вашите домати, краставици,чушки,грозде, конфитюри,вашите млечни произведения, свинско и телешко на техните пазари? Т,п,, и и елементарни наивници сте.Поне да се бяхте поучили от нас и онези- хохолите.Специално за Демократичното земеделие.