Last news in Fakti

18 Декември, 2020 08:50 2 272 16

България одобри европейските преговори с Албания

  • българия-
  • албания-
  • ес

Страната очаква обяснение за блокирането на проекта за преговорна рамка

България одобри европейските преговори с Албания - 1
Снимка:БГНЕС/EPA

България обяви одобрение за европейската преговорна рамка с Албания, съобщи БНР.

Това обяви министерството на външните работи. Чехия и Словакия вчера не одобриха проекта на Европейския съвет по разширяването.

Български представители обявиха, че не са получили обяснение за това. Страната е готова да чуе доводите на двете държави.

Смята се, че документът е бил блокиран без основание. България отказва да даде одобрение за преговори със Северна Македония.

Страната настоява за решаване на двустранните въпроси. Диалог продължава да се води.

Албания и Северна Македония вероятно ще започнат преговори в общ момент.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    7 4 Отговор
    важна работа свършили .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Перо

    25 2 Отговор
    Обяснение не може да има,защото това е работа на СерГей и менажерията от дълбоката държава,но не променя нищо за РСМ. “Макетата” не разбраха ли,че колкото повече бягат от историческата истина,толкова повече протакат приемането. Резултът с Гърция е ясен. Видяха,че нефашистка Германия не можа да помогне за ветото от “фашистка” България. Както се казва Вола рие,то на гърба му пада. Простотия!!! Още си живеят в средата на 20-ти век.
  • 5 Катя

    25 3 Отговор
    Добро решение. Страната се развива и определено хората знаят как се прави туризъм, а и са много добронамерени. Братята македонци, когато признаят, че не са центъра на планетата!
  • 6 Сузи

    6 4 Отговор
    България е одобрила обаче другите не са така че пак сами в мача даже и ВЕТО ни сложиха!!!
  • 7 Много навлеци

    8 1 Отговор
    станаха в ЕС-то. Началниците не искат да приемат повече, което е свързано с още разходи. Както казваше един: "не мога да ви мисля в този труден миг". Ама пак ние (източноевропейците) им вършим черната работа да "блокираме" достъпа на нови.

    Коментиран от #9

  • 8 Грогу

    6 0 Отговор
    Тези пък , защо са против нас ??
  • 9 Перо

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Много навлеци":

    Макетата се поставят сами в това положение и никой не им е виновен. Най-мижавата държава ще учи ЕС на европейски ценности и ще прилага тъпи селски хитрини за “настъплението” на трети страни и “провал” на геостратегически цели. Не разбират ли,че с македонизма,фалшификациите и бягството от историческата истина няма да стигнат до никъде. Преспанският договор е решение на проблема само с една държава,а Гърция ги държа единствена 27 г.”на трупчета”.

    Коментиран от #10

  • 10 Много навлеци

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    Като каза Гърция, се чудя дали не трябваше те да ни дадат едно рамо в този случай? Толкова сме се драли с тях навремето -би трябвало да знаят с кой точно са се били.

    Коментиран от #12

  • 11 Перо

    15 2 Отговор
    Смешно е държава кандидат за ЕС,да определя условията за прием и да казва какво може и какво не може да се преговаря. Това е като работника,който кандидатства за работа,да казва на работодателя каква да му е заплатата,колко часа и какво да работи и какви допълнителни бенефити да получава. Опцията е отказ от кандидатстване! Ако Чехия и Словакия искат да помагат да натискат РСМ да изпълни критериите за кандидатстване,включващи урегулиране на двустранните отношения със съседите,/не само с една страна/.
  • 12 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Много навлеци":

    Ние не ги подкрепихме с казуса с РСМ,а те след като си оправиха нещата,искат да влезат по-бързо и по-пълно на техния пазар.
  • 13 Мая

    10 0 Отговор
    Бяха готови да откраднат античната история на Гърция.Каква пародия само.Гърците не ги искат в тяхната история,ние ги искаме в нашата но те не желаят.Трябва вече да са го разбрали,че всичко на този свят може да се открадне или да се купи,кола, къща дори банка.Само история не може нито да се открадне,нито да се купи.
  • 14 СРМ

    4 0 Отговор
    по-лесно ще млезе в ЕС, като албанци?!
  • 15 504

    5 0 Отговор
    Албания е една от малкото държави , която ни уважава и се държат добре с нас . Дано заради РСМ да не се развалим отношенията с тях .
  • 16 Оги

    1 0 Отговор
    Чудесно а макееонско малцинство в България кога? Не питам България а ЕП и ЕС и еврофондовете кога ще ги спират за не изпълняването на правата на македонското малцинство?