Last news in Fakti

17 Декември, 2020 21:50 4 314 25

Чехия и Словакия несъгласни със заключението за разширяване на ЕС

  • ес-
  • северна македония-
  • чехия

Двете страни виждат твърде много отстъпки

Чехия и Словакия несъгласни със заключението за разширяване на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Чехия и Словакия поставиха под въпрос проекта за заключение на Европейския съвет за разширяване, съобщи МИА.

Предложението беше одобрено от европейските представители през вчерашния ден. Македонски медии се позовават на свои източници.

Според тях двете страни са определили текста като неудовoлетворителен. Те смятат, че групата е твърде отстъпчива пред българските искания.

Все още няма официален коментар. България отказа да даде одобрение на европейски преговори със Северна Македония.

Страната е настояла да се добави изречение за важността на договорите на Северна Македония с българската и гръцката страна. Смята се, че тяхното прилагане ще доведе до финал на претенции, основаващи се на грешна историческа интерпретация.

Диалогът по темата продължава. ЕС очаква да се намери решение.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 piff

    54 0 Отговор
    Поредната статия , от която нищо не разбрах

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 Дельо Хайдутин

    12 0 Отговор
    ,,ЕС очаква решение,,
  • 3 Дельо Хайдутин

    55 1 Отговор

    До коментар #1 от "piff":

    Чудят се в Брюксел как да ни изработят за Македония.

    Коментиран от #9

  • 4 КОТарАК

    37 1 Отговор

    До коментар #1 от "piff":

    ЧЕЗ искат енергото на макетата

    Коментиран от #12

  • 5 Аве Адолф

    36 4 Отговор
    Поредната фалшива пропаганда писана на сръбска пишеща машина от Скопска болшевишкаизмет....

    Коментиран от #13

  • 6 Гост

    38 2 Отговор
    Ами казано накратко, с тази декларация от вчера на ЕС, македончетата, гордите наследници на десното копито на Буцефал, удариха греда. Оказа се че ТЕ кандидатстват за ЕС, а не ние. Декларацията е приета с единодушие и не е нужно макемедиите да разпространяват фейк новини. Очертава се едно дълго, ма мнооого дълго очакване да им се разреши да почнат преговори за влизане в ЕС. А какво ще стане на самите преговори...един господ знае...едва ли ще доживея да съм свидетел на това.

    Коментиран от #7, #14

  • 7 Изобщо

    7 26 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    не е така. До края на Годината/на Гарманското председателство/ по неведоми пътища,Боко ще подвие опашката и ще се даде път за начало на преговорите с РСМ.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Hoho Boho

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "piff":

    Това е от МИА
    - вероятно означава Македонска Информационна Агенция
  • 9 Не се чудят

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дельо Хайдутин":

    Просто ще ми заобиколят като малка гара. Колкото се съгласиха да ни допуснат в Шенген. Ясно е, че ЕС се ръководи от интересите на Г-я и Ф-я. Ний сме там за пълнеж. Защо обаче си кротуваме и не се махнем? Антибългарина Паси с трабанчето мълчи като пукел?

    Коментиран от #15

  • 10 Голем смях

    10 7 Отговор

    До коментар #7 от "Изобщо":

    Боко не е толкова тъп.Идват избори,а да пусне Македония е равносилно да се качи на бесилото и да си ритне стола.А и той изпалнява руски поръчки и спъва разширението на ЕС .А същевременно построи на руснаците и сърбите паток с наши пари.

    Коментиран от #20

  • 11 Киро питоня

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "Изобщо":

    Искаш ли да се обзаложим, че няма да стане така, както го мислиш. Зорът досега беше наистина заради Германия, но при председателството на Португалия, въпросът за започване на преговорите с Албания и РСМ изобщо не е приоритетен...А до края на годината остават още две седмици, от които реално работна ще е само една. Всъщност и Меркел вече се убеди че е безсмислена тая ситуация. Положението на РСМ е цуг-цванг...за момента нямат печеливш ход. Вярвам че сега в Скопие газ п..каят, което може само да ме радва.

    Коментиран от #18, #19

  • 12 Порно

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    То беше тяхно
  • 13 Щирлиц

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Аве Адолф":

    Заради ника ти получаваш винаги - от мен.
  • 14 Грогу

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ей , разсмя ме с това копито на Буцефал.....За съжаление за тях важи приказката " Толкове е прост , че не ножеш да го обидиш “.

    Коментиран от #16

  • 15 Фъссссс

    0 6 Отговор

    До коментар #9 от "Не се чудят":

    И като се махнеш каде ще отидеш Оторко
  • 16 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Грогу":

    Абе имах предвид десния т.....тис , ама... Гърчолите си прибраха Мегата, за макетата остана само Буцефал..което, според мен е повод за гордост, имайки предвид наклонностите на ездача му. И те се гордеят, както виждаш, пък и и идентитетот им е на лице. И тЕ така...Само не моем да разберем, що не цвилят, ами ни крАднат езика.
  • 17 Българин

    13 1 Отговор
    КАКВО СЕ МЕСЯТ ЧЕХОСЛОВАЦИТЕ В БАЛКАНСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ И ЗАЩО ЧЕХИТЕ НЕ ВЪРНАТ СИЛЕЗИЯ НА ГЕРМАНИЯ, А РЕВАТ НА ЧУЖДИ ГРОБИЩА ПАЯЦИТЕ!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 rule

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Киро питоня":

    Ке улегнат бракята!:) Много лъжат и това е поредното доказателство че са наши хора!:) Предполагам как сега замислят "пъклен план" как на мястото на паметника на А. Македонски да издигнат такъв на някой от братята на хан Аспарух и да обявът че те са основали България!:) Така, или иначе са присвоили не само езика, а и голяма част от историята ни!:) Що пък да ни си присвоят всичко?!:) Новата държава ще се нарича Североизточно-Македонска България!:) На мястото на паметника на съветската армия ще построим паметник на Тито!:) Тита ще изпълнява пред него най-редовно хитовете си!:) И вдъхновени от тях най-редовно ще правим шествия: София-Скопие-Белград!:)
  • 20 хамсал

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Голем смях":

    Айде пак Путин в гардероба!
  • 21 гост

    3 0 Отговор
    Какви журналисти сте, когато една статия неможете да напишете разбираемо за читателите си?
  • 22 Еххххххх

    5 2 Отговор
    Никакви отстъпки за макетата,докато не си махнат лапите от историята и езика ни и скритите им претенции към територията ни.Яд ни е,че им даваме пари и техни магазини си бачкат в БГ и камионджиите им сме ги пукнали отдавна да си правят бизнеса,изучаваме ги в БГ без да им промиваме мозъците и чакаме сами да се опомнят,а те още повече мразят и потискат тези с българско самосъзнание по подобие на сърбите,които не се спряха с мачкането на българите от Зап.покрайнини.Жалки хорица,нещастни душички.ВЕТО
  • 23 коки

    1 2 Отговор
    Македонците имаат пријатели, на са сами
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Историк

    1 0 Отговор
    Ами старите навици не се забравят лесно.По-запознатите с историята са чели за "Малката Антанта".Това е общ политически блок на Чехословакия,Румъния и Югославия,насочен основно политически срещу Унгария и България на Балканите.Тоест,онези държави,които са се награбили с чужди земи след Първата Световна Война са се съюзили да бранят статуквото.Така,че не се учудвайте!
Новини по държави: