Last news in Fakti

19 Декември, 2020 17:51 2 103 1

Кървав атентат отне живота на 16 души

  • сомалия-
  • атентат-
  • загинали

Бомба беше взривена на стадион в Сомалия

Кървав атентат отне живота на 16 души - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-малко 16 са жертвите на терористичен атентат в Сомалия. На стадиона в град Галкайо е била взривена бомба от терорист камикадзе. Инцидентът е стана малко преди на мястото да пристигне премиерът на страната Мохамед Хюсейн Робле. Той и членове на екипа му са останали невредими, съобщават местни медии.

Сред загиналите обаче има 3-ма високопоставени военни, включително и командирът на 21-ва дивизия на щата Галмудуг генерал Абдиазиз Кудже. Властите свързват атентата с ислямистката групировка „Аш Шабаб“.

Премиерът на Сомалия трябваше да държи реч на стадиона във връзка с предстоящите парламентарни и президентски избори. Те са насрочени съответно за 27 декември 2020 г. и 8 февруари 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жипси

    11 2 Отговор
    Светът се побърка.Китайците и другите азиатци се напъват с високараждаемост с чурки от по 3 см.Европейците пък с бради като Кончита и оня унгарският пдал.В Африка атентати и примати.Но така е като няма окончателно решение така става.