Last news in Fakti

28 Декември, 2020 09:52 2 476 3

Три земетресения в Хърватия

  • земетресение-
  • хърватия-
  • трус-
  • щети

Няма данни за загинали хора

Три земетресения в Хърватия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Три силни земетресения за 20 минути разлюляха Хърватия тази сутрин, предаде БНТ. Трус с магнитуд 5,2 удари северозападната част на страната с епицентър на 12 километра югозападно от град Сисак, съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Хората в Сисак са напуснали от къщите си от страх, а на автомобилите в целия град са се включили алармите. Според последните данни столицата на Хърватия Загреб е засегната и от две по-малки земетресения в 6:49 ч – едното с магнитуд 4,7, а другото с 4,9.

Хърватската сеизмологична служба съобщи, че силно земетресение с епицентър на 5 километра югозападно от град Петриня е регистрирано тази сутрин в 6,28 ч. По улиците на Петриня се виждат щети - фасади са напукани, а части от сгради са паднали на улицата, съобщава порталът Индекс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно

    11 0 Отговор
    Не пожелавам на никого да изживее това бедствие ама много интересно няма никакъв коментар ,а за земетресенията в Турция се пишат толкова глупости
    Не мога да разбера тези БЪЛГАРИ
    Още един път подчертавам господ да опази всички ни от всякакви природни бедствия

    Коментиран от #2

  • 2 Вярно е

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "Интересно":

    В природата на българина е да мрази! С това е отраснал, така е програмиран от най ранна детска възраст. В училище, четейки небивалици и художествени произведения, малкият Иванчо се е превърнал в туркофоб! А неосъзнава, че 500г. са били предостатъчни всичко българско да бъде заличено! Империи са падали за един ден и нито вест от тях няма.
  • 3 Лукашенковец

    2 2 Отговор
    А ДАНО И КРАВАРИСТАН ГИ ХВАНЕ , АМИН ДАЙ БОЖЕ ДЕСЕТОРНО КЛАТЕНЕ И УРАГАНИ И ЦУНАМИТА , ТА НАЙ НАКРАЯ ДА СЕ КУРТАРИМ Е ОТ ТИЯ ИНДИВИДИ , САМО НАЩЕ СЪНАРОДНИЦИ ДА НЕ ГИ СТИГА ТАМ , ИНАЧЕ ТОВА ЩОЕ НЕГЪР , МУЛАТЕЦ КРАВАР ЯНКОВЕЦ ,СИЧКОТО СГАН СТРОЙ СЕ НА БАЛАМАТУМА .
Новини по държави: