Last news in Fakti

13 Януари, 2021 12:30 1 503 16

ФБР заведе 160 дела, свързани с щурма на Капитолия

  • фбр-
  • капитолия-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Федералното бюро за разследване е получило 100 000 видеоклипа и снимки като доказателствен материал по заведеното дело

ФБР заведе 160 дела, свързани с щурма на Капитолия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федералното бюро за разследване откри 160 преписки по делото за разследване на щурма на Капитолия в САЩ през миналата седмица от бунтовници, подкрепящи президента Доналд Тръмп.

Това съобщи ръководителят на полевия офис на агенцията във Вашингтон, предаде Ройтерс.

Помощник-директорът, отговарящ за полевия офис, Стивън Д'Антуоно, каза на брифинг за медиите, че ФБР е получило 100 000 видеоклипа и снимки като доказателствен материал по заведеното дело. "За шест дни заведохме повече от 160 дела и това е само върхът на айсберга“, каза още той.

Действащият окръжен прокурор на столичния окръг Колумбия Майкъл Шеруин пък посочи, че вече са повдигнати 70 дела и той очаква те да нараснат до стотици.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това е

    10 2 Отговор
    диктатура
  • 2 Ейб Линкълн

    7 1 Отговор
    Чакайте още атаки,Северът ще победи Юга,или Америка рухва!
  • 3 Мутристан

    12 2 Отговор
    А срещу " Черен лайф метър" колко дела има ?
  • 4 реалистъ

    12 3 Отговор
    Когато черните и левите радикали Антифа разграбваха магазините, чупиха им витрините и обръщаха и палиха коли, това бе представяно от медиите като ТРИУМФ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. Сега, когато хората нахлуха в парламента, за да потърсят сметка за откраднатите избори, всички обявиха това за тероризъм. Когато терористи нахлуха в резиденцията на Кадафи, гавриха се с него по улиците и го заклаха като яре, Хитлери се смееше и каза че победили...това ли е справедливост и законност, за която говорят?

    Коментиран от #8

  • 5 барчо

    10 2 Отговор
    Защо сега никой не казва, че това е волята на народа, а ги обвиняват??? Когато подобно нещо се случва в други държави свързани с Русия веднага е волята на народа, а тук не е!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 любител

    3 0 Отговор
    модераторче какво не ти харесва истината ли или и ти си подлога на някой.
  • 8 барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "реалистъ":

    Някои удобно тук говорят за червения терор, лагери и народния съд след 1944 г. Ми така е, защото дълги години се е набирал обратния терор на капитала към народа. Когато народа вземе властта и става страшно. Мъсти и унищожава тези, които дълги години са го грабили до голо, а самите те са тънали в разкош. Ако Байдън не даде работа на американците, ще става каквото ще става.
  • 9 Стършел

    3 5 Отговор
    От Президент, до затворник, крачката не е дълга?
    Още когато го избраха, този," луд с картечница" , знаех, че края му е много близо, за този лигльо Тръмп с дългове за 1 милиард долара!!!
    Човек който , цял живот е живеел, от схеми на кредити, с голям късмет , стигнал до тук!!!
    Но късмета е до тук , сега започва , пътя към Ада???
  • 10 Ако искаш

    5 1 Отговор
    Да превземеш отвътре една държава,да се разруши, срути сама, достатъчно е да развратиш с управленска власт жените,а след тях- младото поколение!"- Древно китайски мъдрец....Все повече приемам предсказаното от Баба Ванга,че Църнио ще бъде последния президент.
  • 11 Centurion

    2 0 Отговор
    Много скоро ФБР и ЦРУ няма даа пеят. Всичката власт и сила ще е в ръцете на Агенцията за отбранително разузнаване по ръководството на Генерал Майкъл ,и Флин.
  • 12 Аристотелович

    3 0 Отговор
    И какво, оказа се че ченгесаро-мутренските соц лекета там са дори по-зле от нашето "по-добре да дойдат танковете"?
    Направо по Лукашенковци недоволните стават "терористи и вражески агенти" дето трябва "да си понесат заслуженото?"
    Бати чичо Тръмп как ги накара да си свалят маските
    Ето каква мафия е превзела Америка, и Запада като цяло. Еми ОК. Началото на всяко лекуване е да признаеш че има проблем. И наистина вече не може да се правим че проблем няма.
  • 13 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЛКО ОТ АГЕНТИТЕ НА ЦРУ СА С ТРЪМПИСТИТЕ И КОЛКО ОТ ТЯХ СА НА ЕВРЕЙСКА ВЪРНА !!!??? КОЛКО ОТ СЪДИИТЕ СА НА ТРЪМПИСТКА ...И КАЛКО НА ЕВРЕЙСКА ВЪЛНА ... ????? САМО ДЕТО-ЕДИНСТВЕННО РУСНАЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ -КИКОТЯТ - НЕ ИМ Е В ХАРАКТЕРА !!!!
  • 14 Шломо Шекелберг

    5 0 Отговор
    Хората които дойдоха на протества във Вашингтон са именно тези които имат по 5 пистолета и по 3 автомата у дома.
    Но те дойдоха НЕВЪОРЪЖЕНИ.
    Най-тежко въоръжените граждани в света дойдоха НЕВЪОРЪЖЕНИ. Защото те са нормалните, те са истинските американци, те са тези които просто искат прозрачност, свобода, и нормалност.
    Но сега реакцията на ченгесарско-корпоративната мафия показва че нормалност няма. Дори да дойдеш неъворъжен, пак си терорист и враг на народа.
    Еми ОК. Вече всичко стана ясно. Следващия път ще знаят тези граждани.
  • 15 Нема лабаво

    3 0 Отговор
    Фeдeрaлнoтo бюрo зa рaзcлeдвaнe oткри 160 прeпиcки пo дeлoтo зa рaзcлeдвaнe нa щурмa нa Кaпитoлия в CAЩ прeз минaлaтa ceдмицa oт бунтoвници, пoдкрeпящи прeзидeнтa Дoнaлд Тръмп.
    За сега все още ФБР само разследва и събира данни за завеждане на дела и за българите подкрепящи президента Доналд Тръмп и участвали в терористичния метеж и щурма на Капитолия в САЩ !
  • 16 елa

    3 0 Отговор
    Шефът на ФВР " Ние помним много добре и имаме дълги ръце никога не забравяме и ще почукаме непременно на врата Ви " се обръща към привържаниците на Тръмп по Тв .