Last news in Fakti

6 Декември, 2012 09:11 836 3

Кредитният рейтинг на Гърция - "частичен фалит"

  • гърция-
  • рейтинг-
  • частичен фалит-
  • стандард енд пуърс
Кредитният рейтинг на Гърция - "частичен фалит" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" понижи кредитния рейтинг на Гърция от ССС до “частичен фалит”, като остави перспективата пред балканската страна негативна, съобщи Ройтерс.

Това става на фона на започналата в понеделник в Гърция програма по обратно изкупуване на дългови облигации и очакваните първи резултати от нея.

Агенцията обоснова решението си с постигнатото през миналата седмица споразумение на Еврогрупата за ново намаление на дълга на страната.

“По нашите критерии участието на частните кредитори в обратното изкупуване на облигации е селективно неизпълнение на задълженията”, коментират от агенцията.

От "Стандард енд Пуърс" посочват, че след приключването на операцията по обратно изкупуване на дългови книжа най-вероятно ще върнат оценката си за Гърция пак до ССС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    0 0 Отговор
    каквото и мизерии да правят германците ...гърците ще оцелеят!!защото са пичове от всякъде
  • 2 Реалист

    0 0 Отговор
    Ти адекватен ли си, извинявай? Объркал си предполагам местата на нациите: "Каквито и мизерии да правят ГЪРЦИТЕ, ГЕРМАНЦИТЕ ще се справят с тях и ще им изнесат миризливите дебели трътки, щото са пичове...
  • 3 Ай стиа де

    0 0 Отговор
    Точно за гърците думата рантутници е най-подходяща м......а им!
Новини по държави: