Last news in Fakti

21 Януари, 2021 11:23 11 457 47

Джо Байдън направи подарък на Русия

  • подарък-
  • джо байдън-
  • русия-
  • сащ-
  • владимир путин

С речта си Байдън положи усилия всеки да осъзнае, че Америка изживява преломен момент

Джо Байдън направи подарък на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Петдесет и деветата инаугурация на президент на САЩ наруши много традиции - тя сякаш бе знак, че Америка е на кръстопът и американският елит вече няма как да се движи по утъпкани пътища, пише в репортаж за вчерашното събитие "Росийская газета", предаде Новини.бг.

"Умиротворяващата реч на Джо Байдън в добрия стар стил бе балсам за душата на либералните коментатори, които със сигурност ще напишат за нея най-хвалебствени отзиви, противопоставяйки я на бунтарския стил на Тръмп. Но дали Байдън ще докаже на дело, че е президент на всички американци, остава отворен въпрос", добавя московският официоз.

"С речта си Байдън положи усилия всеки да осъзнае, че Америка изживява преломен момент, каквито рядко е имало в нейната история. Той отправи сигнал, че американската демокрация е станала победител в крайно жестока битка, всъщност сражение между Доброто и Злото. Значи самият Джо Байдън предвожда силите на Доброто, гласи заключение на "Комерсант". Според анкетите одобрението за новия президент е някъде между 54 и 57 на сто - това навярно ще му позволи да започне мандата си в сравнително спокойствие", добавя вестникът. "Байдън заяви, че жителите на САЩ трябва да се изправят срещу бялото превъзходство и както изглежда е първият президент, споменал за това на клетвената си церемония", отбелязва онлайн изданието "Медуза".

"В словото си Байдън наблегна върху необходимостта от сплотяване на американците и преодоляване на разногласията - това бе правилно от гледище на момента, казват експерти, говорили пред "Известия". Но според тях словото му не е вдъхновило хората и в ораторски план стои по-долу от речите на неговите предшественици Барак Обама и Доналд Тръмп. Ако пък новото ръководство на САЩ продължи да нарича привържениците на Тръмп екстремисти и да настоява за импийчмънт на лидера им, ще му е много трудно да постигне единство в обществото", изтъква всекидневникът. "Байдън произнесе обединителна реч в момент, когато Америка е силно разделена. Дали обаче разгорещените и разгневени демократи ще поискат да чуят думите на своя кандидат за висшия пост", пита се американистът Юрий Рогульов, цитиран в "Комсомолская правда".

"Труд" очаква от администрацията на Байдън нееднозначна политика спрямо Русия. "От една страна, Демократическата партия се бореше с Тръмп, твърдейки, че той е креатура на Кремъл, а покрай това обвиняваше Русия в намеса във вътрешните работи на САЩ. Тази пропагандна кампания натрупа инерция и ще се отразява на нещата още година-две. Но като цяло за демократите са традиция красивите жестове и шумните изявления за разведряване и рестартиране. Тази тенденция може да се прояви през втората половина от мандата на Байдън", пише вестникът. "Вместо слаб президент, намирал се под натиска на опозицията, в Белия дом се настани такъв, който има мотив, воля и възможности да прочиства страната от тръмпистите, а същевременно да се бори с техния външен съюзник, за какъвто е назначена Москва", се казва в коментар от "Взгляд". "Управлението на Байдън започва доста по-добре, отколкото се очакваше, а той самият днес е далеч по-силен, отколкото би трябвало да бъде", констатира електронният вестник.

"Подарък за Русия" нарича "Лента" акта, с който Байдън отмени вчера по екологични съображения разрешението за изграждане на канадско-американския петролопровод "Кийстоун Екс Ел". В близките години САЩ ще се сблъскат с недостиг на петрол и газ, от който ще може да спечелят и руски компании износителки, цитира изданието енергийния експерт Андрей Корнеев, говорил пред бизнес вестника "Ведомости". "Москва съвсем няма светли очаквания, свързани с външната политика на Байдън, тъй като възпирането на Русия си остава началото и края в политиката на САЩ", заяви на 21 януари посланикът на Москва във Вашингтон Анатолий Антонов, информира РИА Новости.

Партийните лидери на демократите в САЩ са все тъй обсебени от Русия - според тях преди четири години Москва им е откраднала изборната победа и сега трябва да си плати с пълна сила, пише "Московский комсомолец". "Новата администрация в САЩ има и емоционални, и съвсем рационални причини за опити да се меси в руския вътрешнополитически живот. От двата основни опонента на Америка на международната арена - Русия и Китай, именно Руската федерация според вашингтонските стратези е "слабото звено". Американците виждат в Китай суперсила от 21-и век, а в Русия - суперсила от 20-и век, с други думи - от миналото", се казва още в материала. Новата администрация в САЩ ще трябва да се съобрази с антикитайските изявления на досегашния държавен секретар Майк Помпейо, пише "Независимая газета" под заглавие "Бившият стопанин на Белия дом диктува на Байдън политиката спрямо Китай". "Не бива да чакаме смекчаване на идеологическата борба срещу Китай в САЩ. Напротив, щафетата на Помпео ще бъде поета. Това ще е много важен компонент от курса на новата администрация", прогнозира пред вестника политологът Владимир Батюк. "Търговията и икономиката вече са друга сфера. Тук администрацията на Байдън ще действа по-прагматично".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олеле

    82 5 Отговор
    Каква голяма тайна е издал... никой на земята не знае, че Америка има проблеми... хахах топ статия
  • 2 Бесен Язовец

    53 7 Отговор
    59 инагорация ще е някъде 2080 г ако още има Обор!

    Коментиран от #16, #28

  • 3 Джо Катафалката

    54 8 Отговор
    Реквиемът на Америката..
  • 4 Ама чакай бе

    64 5 Отговор
    ...нали Тръмп беше руския агент? Джо още не застъпил и прави подаръци на Русия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Юнак

    5 36 Отговор

    До коментар #5 от "радио елто":

    Това накрая го правите вие, русофилистиците.
  • 15 Седесарят..

    32 5 Отговор
    Преди им беше по лесно.на Демократите...Сега трябва да се борят неистово и с Китай...Всъщност,Джо,беше спокоен и свеж,току що бе изял един малък кубинец..Личеше му..На добър път.
  • 16 Бесен Язовец

    13 75 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Америка е най-великата страна на света, символ на демокрация и притегателен център на всички свободолюбиви хора на земята.

    Коментиран от #19, #21

  • 17 ДКМС ☭

    78 6 Отговор
    Люлката на всички нещастия които сполитат човечеството е точно Обора, там няма понятие добро, всичко което носи пари за тех е позвоелено!
  • 18 ksjw

    15 3 Отговор
    видяла жабата, че подковават коня и вдигнала крак и тя...
  • 19 Бесен Язовец

    53 6 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Обора се тресе това, че ви правят инфо затъмнение за това което се случва там и ви занимават с измислени Дворци на президента Владимир Путин по 10 пъти на ден не значи вс в Обора е Ок!
  • 20 Риж арап

    54 4 Отговор
    Сега очакваме хвалебствени арии от българските атланти Роско,Шолмо ,Пецо и Клептоманката подкрепени от научни доказателства ,че Бай Дън произлиза от прадедо му Бай Данчо от Горно надолнище (((
  • 21 Ами сега

    30 3 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Горко ни с такъв символ на демокрацията
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 6 Отговор
    Вчера,на инагурацията Речта му ме изненада...Имах,чувството,че това е различен човек от този преди и вечерта на изборите...Ако с такова темпо, така се подмладява, скоро ще стане връстник на малката ми внучка.....Дали пък дявола не избира слугата си по подходящите Двойници.....
  • 23 Русский

    18 4 Отговор

    До коментар #13 от "Пал Палич":

    Да, така е. Само слънчогледовото масло се е повишило с 120%, а не на 25,9%. Нашите лъжци. Капитализмът!
  • 24 Слава на Русия !

    61 5 Отговор
    Сега разбрахте ли, защо Запада мрази Русия ! Защото там живеят бели хора ! Няма негра и латиноси,няма черни араби и индийци.Няма извръщения и секти.Няма джендъри.Както каза Тръмп "Всички държави управлявани от чернокожи са кенефи" !

    Коментиран от #27

  • 25 гуджо

    8 3 Отговор
    твойта хамамка де ментясала бай дън
  • 26 смерш

    31 2 Отговор
    Странно как елита на демократите,кокетирайки с т.нар.малцинства/афро,латино и др./и въвеждайки като официална политика противопоставянето на "бялото превъзходство",не осъзнава опасността пред САЩ,а пред Европа от агресивно нарастващата популация на маргинални "малцинствени"групи,превръщайки се все повече и повече в мнозинство?
  • 27 Иван4о

    3 23 Отговор

    До коментар #24 от "Слава на Русия !":

    Но си имат цигани, пияници, бандити . . .

    Коментиран от #44

  • 28 Бивш Главен Склададжия,Военна рампа- БДЖ

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    В грешка си Драги,има 13 Президенти с двоен мандат,и тях също ги броят като полагане на клетва към Държавата...!!! Така,че 59 е точното число...!!! Понял...???
  • 29 1111

    25 5 Отговор
    Аве аз рекох, че изкуфелникът е върнал Аляска на руснаците, пък то кво било...
  • 30 ужас

    37 4 Отговор
    Трети американски въртолет в последно време пада в североизточна Сирия близо до руска база при еднакви странни обстоятелства. Системите за управление спират да работят. Американците обвиняват РЕБ, руснаците отричат.

    Коментиран от #34

  • 31 боза

    14 0 Отговор
    Мисиркина боза.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 лунатик

    5 7 Отговор

    До коментар #30 от "ужас":

    Йеееее къде я намери тая трева ,та така си се опушил ,чак халюцинации имаш
  • 35 Docenta

    3 25 Отговор
    Путин е пътнико свиден,пътнико стар.Следващия пътуващ към блатото на историята е зеления чорап от хасковсите села
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Рико

    0 15 Отговор
    Факти.бг, НЯМА държава Русия. Като си толкова неграмотен ,си отиваш на село да копаш, за журналист не ставаш.
  • 38 Постигна

    17 4 Отговор
    Речта на sенилния Байдън беше лищемерно обединителна,мнооого скумричене за обединение. И с едно изречение се sра на цялото обединение като призова за борба срещу бялото превъзходство. Белокожите все пак и все още са 55-60% от популацията в САЩ , а тоя ги отдели и раздели от останалите. Колкото и да са шашавелите,,жендърите,троцкистите и културнита марксисти ,все пак едо 50% он населението се е почувствало обидено и отхвърлено,тоест Байдън в края на краищата постигна сороsпня - поvръщня.

    Коментиран от #41

  • 39 барчо

    10 2 Отговор
    Кой вярва на предизборни и следизборни речи??? Никой депутат не е казвал предизборно, че ще краде и ще лъже, но всеки го прави. Всеки президент обещава да оправи всичко и народа му да благоденства, но никой не се е справил до сега не защото не може, а защото или не иска или не му дават другите крадци на държавни длъжности!!!
  • 40 Вълко Червенков

    3 23 Отговор
    Велика Америка ще смачка Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина като Гнида.Неизбежно е.
  • 41 барчо

    15 1 Отговор

    До коментар #38 от "Постигна":

    Абе не знам какво точно имат в предвид за "превъзходството" на бялата раса, ма аз не знам нито един изобретател с шоколадова кожа. Тесла, Айнщайн, Кюри и т.н. да не изроявам са все нешоколадови. Някой ще изброи ли от другите какво са изобретили донесло за напредъка на човечеството??? Байдън да не иска да направи планетата на м ...... ?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иванеее

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Иван4о":

    Та иб@ който та фанее
  • 45 А бе не предвождат доброто това е

    8 1 Отговор
    100%..демек умря сиганката която ме хвалеше. .дявола ги предвожда САЩ. ...направиха толкова много войни. .избиха толкова много хора! !

    Коментиран от #47

  • 46 Толкоз

    2 0 Отговор
    Тия са майстори на късия разказ и дългите нищоказващи речи, но като им припари си знаят мястото, чинно сядат и подписват всякакви конвенции и договори, а Шойгу и показва къде точно да сложат парафа. Комсомолски секретари.
  • 47 Бай Толкоз

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "А бе не предвождат доброто това е":

    Липсват ти първите 10-12 години училище, ако смяташ, че америкацните са направили много войни. Честно, отвори учебник по история. Като се се млатили с кумай жертви руснаци, европейци и арапи, САЩ още не са били открити. Тогаз ми говори, кой е направил войни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания