24 Януари, 2021 19:52 2 388 4

Гърция облекчава част от мерките, свързани с броя на пътуващите в автомобилите

  • гърция-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • автомобили-
  • пътуващи

В превозните средства тип „ван“ могат да пътуват трима души и шофьорът

Гърция облекчава част от мерките, свързани с броя на пътуващите в автомобилите - 1
Снимка: БГНЕС

В Гърция от утре облекчават част от мерките, свързани с броя на пътуващите в автомобилите.

Малките гръцки острови, които са с единични случаи на заразени с коронавирус, се превърнаха в оазис за чужденци, работещи дистанционно.

От утре се увеличава разрешеният брой на пътниците в автомобилите, които се движат в страната. Заедно с водача в леките автомобили могат да се возят още двама пътника, като всички са задължени да са с маски, съобщават от министерството на транспорта. Повече пътници - само ако са малолетни деца с родителите.

В превозните средства тип „ван“ могат да пътуват трима души и шофьорът.

Такситата вече е позволено да качват по двама пътника.

Глобата за неспазване на наредбата е 300 евро за всеки пътник в автомобила.

В същото време министерството на транспорта удължи с една седмица - до 1 февруари, ограничителните мерки за пътуване по вътрешните авиолинии - само при необходимост, доказана с документи.

Въпреки натиска и желанието да се отворят ски курортите, правителството отказва да изпълни молбата на хотелиерите. Според специалистите - рискът от заразяване е висок на тези места.

Училищата отварят на 1 февруари при стриктни мерки, решиха от министерството на образованието.

Част от гръцките острови останаха почти незасегнати от коронавируса и се превърнаха в предпочитано място за работа от дистанция на гърци и чужденци.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    9 2 Отговор
    Византийците ще олабят всички мерки в края на месец април,айде на бас.

    Коментиран от #3

  • 2 Овчарник

    7 0 Отговор
    В Гърция и Кипър няма резервации по хотелите ,за сравнение 2019 по това време 70% вече бяха резервирани,капарирани.Фалитите те първа започват виновен е короната на вируса.
  • 3 QR Виза

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Гърците отдавна се олабиха, ама на друго място !
  • 4 любител

    0 1 Отговор
    браво управляващите мислят за хората не като боко тиквата за бизнесите от които има полза.ще отвори фитнесите най вероятните места за зараза все едно Б-я ще загине без тях.поредна простотия.
Новини по държави: