27 Януари, 2021 13:45 1 605 12

Анкара: Очакваме положителен подход от Гърция в преговорите

  • турция-
  • гърция-
  • егейско море

В понеделник Турция и Гърция проведоха нов кръг проучвателни разговори в Истанбул, след близо петгодишно прекъсване

Анкара: Очакваме положителен подход от Гърция в преговорите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция очаква положителен подход от Гърция в разговорите за преодоляване на някои двустранни проблеми между двете съседки, обяви говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ Йомер Челик, цитиран от "Хюриет дейли нюз".

"Нищо не може да бъде постигнато, като се заема позиция срещу Турция заедно с други държави", каза пред репортери в Анкара вчера Челик.

В понеделник Турция и Гърция проведоха нов кръг проучвателни разговори в Истанбул, след близо петгодишно прекъсване, предава БТА.

По думите на Челик Турция се е включила в преговорите с положителна настройка, а турските дипломати работят в подкрепа на мира и избягването на конфликти.

Според него Анкара се стреми да обърне нова страница в отношенията с Атина и очаква от гърците да бъдат внимателни "по отношение на езика, който използват срещу Турция".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коло

    8 11 Отговор
    Ердоганчо те не са БОКО, ти трябва да се наведеш
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хубаво беше

    6 7 Отговор
    Вятър духна друг от Вашингтон, усложниха се нещата. Вярно пак съм ЕрГолям, ама май не съм султан ... мишките се налудуваха
  • 4 Ай сик...ир

    6 7 Отговор
    Всички са обречени да се навеждат пред Султана,ние на това му викаме Сике Бике,а вие незнам,иначе следва фурнаджийска лопата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Терсенето

    4 4 Отговор
    На тоя му до очертава да яде шамари отвсякъде. :)))))) Султаная :))))))))

    Коментиран от #7

  • 7 Турция

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Терсенето":

    Е богата със човешки ресурси,но бедна на вода....световните апетити на големите вече не са за енергия(петрол,газ и др.),водата ще е новия петрол , а България е богата на вода,време е за размисъл ,защо се държи да е бедна и слаба. Оставете комшиите и си отворете очите и ушите за участта ,която ни чака-няма да е нищо хубаво . България се обезлюдява населението се обезличава ,превърнаха мъжете в п.......си ,а жените в п.......и .
  • 8 Info

    2 1 Отговор
    "Това правителство е като на фараона. Те са арогантни. Ще защитим правата на бедните, ще изгоним фараоните", Кълъчдароглу, лидер на турската опозиция.

    Коментиран от #9

  • 9 Кълъчлароглу

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Info":

    е лидер на опозицията ,който вече 18 г. губи на изборите,най голямата им победа е на кметските избори в Истанбул като всички опозиционни партии изкараха един кандидат никому неизвестен без политическо минало ( популист)и сега Истанбул ревееее. И още инфо самата партия се чуди как да се отърве от Кълъчлароглу и от партията са се отцепили вече доста хора,така ,че никой не му взема думите на сериозно,по скоро буди смях , отколкото страх.
  • 10 Турция клекна

    1 2 Отговор
    20 март 2020 г. Бойко Борисов: Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отказва да седне на една маса с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

    27 януари 2021 г. Мевлют Чавушоглу: Винаги сме готови да се срещнем или на министерско ниво, или, както каза нашият президент,той е готов да се срещне с Мицотакис.

    ЧЕСТИТО НА ТУРЦИТЕ

    Коментиран от #11

  • 11 Клекна

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Турция клекна":

    ама друг път , Турция притискаше Гърция да седне на масата за преговори ,но гърка бягаше като дявол от тамян....Да честито на турците постигнаха своето.
  • 12 Info

    0 0 Отговор
    Либийският парламент обяви, че Апелативният съд на страната е отменил споразуменията на правителството на Файес ал Сарадж с Реджеп Тайип Ердоган относно делимитацията на морските зони, в допълнение към споразуменията в областта на сигурността и военното сътрудничество. Всъщност, според либийския парламент, това решение е издадено, тъй като това са споразумения, които: „целят да нарушат суверенитета на Либия“. Също така се подчертава, че: „решението е издадено в полза на Камарата на представителите, след действие, подадено от нейния председател, председателя на Административния контролен орган и министър-председателя, на 28 декември 2021 г.“.
Новини по държави: