Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 08:00 4 497 33

Петима войници са били убити в Източна Украйна

  • украйна-
  • войници-
  • източна украйна-
  • убити-
  • володимир зеленски-
  • донбас-
  • снайперисти

Двама от тях са били убити от снайперисти

Петима войници са били убити в Източна Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Петима украински войници са били убити тази седмица в резултат на зачестилите нарушения на примирието с проруските сепаратисти в Източна Украйна, съобщиха от командването на украинската армия, предаде Ройтерс.

Трима са загинали вчера, след като колата им се натъкнала на взривно устройство. Двама са били убити от снайперисти, докато самият президент Володимир Зеленски е бил на посещение в района, предаде БНР.

Още миналия месец от Организацията за сигурност и сътрудничество предупредиха, че са необходими допълнителни мерки за гарантиране на примирието в Донбас. През последните шест години конфликтът струва живота на 14 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    94 6 Отговор
    Жалко след Майдана брат, брата убива за чужди интереси.
  • 2 Скорпи

    18 93 Отговор
    Украйна до сега да беше приключила с проблема ако не беше....тайната намеса на Русия...макар че те отричат както и всички други неща...Мотото на Матушка...другите са виновни..Ние никога ..не...Това е запаметено в главите на.............лизците русофили...

    Коментиран от #3, #26

  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    97 10 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпи":

    В Украйна нямаше проблем докато янките не си харесаха военноморските бази в Крим и не решиха да вкарат там шести флот ‼

    Коментиран от #5, #8, #9, #10

  • 4 Нацисти

    74 10 Отговор
    Нови жертви в Донецк и Луганск.
    Нацистка О краина под благия поглед на ЕС, не спазва Минските споразумения, прекратяване на огъня.
    За убитите цивилни от нацистки снайпери нищо не споменахте, през изтеглата година.

    Правилно заглавие, Нацисткият режим на Зеленски убива военни и цивилни в ДНР и ЛНР.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Челмето

    0 8 Отговор
    Скорпион, много умен
  • 7 Хаха

    15 57 Отговор

    До коментар #4 от "Нацисти":

    Фашисти са само жалкият Путински режим. Още малко му остана.
  • 8 Скорпи

    8 57 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Не смесвай Крим и Донбас...Те надигнаха глави след като Путин....Законно.....анексира Крим заради отказа да бъде продължен договора за наем на военните бази.И като не даваш,Ние пък ще го анексираме.Украйна е суверенна държава и може да даде под наем базите си на когото иска..

    Коментиран от #12, #13, #14, #23, #25

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БАЙ Х@Й ‼

    32 4 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпи":

    Крим НЕ Е бил украински ‼ Автономна република в УССР
    впоследствие в Украйна ‼ Договорът който бе до 2017г бе подновен за ,мисля още 25г, далеч преди събитията на Майдана ‼

    Коментиран от #19

  • 13 Сандо

    10 4 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпи":

    В главата ти е пълна каша.
  • 14 Бае Въло

    43 4 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпи":

    Скорпи, знаеш ли как е анексирана Калифорния? Нека САЩ да върнат Калифорния на Мексико, пък после да чакаме Русия. Тъй де, по ред на номерата.

    Коментиран от #27

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Как само

    40 3 Отговор
    Успяха сащисаните,да настроят довчера братски народи,де факто един народ със смесени бракове от десетилетия,воювали заедно в един окоп,заедно дали стотици хиляди жертви,да се избиват един друг.Отсам войник, отсреща друг.И не знаят,дали не стреля,не е убил братовчед, приятел от детството, някой ' пацан" с който са ходели в дискотека и са харесвали едни и същи момичета.За какво? За интереса на чужда държава, която ти съсипва държавата, икономиката,с единствената цел: да те хвърли в братоубийствена война, през която да ти вземе безплатно бази,пристанища, цялата промишленост.Защото Сами нямат смелост,да тръгнат срещу братския ви народ.Така е по безопасно. С чуждо,пушечно месо!

    Коментиран от #29

  • 18 ппп

    27 1 Отговор
    За да се натъкнат на мина, значи са влезли на донбаска територия. Жалко за момчетата, виновен е този, който ги е пратил там.
  • 19 ЛЛЛ

    27 4 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Абсолютно си прав. След като 95% от населението иска да се присъедини към Русия какво коментираме. Там живеят 58% руснаци, 13% татари и 24% украинци в момента

    Коментиран от #20

  • 20 Украйнец

    6 21 Отговор

    До коментар #19 от "ЛЛЛ":

    То и в Кърджали живеят само турци , да им го подарим или да им разрешим да си направят референдум

    Коментиран от #21, #22

  • 21 ЛЛЛ

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "Украйнец":

    Те ако искаха да си ходят в Турция щяха да са го направили още по времето на Тошо, защото тогава им дадоха право на избор. Не можеш да сравняваш Кърджали с Крим, смешно е
  • 22 БАЙ Х@Й ‼

    17 1 Отговор

    До коментар #20 от "Украйнец":

    "Между българите има повече от един милион мохамедани. Тези мохамедани не са дошли от Азия, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чада на същата тази страна, на същата тази раса и от същото това коляно. А между тях има и една част, които не говорят друг език освен български." ‼‼‼‼ Това не са мои измислици, ТОВА СА ДУМИ НА САМИЯ МИДХАД ПАША‼‼‼‼ прочети ги пак и дано схванеш разликата между Крим и Кърджали‼
  • 23 233

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпи":

    "ЕСПЧ отбелязва също, че е извън правомощията му да определи "дали интеграцията на Крим в състава на Руската федерация от гледище на руското право е била позволена от гледна точка на международното право".
    Така,черазсъждавай си!
  • 24 ХАХАХА

    13 3 Отговор
    ПРОАМЕРИКАНСКИ ЖУРНАЛИСТ ПИШЕ ЗА ПРОРУСКИ БУНТОВНИЦИ ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ!
  • 25 Хихихихи

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Скорпи":

    Публикувано във факти.бг: Украйна е суверенна държава и може да даде под наем базите си на когото иска...И тя ги даде на....?
  • 26 барчо

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпи":

    Погледни на картата колко територия има Украйна и колко Логанск и Донбас. Също може да си направиш и справка колко войска има в тези два региона и колко в Украйна. Статистически без помощта на чужда армия и намеса едва ли Украйна ще може да победи в една гражданска война бързо, а може би и изобщо. Силите са горе долу изравнени. Така че тези два региона не са просто две непокорни селца. Ако имаше там руска армия, нали се сещаш, че нямаше да са 14 000 убити донбасци и няколко десетки украински войници. А тези 14 000 убити донбасци повечето са убити не в битки, а от непрекъснатите бомбандировки от украинската армия. Ако имаше там руска армия при всеки изстрелян снаряд, щеше тази точка и в радиус от няколко километра всичко да е изпепелено. Зеления вече е вкарал законопроект, който позволява чужди военнообразования от частен характер да може да воюва там и то с численост над 10000. Русия неколкократно заявява, че при опит за украинско военно решение там ще се намеси много решително. Бяхме свидетели как един президент на една държава и министър председателя на една друга държава дето воюваха седяха пред Путин като ученички и на момента прекратиха войната, като там има руска войска и то законно. Този сценарий може да се повтори и в Украйна и всичко да приключи бързо бързо.
  • 27 барчо

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бае Въло":

    Не ограничавай само с Калифорния. Има още доста като този и като се сметнат като територии, то щатите ще намалее повече от половината.
  • 28 Kcaniba

    7 0 Отговор
    В гражданската война в Усраина, нацистите са битиевани, моралноьо превъзходство е на Изтока.
  • 29 барчо

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Как само":

    Украинците и през ВСВ си бяха боклуци. Уж са руснаци, ама не точно. Както нашите български помаци. Помохамеданчени българи, ма не са точно българи. Да вметна, че нищо лошо не мога да кажа за нашите помаци. Задружни, трудолюбиви и в много отношения по-читави и от българите. Украинеца винаги е бил мръсник и подлец. Имат едни черти на македонците и други черти на албанците. Все не добри. Украинеца се смята едва ли не за отделна раса и през ВСВ са избивали цели села с неукраинци според тях. Евреи, руснаци, поляци .... Не мога да се начудя напоследък на журналята .... Не могат да пишат правилно, публикуват неверни снимки, изопачено съдържание. По ТВ онзи ден показаха една снимка, която е прословута от времето на изтребването на едно украинско село с неукраинци от бандеровци и огласиха, че било съвсем друго.
  • 30 да питам

    1 12 Отговор
    Защо ли не се учудвам , че Валодя Отровителят на гащи , започва да действа като терорист ?!!

    Коментиран от #31

  • 31 Това е

    7 0 Отговор

    До коментар #30 от "да питам":

    стара опорка.Значи украинците нападнаха рускоговорящите в Донбас и ти да видиш последните станаха терористи?!? Неграмотна работа,така е като слушате учили недоучили субекти! Ставате за смях!Борел се чуди какво да отговаря заради вашите глупости!
  • 32 мунчо

    3 0 Отговор
    В УКРАЙНА СЕ БИЯТ НЕ ТОЧНО УКРАЙНЦИТЕ.ТОВА СА ВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ ОТ ЗАПАДНА УКРАЙНА,КОЙТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ СА ПОВЕЧЕ ПОЛЯЦИ ОТКОЛКОТО РУСНАЦИ.СЪЩИТЕ ТЕЗИ ,КОЙТО НАПРАВИХА МАЙДАНА.В ИЗТОЧНА УКРАЙНА КЪДЕТО Е СРЕДОТОЧЕНА ОСНОВНАТА ПРОМИШЛЕНОС НА УКРАЙНА,НЕ ИСКА ДА ХРОНИ ТЕЗИ ТАРАНТУТНИЦИ И ЗА ТОВА ХОРАТА ОТ ИЗТОКА СИ ИСКАТ ПРАВАТА.В ЗАПАДНА УКРАЙНА ОЩЕ ОТ ВСВ ХОРАТА СА ИЗВЕСНИ КАТО ВЛАСОВЦИ И БАНДИРОВЦИ,ЗАЩОТО СА БИЛИ НА СТРАНАТА НА НАЦИСТКА ГЕРМАНИЯ.ЗА ТОВА И ИЗТОКА И ЗАПАДА В УКРАЙНА СЕ МРАЗЯТ.
  • 33 Точен

    2 0 Отговор
    "Още! Още!" - едно и също викат запалянковците и САЩ.
Новини по държави: