Last news in Fakti

29 Декември, 2012 19:13 4 978 10

Ентусиасти искат да се построи "Звездата на смъртта"

  • звездата на смъртта-
  • междузвездни войни

Администрацията на Обама май ще трябва да се произнесе по въпроса

Междузвездните войни на Лукас проникнаха в Белия дом под неочаквана форма. Петиция за построяване на Звездата на смъртта от сагата "Междузвездни войни" се радва на голям интерес и подкрепа в Съединените щати, предаде БНТ 1.

Законодателството задължава президента да разгледа предложението съвсем сериозно.

Добре познатата мрачна "Звезда на смъртта" - същата, която въпреки натиска на Дарт Вейдър и желязната дисциплина на Империята, не беше завършена. От 14 ноември сагата продължава. Този път не в кината, а в Съединените щати. Там група ентусиасти събират подписи в полза на реален строеж на Звезда на смъртта в подходяща близост до планетата Земя. Закон от 2011 година задължава Белия дом да се съобрази и да даде становище на всяка петиция, под която са се подписали над 25 хиляди души. Искането за изграждане на Звезда на смъртта вече събрало повече от необходимия брой подписи.

Остава администрацията на Обама да обсъди плановете за построяване на Звезда на смъртта според пропорциите от филма: диаметър между 140 и 160 километра и достатъчно място, където да се поберат два и половина милиона души. Студенти от Пенсилвания са изчислили, че подобна стоманена структура ще струва не по-малко от осем милиона милиарда долара, което представлява 13 хиляди пъти световния Брутен вътрешен продукт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дюшеш

    1 1 Отговор
    аз съм за
  • 2 tisho

    2 1 Отговор
    и аз съм за
  • 3 цжб

    1 0 Отговор
    Ако може после и Вавилон 5
  • 4 втн

    0 1 Отговор
    искаме референдум и за тази простотия, само така можем да преброим природно тъпите с право на глас.
  • 5 пламен бузев

    1 0 Отговор
    свободията води до простотията да вземат да спрат да се гърмът после да строят идиоти
  • 6 kibika

    1 0 Отговор
    Поредната Американска простотия........
  • 7 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    НЕ ОЧАКВАХ ДА ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЛУДИ ! И ТАМ ГОРЕ КОЙ ЩЕ ГИ ХРАНИ ? А ПАРИ ОТ КЪДЕ ? И НАЙ– НАКРАЯ С КОЙ ЩЕ СЕ БИЯТ В КОСМОСА ... С БОЛНОТО СИ СЪЗНАНИЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО !
  • 8 Явор Кръстев

    1 0 Отговор
    ол..френи
  • 9 муспи

    0 0 Отговор
    Става въпрос за убежище на елита в случай на световен катаклизъм. Идеята не е лоша, защото каквото и да стане на земята, лошо или добро все едно, за тях ще се забрави, и те след дълъг глад и стрелби ще се изядат един друг и изпият водните запаси. От нас Бойко, Станишефф, Цецо, Младенов, Доган, царя и внука, Костов и Масларова са включени в списъка на поканените. От това политически промени в България няма да има, трябва да се разкарат сто хиляди, - безполезна ще е тази звезда.
  • 10 CEDI

    0 0 Отговор
    И вие не сте добре, щом се връзвате. Това е прост тест до каква степен мозъците на американците са станали на юфка от високочестотните уреди - GSM и МикроВафе печки , небесна мана и др.