2 Януари, 2013 08:32 1 979 9

160 българи продължават да мизерстват в Израел

  • израел-
  • работници

 

Около 160 българи продължават да мизерстват в Израел. Единствената намеса след репортажа на бТВ е лампа в тоалетната.

Българските работници спят във фургони и нямат ток през по-голямата част от денонощието. Голяма част от нашенците нямат и работа, въпреки че са заминали по силата на спогодба между социалните министерства на Израел и България.

До 1-2 седмици ще се събере смесен комитет за комуникация между двете страни, съобщи шефът на дирекция „Международна трудова миграция” в Агенцията по заетостта Димитрина Костадинова. По думите ѝ българското посолство също се е заело със случая, но няма как да се действа по-експедитивно.

„Чакаме отговор от израелската страна. Което зависи от нас, е изпълнено”, заяви пред бТВ Костадинова.

Междувременно още десетки българи заминават за Израел по силата на спогодбата. В договорите се говори за добри условия и 1800 долара заплата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Воин

    0 0 Отговор
    "Междувременно още десетки българи заминават за Израел по силата на спогодбата." Е няма оправия! Виждат какво се случва с колегите им и пак заминават и то не за къде, а за Израел! Да работят за евреи, т.е. доброволно да станат абсолютни роби... Света не е видял нищо хубаво от тази сган, а те чакат 1800 долара заплата и добри условия.
  • 2 ичко

    0 0 Отговор
    воине ами в българия как е а . а бюрото по труда са сумати чиновници и те пращат за зелен хаивер. постави се на мястото на тези хора с толкова надежди а да се върнат без пари отговорност срам и се връщаш не къде да е а в милата родина
  • 3 PlimP

    0 0 Отговор
    "По думите ѝ българското посолство също се е заело със случая, но няма как да се действа по-експедитивно."

    тия да ги разпавят на шапката ми
  • 4 муспи

    0 1 Отговор
    С евреи не трябва да се говори, че и договори да се сключват. Евреите трябва да се убиват!
  • 5 angelyamaha

    0 0 Отговор
    амии май вече е малко късно.евреите отдаавна си оплетоха коша.докато ние се боричкахме.и най вече дрямахме.
  • 6 Трибал

    0 0 Отговор
    160 българи продължават да мизерстват в Израел!!!

    А колко чифути се облагодетелстват от 44та год.насам в България???
  • 7 спатията

    0 0 Отговор
    брей колко сте загрижени бе !! бре колко сте солидарни бе !!ами ,че половината от вас са виждали строеж на картинка ,а освен да вадите пирони за друго и не ставате !! Колко от вас могат да четат елементарен чертеж за арматера или кофраж,колко от вас могат да комуникират на друг език освен на български и езика на глухонемите ???да не говорим,че и някой от вас се къпят само в събота !! Бяхте в Испания,Гърция,Англия и Италия. Итам мизерувахте ,ама се оплаквахте на арменския поп ,нали !! Щото сухо дупе,риба не яде !! Или пък,ако искате да попитаме българите ,които работеха в Израел преди 5-6 години дали искат да са на вашите места !!?? Мишоци сте си били в България, мишоци сте и на вън !!
  • 8 7557

    0 0 Отговор
    Само някакви некомпетентни бабички работят в бюрото по труда в гр.Карлово.Като попиташ нещо те гледат като треснати от гръм.Кьде отидоха младите и образовани хора?То от тези дърти комунистки не мойе никои да се вреди на хубава работа,дори и образование да има!
  • 9 Кюспи

    0 0 Отговор
    МУСПИ - ти си един луд шибан фашист,прочети линковете ...
    http://dnes.dir.bg/news/balgari-iran-proizhod-12726463?nt=4
    http://dnes.dir.bg/news.php?id=6541326
    ... мразиш евреите защото ти си иранец.