Last news in Fakti

3 Януари, 2013 10:35 691 0

На Хаваите Обама подписа „фискалната скала“

  • обама-
  • хаваи-
  • фискална скала
На Хаваите Обама подписа „фискалната скала“ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама подписа споразумението за избягване на „скока от фискалната скала“. Това той направи, докато е на почивка със семейството си на Хаваите, предаде „Фокс нюз“.

Споразумението беше одобрено във вторник от доминираната от републиканците Камара на републиканците със 257 „за“ срещу 167 против. Това стана след 24 усилени преговори и гласуването в Сената, където споразумението мина със смазващо мнозинство от 89 гласа „за“ и 8 „против“.

Освен това американският президент подписа и закона за $633 млрд. военни разходи. Документът „затяга“ и санкциите срещу Иран и повишава сигурността на дипломатическите мисии на САЩ по света. Стъпката се предприема след смъртоносната атака срещу американското консулство в Бенгази, при която загина и посланикът на САЩ в Либия.

На 1 януари 2013г. изтече действието на данъчните облекчения от времето на президента Джордж Уокър Буш за доходите на американците и на компаниите.

Споразумението за „фискалната скала“ продължава приетите още през 2001 г. данъчни облекчения за частни лица с годишни доходи под 400 хиляди долара и за семейства, заработващи годишно под 450 хиляди долара.

За по-богатите американци данъкът се увеличава от 35% на 39,6%. Освен това данъкът върху имотите, чиято стойност надхвърля 10 млн. долара, нараства от 35% на 40%.

Данъкът за семействата, които заработват повече от $450 хил. на година, се повишава от 15% на 20%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА