Last news in Fakti

17 Март, 2021 17:24 1 607 9

САЩ увериха Южна Корея: Военният ни ангажимент е все така силен

  • южна корея-
  • сащ-
  • северна корея-
  • армия-
  • военни-
  • база-
  • сигурност-
  • отбрана

САЩ поддържат военно присъствие в Южна Корея от Корейската война

САЩ увериха Южна Корея: Военният ни ангажимент е все така силен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ангажиментът на САЩ към Южна Корея е все така силен, увери днес американският министър на отбраната Лойд Остин домакините си при своето първо посещение в Сеул, откакто е на поста, в контекста на предизвикателства за сигурността от страна на Китай и Северна Корея, предаде ДПА.

САЩ поддържат военно присъствие в Южна Корея от Корейската война през 50-те години на миналия век, на която технически не е сложен край. При управлението на предишния президент Доналд Тръмп обаче, ангажиментът на Вашингтон да гарантира сигурноста на Южна Корея нееднократно беше поставен под въпрос, предаде БТА.

"Днес съм тук, за да потвърдя отново обвързаността на Съединените щати с отбраната на Република Корея", заяви Остин в изказване, цитирано от агенция Йонхап. Ние сме единодушни, че боеготовността е основен приоритет и че нашата обща готовност трябва да гарантира, че сме готови да воюваме още тази нощ, ако е необходимо, допълни той.

Министърът на отбраната е в Сеул след посещение в Япония, където също изтъкна ангажиментите на САЩ в района. Днес той отново обърна внимание на "безпрецедентните предизвикателства", които отправят Китай и Северна Корея. В посещението в Япония и Южна Корея участва и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. Двамата министри имаха двустранни срещи с южнокорейските си колеги, а за утре са предвидени общи разговори между четиримата. На срещата с южнокорейския външен министър Блинкън заяви, че Северна Корея продължава да извършва системни и масови посегателства срещу собствения си народ. Той каза, че САЩ отстояват основните права и свободи и ще застанат срещу всеки, който ги погазва, посочи Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    13 0 Отговор
    Така де краварите са готови да воюват до последния кореец.
  • 2 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Кравари улави. Подстъпите към Китай ли? Още 16 век е приключена темата.
  • 3 требе стригане

    8 0 Отговор
    Сащ са най големият инвеститор в китайският "враг" а корея и искат пари за да ги "пазят" от техният враг Китай пръв приятел на Сащ.Глпаци винаги ще се намерят японците са същите кртени.

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Руснака

    3 0 Отговор
    С Вас сме братя корейци, започне ли войната обещаваме ще бягаме бързо и до колкото краката ни издържат, руснаци китайци севернокорейци не си поплюват току виж превзели Белия Дом и Даунинг Стриийт 7
  • 5 Джо Байдън

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "требе стригане":

    Ще плащат щом искат защита, ти ако си комшия на Северна Корея били приел да те превземе армията на Севера и Ким Чен Ун да ти диктува правата за всичко и да живееш според неговите разбирания за демокрация, ако е така айде виза за севера и те отпращам

    Коментиран от #7

  • 6 ****

    4 0 Отговор
    Само да не се налага,че тогава ангажимента ще отпадне,тези обещания важат докато измъкват пари от корейците,но станели напечено,ще лаят от далеко и ще сипят само заплахи,и нищо повече.
  • 7 Махмуд

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Джо Байдън":

    Ми да оставят корейците да се оправят.Имат технологии с едни севернокорейци по галоши ли няма се справят
  • 8 чУвал или чувАл

    0 0 Отговор
    Много ли искат нова война ? Че досегашните не им стигат ли ?
  • 9 Сепуко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "требе стригане":

    Те и нас ни гласят със същата рецепта:Първо работим да ви направим враг на Русия,после пристигаме да ви пазим срещу заплащане.
Новини по държави: