Last news in Fakti

19 Март, 2021 10:10 1 809 6

Трудно начало на преговорите между САЩ и Китай

  • китай-
  • среща-
  • сащ

Двете страни започнаха разговори

Трудно начало на преговорите между САЩ и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Започнаха преговорите между САЩ и Китай, съобщи Вашингтон Пост.

Двете страни са представени от висши дипломати. Преговорите се водят в Аляска.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен направи първи коментари. Той заяви, че със своите действия китайското правителство застрашава международния ред.

Критики дойдоха и от висшия китайски дипломат Ян Цзечъ. Дипломатът заяви, че САЩ използват своето финансово превъзходство, за да притискат други страни.

Той смята, че страната настройва някои страни срещу китайското правителство и нарушават международното търговско право. Дипломатът смята, че двете държави трябва да се занимават със своите вътрешни дела.

Посочва се, че ако САЩ искат взаимодействие с Китай, това трябва да стане по правилния начин. Китайският външен министър Ван И заяви, че очаква диалог за постигане на съгласие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    18 0 Отговор
    Язовирът на краварите пресъхва. Никой за нищо не ги евава. Особено тези дръпнатите Ким и Сцин.
  • 2 БОЗА

    17 0 Отговор
    Сащисаните,за пореден път си мислят,че ще е МОНОЛОГ срещата...нещо не им се получава... ;-)
  • 3 боко ПКП

    18 0 Отговор
    Печатат американците долари без покритие а света издържа тяхната финансова "мощ". На тях им е нужен враг за да съществуват, както и на НАТО, търсят го в Русия, Китай и т.н.. А лакеите им от ЕС и др. им подръжават, нали са на хранилка от САЩ.
  • 4 иван

    12 0 Отговор
    САЩ са пред пълен крах...............
  • 5 Редови Гражданин

    9 0 Отговор
    Русия, Китай, С. Корея, Иран, Турция ще има и други. На краварите ще им се налага все повече да се съобразяват.
  • 6 Герд Мюлер

    1 0 Отговор
    Мисля, че САЩ вече представляват надут балон, който всеки момент ще се спука. Става твърде смешно, че САЩ са най-великите и най-силните. И Римската империя е била най-силната и най-великата, но накрая загива. Не може да се правиш на световен джандар и да сееш навасякъде по света войни с предлог, че се бориш за демокрация. А в собствената си държава не си я изградил. Убиха Садам Хюсеин (Ирак), убиха Кадафи (Либия), искаха да убият Асад (Сирия), Добре, че се намеси Русия (Путин). Ще си намерят "майстора" САЩ, освен ако не се свият в своята "черупка". Те не искат някой да им се опълчва, но вече на другите мощни държави им дойде "до гуша".