Last news in Fakti

20 Март, 2021 13:10 2 188 4

Няма бедстващи български граждани в Исландия

  • исландия-
  • вулкан-
  • мвнр-
  • българи-
  • бедстващи-
  • изригване

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло

Няма бедстващи български граждани в Исландия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма сигнали за бедстващи български граждани в Исландия във връзка със започналото снощи изригване на вулкана на полуостров Рейкянес на около 50 км от исландската столица Рейкявик, съобщиха от Министерството на външните работи.

По данни посолството ни в Осло на този етап изригването не представлява непосредствен риск за населението или инфраструктурата, но исландската Служба по гражданска защита е разпространила препоръки към гражданите да държат прозорците на домовете си затворени поради опасността от висока концентрация на серен диоксид във въздуха. Той може да причини леки изгаряния на очите и гърлото.

Въздушният трафик на международното летище Кефлавик не е спрял и е малко вероятно това да се случи на този етап. Изригванията не отделят много пепел, а местоположението на вулкана е достатъчно отдалечено от летището и свързаната с него инфраструктура. При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шири

    2 1 Отговор
    "Е,ДОБРЕ Е,ВСЕ ПАК. Щом при дядо Мраз има живеещи българи. Дано не пренасят от белото. Щото там,в снега не се вижда много.
  • 2 Бедстващите

    13 1 Отговор
    български граждани са в България.Топлят се с вестници или като Гинка Станчева стоят с по няколко жилетки завити,защото имат да плащат от миналата година сметки на крадците топлофикация.Скачат от жилищата си,като майката и дъщерята защото са в безисходица.А един толуп и ОПГ ГЕРБ щастливо се натискат да ни управляват и изтребват още.МУТРОКРАЦИЯ БЕЗКРАЙ
  • 3 въпросче

    5 0 Отговор
    НА ТЕЗИ НЕЩАСТНИ ЖЕНИ(Лека им пръст и на двете!),да не им прикачат диагнозата Ковид19?!
  • 4 уаси Тито

    2 0 Отговор
    За това ли жалко съобщение,което много пъти не е вярно,получавате хиляди евро заплати,гърбави нег..ници!!!