Last news in Fakti

28 Март, 2021 08:32 1 670 10

Светът отбеляза "Часът на Земята“

  • часът на земята-
  • wwf-
  • опазване на околната среда

Глобалната инициатива, посветена на опазването на планетата, се провежда за 14-а поредна година

Светът отбеляза "Часът на Земята“ - 1
Часът на Земята в Дания, снимка: EPA/БГНЕС

Светът отбеляза "Часът на Земята“ - глобална инициатива, посветена на опазването на планетата, организирана от Световния фонд за природата (World Wildlife Fund, WWF), който тази пролет за 14-а поредна година насърчи хората по света да изгасят осветлението в домовете си в събота вечер за един час от 20,30 ч. (местно време), за да фокусират светлината върху промените в климата и опазването на околната среда.

Първа беше Нова Зеландия, където Скай Тауър в Окланд и парламентът в Уелингтън изключиха светлините в 7,30 ч. по Гринуич. В мрак потънаха още Операта в Сидни в Австралия, Бранденбургската врата в Берлин, Уестминстър и Пикадили Съркъс в Лондон, Червеният площад в Москва, Айфеловата кула в Париж и базиликата „Свети Петър“ във Ватикана. Много граждани също взеха участие в събитието, като изключиха осветлението в домовете си. Инициативата започва през 2007 г. в Австралия, а тази година в нея се включиха над 7000 града от 180 държави.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    9 1 Отговор
    Марийче, как си с аритметиката от първи клас ( смятане с числа до 20) ?

    Коментиран от #5

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    5 1 Отговор
    Глобалната инициатива, посветена на опазването на планетата, се провежда за 14-а 🤔 Инициативата започва през 2007 г.🤔 в Австралия ,
  • 3 човек от народа

    11 0 Отговор
    поредната манипулация и простотия - да изгасим осветлението, за да има повечко енергия за богаташите....а те , какво ще изгасят !? може би двигателите на кадилаците и бентлитата или ще приземят самолетите си !?

    Коментиран от #7

  • 4 Аз40🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    На нас ни го спират през цялото време, та и сега ли да им правим сеира? Я се опомнете, това са глупостите на Култа/Елита, за които се закачат овчикратунковците.
  • 5 Антиглобалист

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й‼":

    Броила е, докато е седяла на тъмно снощи и не си е уцелила пръстите.
  • 6 Мнение

    3 0 Отговор
    Щом започва с "глобално", "световно", "опазване", "грижа" и др. подобни високопарни безмислици, бягай бържИ. Всички тези н. п. о. лозунги на глобалистите са с една цел : обработка на психиката ипълен контрол на масите. Истината ви прави свободни.
  • 7 Ще има

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "човек от народа":

    повече енергия за ХААРП системите. А те са доста енергоемки.
  • 8 ванко

    4 0 Отговор
    Пълна и тотална идиотщина е тази инициатива.И,какво,като загасим осветлението-тецовете и атомните ще загасят и те котлите за един час?Не,естествено,технологично не е възможно,просто ще има произведена и нереализирана енергия отишла на вятъра.И,какво печелим-зелени простотии и малоумщини...

    Коментиран от #9

  • 9 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ванко":

    Инициаторът на тази простотия... Няма капка инженерна мисъл.
  • 10 Алфа вълкът педала

    0 0 Отговор
    Здрасти