Last news in Fakti

29 Март, 2021 17:15 3 525 7

Потресаващо разкритие! Атентатът в католическата църква в Индонезия е извършен от младоженци

  • индонезия-
  • атентат-
  • ислямска държава-
  • джамаа аншарут даула

Нападателите се опитали да влязат в християнския храм с мотоциклет, но били спрени от охраната и тогава активирали самоделното взривно устройство

Потресаващо разкритие! Атентатът в католическата църква в Индонезия е извършен от младоженци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Самоубийственият атентат в църква в Индонезия вчера е бил извършен от млада двойка, току-що сключила брак, предаде "Франс прес". Говорител на полицията съобщи днес, че младоженците, които се били оженили само преди половин година, били част от екстремистка групировка, свързана с джихадистката организация "Ислямска държава".

Двайсетина души бяха ранени при атентата срещу католическата катедрала в град Макасар, на източния индонезийски остров Сулавеси, извършен след литургията по случай Палмова неделя (Цветница). Нападателите се опитали да влязат в християнския храм с мотоциклет, но били спрени от охраната и тогава взривили самоделно взривно устройство.

Вчера и днес индонезийските власти задържаха няколко човека от ислямистката групировка "Джамаа Аншарут Даула", от която били част младоженците атентатори.

15 от ранените остават в болница. Подробности за състоянието им не бяха дадени.

През последните месеци в Индонезия бяха арестувани десетки екстремисти, отбелязва АФП.

Групировката "Джамаа Аншарут Даула" е обвинявана, че е организирала атентатите срещу църкви в Субарая през 2018 г. При тези атаки във втория по големина индонезийски град бяха убити 15 човека. Загинаха и 13 нападатели, сред които пет деца, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    14 3 Отговор
    На младоженеца нещо не му е харесала булката и решил да отиде при 70-те девици.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 смерш

    8 1 Отговор
    Потресаваща е липсата на елементарно чувство за реалната опасност пред християнска Европа с безконтролното и дори с благословията на официалните власти навлизане на изповядващи исляма лица.
    Няма никакъв шанс за тяхното интегриране каквато е основната заблуда на ЛГДж западните управници!
    За всеки "правоверен"основна цел е блаженството на шахида!
    Шахид-мъченик според исляма комуто са гарантиране неземните наслади на следващия живот!

    Коментиран от #5

  • 4 Хммм

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "хъхъ":

    Няма как да получи девици, след като е станал убиец на невинни, това противоречи на Исляма!
  • 5 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "смерш":

    Шехид, значи:човек починал в името на Исляма, НО когато има реална опасност за живота му или живота на семейството му, демек самоотбрана, иначе ВСИЧКИ други интерпретации на тази дума са ЛЪЖА скалъпена срещу Исляма!!!
  • 6 Ужасно

    1 1 Отговор
    Исляма е опасен. говорете че не е така.
    Това е ужасно,само хора от тази религия могат да имат злоба в живота. Факт

    Коментиран от #7

  • 7 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ужасно":

    Хората са опасни, не Религита, тези хора са заблудени или са ги заблудили, че който убие"неверник" ще влезе в Рая, да ама НЕ! Аллах е забранил убийството на невинни и на всеки, който не застрашава живота ти, тези хора не познават Исляма, макар да се считат за мусюлмани, както и 80 %от християните, които вярват, че има Бог, но са вярващи само по празниците, за едното ядене и пиене, това не е религия, а собствена интерпретация на таква!!!