14 Януари, 2013 09:40 9 118 6

Стреляха с Калашников по кабинета на премиера на Гърция

  • гърция-
  • нападения-
  • партийни офиси
Стреляха с Калашников по кабинета на премиера на Гърция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Неизвестни стреляха срещу щаб-квартирата на „Нова демокрация“ в Атина. Полицията обяви, че цел на нападението е бил партийният кабинет на действия премиер Андонис Самарас.

Гръцките медии разкриват, че атентатът е станал рано тази сутрин. Към сградата на „Нова демокрация се приближил автомобил. Малко след това возещите се в него открили автоматичен огън по партийната централа. За щастие никой не е пострадал.

От своя страна телевизия Скай съобщава, че нападателите са използвали мотоциклет. Двамата нападатели са стреляли по централата с автомати Калашников със сгъваем приклад.

Службата за борба с тероризма разследва нападението. Преглеждат се записите от близките камери, за да се идентифицират нападателите. 

Полицията е открила запален автомобил, за който се предполага, че е използван в атентата. Говорителят на премиера осъди атентата като акт срещу демокрацията в Гърция. В момента нито една партия не е поела отговорност за нападението.

Инцидентът става след вълна от криминални атаки срещу клубове на политически партии. Двама души, движещи се с мотоциклет, стреляли във въздуха край сградата два часа и половина след полунощ. Няма ранени при инцидента, заяви полицейски източник. На мястото полицаите открили две гилзи от автомат Калашников.

В събота сутринта два клуба на партията Нова демокрация станаха жертва на умишлен палеж, а в клуб на коалиционния партньор ПАСОК бяха изпочупени прозорците. Ден по-рано пък бяха опожарени жилищата на петима журналисти, а вчера беше подпален домът на брата на правителствения говорител.

Междувременно управляващата коалиция се закнаи да криминализира използването на „Калашников“ в терористични нападения. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abc

    1 0 Отговор
    БРАВО! ТАКА ТРЯБВА СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 2 Пилотирам Багер

    0 0 Отговор
    В унисон с тази новина от онзи ден:

    http://fakti.bg/krimi/56625-dojivoten-zatvor-pri-grabej-s-kalashnikov
  • 3 pepi

    3 0 Отговор
    БРАВО! САМО ТАКА СРЕЩУ СИСТЕМАТА!
  • 4 Михаил Калашников

    3 0 Отговор
    Ами така ще е,като нямат домати - с автомати!

    Коментиран от #5

  • 5 Anonymous.

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Михаил Калашников":

    Добре!!!!!! Много ми хареса .
  • 6 мая

    0 0 Отговор
    малко, имат нужда от базуки
Новини по държави: