15 Януари, 2013 19:24 1 013 0

В Гърция се опасяват от тероризъм

  • гърция-
  • тероризъм

Южната ни съседка повиши степента на тревога за терористични нападения

Полицията в Гърция повиши степента на тревога след терористичното нападение на офиса на премиера. При премиера се провежда извънредно съвещание с ръководството на полицията и на специалните антитерористични части, съобщи кореспондентът на БНР от Атина.

Според антитерористите става въпрос за добре организирана група, която атакува високоохранявани обекти, заради което е обявена червена степен на тревога. Тревога буди и факта, че до този момент никоя организация не е поела отговорността за нападението срещу централата на "Нова Демокрация". Несъмнено целта е бил офисът на премиера. Нападателите отправят предупреждение, че могат да атакуват всяка цел, свързана с държавната власт.

Неизвестни стреляха вчера срещу щаб-квартирата на „Нова демокрация“ в Атина. Полицията обяви, че цел на нападението е бил партийният кабинет на действия премиер Андонис Самарас.

По информация на свидетел, терористите са носили и ракетомет, за да атакуват офиса на премиера. По неизвестни причини не са използвали тежкото оръжие.

Според разследващите полицаи, терористичният акт срещу централата на управляващата партия не е свързан със зачестилите напоследък атаки със самоделни бомби.

Разследващите работят по няколко версии, а съществува и страх от активност на ново поколение на терористичната организация "Заговор на огнените ядра".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: