Last news in Fakti

8 Април, 2021 14:01 3 213 38

Външният министър на Полша заминава спешно за Киев

  • украйна-
  • крим-
  • русия-
  • полша-
  • армия-
  • война-
  • източна украйна

Посещението е свързано със заплахата за мира по границите на Украйна

Външният министър на Полша заминава спешно за Киев  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полският външен министър Збигнев Рау спешно заминава за посещение в Украйна, за да обсъди ситуацията в Донбас, съобщи полското външно министерство в четвъртък в „Туитър“, предава ТАСС.

„Днес, на 8 април, ще се проведе извънредно спешно посещение на министър Збигнев Рау в Киев. Посещението е свързано със заплахата за мира по границите на Украйна“, се казва в съобщението, цитирано от агенция "Фокус".

През последните дни западните държави многократно изразиха загриженост относно изявленията на украинските военни за концентрация на руски сили по границата с Украйна. Както по-рано заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, движението на руските войски през територията на Русия не бива да притеснява другите държави, тъй като по никакъв начин не ги заплашва. Той също така подчерта, че случващото се в Донбас е вътрешен украински конфликт, в който руските войски никога не са участвали.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    21 123 Отговор
    Русия е фашистка държава.

    Коментиран от #14, #24, #29

  • 2 И какво

    68 9 Отговор
    ще прави там? Ще договаря мирната подялба на Украйна между Полша, Русия и още две близки държави ли?
  • 3 ТаУмВзе

    69 12 Отговор
    Палавите поляци в договорка с бандеровците. Краварите ще го отнесат злокобно от Китай и Русия.
  • 4 хахаха

    46 6 Отговор
    Ясно,ще делят един общ памперс.
  • 5 Sieg

    47 7 Отговор
    Украйна е чао, чао. Язък.... Така е САЩ! Все пак те са виновни, но ако бях на мястото на Путин не бих се занимавал с Украйна, да хабя ракети. Директно бой по САЩ обаче с най хубавите ракети. ❤️
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 един там

    41 2 Отговор
    Хората са казали да не си вреш гАза там, където двама си ги мерят! Меките полски китки пак се врат, където не им е работа. Явно са забравили ВСВ и искат пак да са в състава на Русия, както е било векове наред.

    Коментиран от #30

  • 8 ГруЮ

    42 1 Отговор
    На 24 март президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа това, което по същество беше обявяване на война на Русия. В документа, озаглавен Президентски указ № 117/2021, подкрепеният от Съединените американски щати украински държавен лидер декларира, че официалната политика на Украйна е да си върне Крим от Руската федерация.


    Декларацията, че Украйна ще си върне Крим от Русия, също последва и може би беше подбудена от възпалителното и глупаво изказване на президента Байдън, че „Крим е Украйна“.

    Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен, който беше главен архитект на подкрепяния от Вашингтон преврат срещу Украйна през 2014 г., продължи да скандализира украинците, обещавайки пълна подкрепа на американската държава за „териториалната цялост“ на Украйна.

    Много американци се чудят защо от администрацията не са загрижени дори и наполовина за териториалната цялост на самите Съединените щати!

    За да не се отлага, в началото на този месец министърът на отбраната на Съединените американски щати, Лойд Остин - който преди това беше член на борда на ракетостроителя Raytheon - се обади на колегата си в Украйна и обеща:

    „Непоклатима американска подкрепа за суверенитета на Украйна“.

    Тъй като Съединените щати считат Крим за украинска територия, това очевидно е ясна зелена светлина за Киев да предприеме военни действия.

    Вашингтон също така изпраща оръжия. През последните седмици са пристигнали около 300 тона нови оръжия и още много са на п
  • 9 ГруЮ

    30 2 Отговор
    Както можеше да се очаква, Москва отговори на указа на президента Зеленски и на все по-войнствената реторика в Киев и Вашингтон, като пренасочи войски и други военни активи по-близо до границата си с Украйна.

    Някой съмнява ли се, че ако Съедиенните американски щати бяха в същото положение - например, ако Китай инсталира враждебно и агресивно правителство в Мексико - Пентагонът нямаше да премести войски по подобен начин?

    Но според медийния клон на американския военно-индустриален-конгресен-медиен комплекс, руските войски не са отговор на явни заплахи от съсед, а са просто по-скоро „руска агресия“.

    Неприкриващите се американски „експерти", стоящи зад преврата през 2014 г. срещу избрания президент на Украйна (Виктор Янукович) се завръщат на власт и са решени да свършат работата - дори това да означава Трета световна война!

    Изричната подкрепа на Съединените щати за военните амбиции на Украйна в региона е карт бланш за Киев.

    Но е карт бланш, който Киев би било разумно да избягва да използва. Още през 1956 г. правителството на Съединените американски щати насочи безкрайна пропаганда към Унгария, обещавайки военна подкрепа за въстание срещу съветските окупатори. Когато унгарците, вярвайки на лъжите на Вашингтон, се надигнаха, те се оказаха съвсем сами и изправени пред съветско отмъщение.

    Въпреки жестоката американска пропаганда, поне Айзенхауер беше достатъчно мъдър, за да осъзнае, че никой няма да се възползва от ядрена война над Будапеща.

    З

    Коментиран от #20

  • 10 пешо

    16 1 Отговор
    що не пишете колко са заразените и починалите за последното денонощие в украйна , пълна трагедия , а занимавате хората с русия .
  • 11 ГейДеБил

    32 1 Отговор
    Простите западни славянски народи ги насъскват срещу Русия, за да станат пушечно месо. При нас е същото, но в по-мек вариант. Ако стане обаче война, „съюзниците“ ни ще ни накарат да воюваме срещу братска Русия. Тогава искам да видя колко от еврогейчетата с атлантическо мислене ще отидат да воюват срещу Русия. Много искам да ги видя. То не е само да лаеш в нета и да ти плащат НПО-тата. От българската армия едва ли ще се вдигнат да защитават чуждите интереси.
  • 12 ГруЮ

    7 0 Отговор
    Уф, омръзна ми да копирам. статията е на Рон Пол. Ще я намерите, ако искате.

    Коментиран от #15

  • 13 Хасан

    10 0 Отговор
    Това е добре за нас,,за Бслканите ..конфликта между Сащ и Русия да бъде към полско украинската граница ..руснака оттам ще влезе
  • 14 бат Рамбо е гей

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    А Бандеровците какви са - Тимуровска команда ?
  • 15 Светлин

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ГруЮ":

    еее, айде де ГруЮ, като си почнал дай докрай.
  • 16 onq s konq

    10 1 Отговор
    Подлеците ги гони парания защото знаят, че са сгафили и се присъединяват от Въоръжените сили на Русия!
  • 17 pepy

    27 2 Отговор
    Поляците oтдавна са мераклии за руска тояга!!!
  • 18 КОНТРАТА

    19 2 Отговор
    Адолф Хитлер превзе Варшава за 30 дни Руската армия ще оревземе Варшава за 30h защо се бутст сами в плесниците шляхтите, най вероятно защото са са лоялни слуги самоубийци на краварите!!!
  • 19 Бесен Язовец

    17 0 Отговор
    И Далай Лама да ходи в Киевска Рус никой не може да помогме на бендерите ако руснаци тръгнат!
  • 20 стоян

    2 16 Отговор

    До коментар #9 от "ГруЮ":

    До 9 ком -сигурно работиш в руското посолство - за пари

    Коментиран от #21

  • 21 ГруЮ

    17 0 Отговор

    До коментар #20 от "стоян":

    Не, не позна- не работя в никакво посолство. Но мога да намеря бързо всякаква информация в нета. Важното е да си зададеш правилния въпрос: Quo Vadis?

    Коментиран от #37

  • 22 Редови Гражданин

    12 1 Отговор
    Мръсни кравари.
  • 23 Tarnovetz

    10 3 Отговор
    В Украйна се сблъскват етниически и версkи проблеми още oт векове: Хазаритe като страховити конници разбиват около 300 000 Aраби и предотвратяват насилствената Ислямизация на Задкавказието; след време повечето Хазари приемат първична форма на Юдейството и част от тях се преместват в Украйна; оттам част отиват в Румъния и Унгария – дават началото на “Aшкеназите Евреи” – “13 племе” – има ги и в София. Някои теолози – Юдеи твърдят че Византия изгонила в Украйна Юдеитe, които oтказали да се покръстят. Части от Украйна по различни векове, са били Българси, Татарски, Полски, Казашки, Славянски.

    Коментиран от #36

  • 24 Stéfanie 🎲

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Що си не биеш една антибясна ваксина 🤣😂🤣👍за да ти мине?
  • 25 Panчо

    7 0 Отговор
    На границата с Украйна ще бъдат разположени сили на НАТО от 37 хиляди души.

    Според някои съобщения, украинската страна възнамерява да увеличи напрежението по границата с Крим, като за тази цел там ще разположи сили на НАТО от 37 хиляди войници - 20 хиляди американски войници и 17 хиляди войници от други страни членки на НАТО.

    "Според украинските официални лица, при развитие на сблъсъци между Украйна и Русия, полуостров Крим ще стане първата цел на НАТО при преминаване на границата с Русия", съобщи изданието "Soha".

    Известно е, че силите на НАТО наистина ще бъдат разположени близо до Крим, но говорим само за мащабни военни учения „Defender Europe 2021“, което свидетелства, че не говорим за постоянното дислоциране на силите на Алианса.

    Очевидно е обаче, че именно в противовес на това Русия разполага многобройни военни части до Крим. Очаква също така, че Русия ще започне да провежда широмащабни военни учения, включително с използване на сухопътни сили, бойна авиация и военноморски сили.

    От друга страна, експертите не изключват, че в рамките на ученията на НАТО Украйна може да започне настъпление срещу Донбас.
  • 26 AtlanticCouncil

    14 2 Отговор
    Бивш САЩ посланик: "Ще въведем санкции срещу най-голямата Банка в Русия, за да не могат да участват в меж. с-ма.
    Нападението на Москва над Украйна ще се приеме като заплаха за сигурността в Европа.
    Най-добрият път да защитим нашите съюзници в Прибалтика е да направят всичко възможно, Москва да не победи Украйна.
    Не говорим да изпращаме САЩ войници да умират, заради украинските войници, а за изпращане на оръжие и дипломатически стъпки, за да усложним задачата на Москва."

    САЩ ще воюват срещу Русия до последния украински войник.
    Уникален, уникален.
  • 27 AtlanticCouncil

    13 1 Отговор
    Забалежеге, нацистка О краина може да убива безнаказано деца, жени и старци.
    Да нарушава договори и споразумения.
    Когато Донбас се защити е агресия и заплаха срещу Европа, Прибалтика и Бандерия.
    САЩ няма да жертват американски войници, ето Прибалтика да воюва срещу Русия.
    По-голяма гавра с О краина-няма.
  • 28 Бай Манчо

    11 1 Отговор
    Поляци и украинци ще вземат решения :)))) , освен някоя глупост да направят друго нищо няма да се получи . Историята се повтаря , янките обещават пълна подкрепа и постоянно бутат украйна към изостряне на конфликта - те искат война с чужди ръце както винаги са го правели , добре че Путин е съобразителен и подаде ясен сигнал , че в случай на военен конфликт ще пострадат и центровете от където идват заповедите . По нашите телевизии се излъчва само едностранна информация , не се обяснява каква е причината Русия да си подсигури границата , а тя е необмислените изказвания на деменцията и свободното тълкуване на клоуна , постоянните провокации по границата на Донецк и войнствена реторика на бандеровците , а тук мисирките постоянно повтарят едно и също за Руска агресия .
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шляхтиц

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "един там":

    Източната половина на Полша и цяла Украйна са бивши РУСКИ ГУБЕРНИИ. Подобни са и Молдова, Беларус, ......... И когато бяха в СССР, подобно на България, бяха ДЪРЖАВИ. Сега, поне на мен, не ми е известно какво са.

    Коментиран от #31

  • 31 IDIL

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Шляхтиц":

    ами са надупени колонии и пушечно месо за агресорите от злото ФАЩ

    Коментиран от #35

  • 32 маймун Боко

    2 0 Отговор
    ей, тоя полски министър със танка ли отива в Киев, да му дам мойта джипка...
  • 33 Владивосток

    2 1 Отговор
    Москва, Киев, София, Константинопол една държава.
  • 34 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    СТРАННА КАРТИНКА С ТАНК !!! РУСИЯ ИМА ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТАНКОВЕ ОТ НАТЮ / ЗА РАКЕТНИТЕ УСТАНОВКИ -НИКОЙ НЕ ЗНАЕ / !?!?
  • 35 Шляхтиц

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "IDIL":

    Напълно споделям Вашето мнение, Господине.
  • 36 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Tarnovetz":

    Славянски! Сериозно?! Кога точно?!
  • 37 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "ГруЮ":

    На български quo vadis DOMINE е : Къде отиваш, господи? При това е заглавие на роман писан от поляк?

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: