14 Април, 2021 10:54 1 244 0

Джон Кери преговаря с Китай за климатичната среща

  • сащ-
  • китай-
  • климат-
  • джон кери

Азиатската страна иска САЩ да намалят собствените си въглеродни емисии, а наред с това да увеличат помощите за развиващи се страни

Джон Кери преговаря с Китай за климатичната среща - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският спецпратеник за климата Джон Кери ще посети Китай в опит да убеди азиатските власти да участват в среща по темата, която Съединените щати домакинстват следващата седмица.

Двете най-големи световни икономики имат взаимни изисквания.

Вашингтон иска Пекин да спре финансирането за нови въглищни централи в Китай и по света.

Азиатската страна иска САЩ да намалят собствените си въглеродни емисии, а наред с това да увеличат помощите за развиващи се страни, с които да се подпомогне развитието на по-чисти енергийни технологии и адаптирането към климатичните промени.

„Имаме големи несъгласия с Китай по ключови въпроси“, но съдействие по въпросите на климата е абсолютно критично, каза Джон Кери преди визитата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА