Last news in Fakti

17 Януари, 2013 12:08 4 507 0

Джакарта под вода - Видео

  • джакарта-
  • индонезия

Столицата на Индонезия – Джакарта е под вода след като незапомнени проливни дъждове се изляха през последните дни, предават световните агенции.

Управителят на столицата Джоко Видодо обяви извънредно положение след като дори и бизнес центърът беше засегнат от незапомненото бедствие. В столицата се образуваха километрични задръствания от опитващи се да избягат жители.

Много от местните и държавните учреждения са затворени. Властите обявиха, че близо 9000 са настанени в спасителни центрове след като са били предупредени да напуснат своите домове. Техният брой може да се увеличи, защото метеоролозите предупреждават, че проливните дъждове ще продължат и в следващите дни.

Телевизиите дори показаха как президентът Сусило Бамбанг се разхожда в двореца си, нагазил до глезените във вода.

От министерството на транспорта заявиха, че въздушният транспорт не е засегнат. Последното голямо наводнение в Джакарта беше през 2007 г., когато най-малко 40 души загинаха, а хиляди напуснаха своите домове.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА