Last news in Fakti

22 Април, 2021 16:15 2 834 29

Кремъл: Здравето на Навални не ни касае

  • алексей навални-
  • навални-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков

"Това не е в дневния ред" на Кремъл

Кремъл: Здравето на Навални не ни касае - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Положението с опозиционера Алексей Навални не е въпрос, който касае Кремъл, а трябва да се обсъжда с прокуратурата или с Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), заяви говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

В отговор на въпрос дали Путин смята да възложи проверка на твърденията, че до Навални не се допускат лекари, Песков заяви, че "това не е в дневния ред" на Кремъл. Той отново заяви, че всички въпроси по тази тема трябва да се отправят към ФСИН, а при подозрения за нарушения - към прокуратурата. Песков отказа да коментира вчерашните протестни акции в подкрепа на Навални в редица руски градове, предаде БТА.

"Не виждаме повод да даваме наша оценка. Това е по-скоро тема за оценка от страна на правоохранителните органи", каза той в отговор дали в Кремъл са обърнали внимание на протестите и как ги оценяват. Песков добави, че доколкото тези прояви не са били съгласувани с властите, те са били незаконни. На предстоящата си днес среща в Москва президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко ще обсъдят "последните събития с разкриването на диверсионни планове към Беларус", каза Песков.

В отговор на въпрос дали Кремъл смята беларуския президент за надежден партньор Песков каза единствено, че Лукашенко управлява Беларус, с която Русия е образувала съюзна държава. На 17 април Лукашенко заяви, че срещу него и синовете му е било планирано покушение, организирано според него от американските специални служби и държавното ръководство на САЩ. Според шефа на беларуското разузнаване превратът е бил планиран за юни или юли тази година. Песков заяви, че не очаква ситуацията с планираното убийство на Лукашенко с цел преврат в Беларус да повлияе на хода на интеграцията на Беларус с Русия.

"Интеграционните процеси в рамките на Съюзната държава са едно, а външните заплахи и непрестанните опити за намеса във вътрешните дела на двете страни (Русия и Беларус) са съвсем друга реалност, с която още дълго ще живеем и с която трябва да свикнем", каза Песков. Сътрудничеството и съвместното противодействие на външните заплахи "са много важни и са в интереса на народите на двете страни", добави той. Руският президент Владимир Путин сам ще отговори на предложението на украинския президент Володимир Зеленски за среща в Донбас, заяви Песков. "Ако президентът сметне за нужно, той сам ще отговори", каза той. На молба за коментар на призива на украинския външен министър Дмитро Кулеба Западът да проучи възможността за изключване на Русия от международната система за междубанкови разплащания СУИФТ, Песков отговори, че този въпрос трябва да се зададе на руското външно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    52 1 Отговор
    А за здравето на Шиши се погрижихме в Дубай.ха ха ха
  • 2 Лавров

    18 35 Отговор
    Надеждите партньори на Русия са Ким Чен Ун, Лукашенко, Башар Асад и Мадуро.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 антрашпиц

    37 6 Отговор

    До коментар #2 от "Лавров":

    Тебе ко та бръсне кои са му партньорите?

    Коментиран от #13

  • 4 jorj

    9 29 Отговор
    Пак лъжат!!!! Интересува ги и то много!!!! Играят по ръба на бръснача, това са номерата на държавата РЕКЕТИСТАН!!!!!
  • 5 Кондолиза Райс

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "Лавров":

    А краварите нямат и толкова имат единствено изнудени,, партньори "от Централна и източна Европа
  • 6 Джордж Буш

    34 3 Отговор
    В Белия Дом отбелязаха че не се интересуват от здравето на затворниците в Гуантанамо
  • 7 Ирена

    35 4 Отговор
    Много точно казано.
    И нас ни ни касае, дори ни е досадно всеки ден да пишат за него.
  • 8 дзержински

    8 33 Отговор
    Ще ви закасае,руски тряпки,като ви изправят пред трибунала в Хага както вашите ортаци сърбите!

    Коментиран от #20

  • 9 Кремъл

    17 2 Отговор
    Как е здравето на нашия приятел бойко, разбрахме че скъсал минискус след опити да управлява за четвърти път бай ганьо

    Коментиран от #22

  • 10 Николай Георгиев

    24 3 Отговор
    И мен не ме касае,ако тая подлога умре.Толкова умряха за нищо - той с какво е по специален.
  • 11 Нещастник

    24 4 Отговор
    Правилно, в Русия има много повече болни хора извън затвора нуждаещи се от внимание .... Нахални да се радва, че не е в сащ, там щеше да е ка Флойд, само на тениски...
  • 12 Бай Манчо

    19 3 Отговор
    На чакалите от ЕС и америка навални е нужен много болен и страдащ или мъртъв - престъпник получил присъда при това беше предупреден , че ще бъде арестуван . Прегледан е от 4-ма доктори работещи в болници , а не в изправителни пансиони в какъвто е този предател - не са открили нищо сериозно само нормалните болежки за човек н неговата възраст . Хайде стига с тази пропаганда , нищо му няма и никой в Русия няма интерес на предателя да му се случи нещо , сега той е охраняван като президента , ако трябва и през гъ....за ще го хранят за да оцелее .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 врач

    7 10 Отговор
    Важно е здравето на Гнома че одъртя а се кани да царува още триста години
  • 15 Песков

    3 8 Отговор
    На нас здравето на Навални не ни е проблем. Малко ли са ни алкохолизираните алкаши навън, че и за тия в затвора да се тревожим В затвора си има лекари, сестри зъболекари.Пълно мед.обслужване. Виж - навън е друга работа. Затова открихме и изтрезвители, които са винаги пълни . Не стигат места. На там трябва да насочим усилия . Навални вуци го яли.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДжафДжаф

    14 1 Отговор
    E пa Путин нaпрaвo им гo пoдaри. Рaзрeши им дa прaтят caмoлeт и дa cи гo прибeрaт. Ocвeн тoвa бяхa прeдупрeдeни, чe aкo ce върнe гo чaкa зaтвoр. Щo гo зacилихa oбрaтнo в Руcия!?? Вcъщнocт в интeрec нa иcтинaтa Путин в мoмeнтa му cпacявa буквaлнo живoтa нa тoя oлигoфрeн. З oния гaдни йeзуитcки кoпeлeтa тoй e мнoгo пo-цeнeн мъртъв!!
  • 18 5455

    6 12 Отговор
    САЩ ви предупредихга, че ще гризнете дървото ,ако навални умре.

    Коментиран от #25

  • 19 Русия

    4 9 Отговор
    носител на мизерията и смърта

    Коментиран от #21, #26

  • 20 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "дзержински":

    Шшш, брат ,много отрано си прекалил с ракията.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 мер оф симитли

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кремъл":

    Не е скъсал мИнИскус,ами в Симитли са му скъсали г...а!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха коментар":

    Не знам аз дали съм с жълто,ама ти си с кафяво,шит. Давай,вярвай си,мечтите са безплатни.
  • 25 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "5455":

    А какво отношение има България към Навални?
    Не се бой.
  • 26 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Русия":

    Продължавай да си лекуваш истерията си с подобни мантри. Русия няма да го отрази, а на теб ще олекне.
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 6 Отговор
    Маските на "братушките" паднаха!
  • 28 лудия

    1 0 Отговор
    Мен пък хич
  • 29 От страни

    1 2 Отговор
    Эй, тия от Кремл са истински зверове - Навални лежи уж в затвора, ма си води блога, яде храна поръчана от ресторант, лежи по цял ден, нищо не работи, има си смартфон, идват му специални лекари... Зверове са тия от руския ФСИН (федерална служба за испълнението на наказанията).
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания