Last news in Fakti

22 Април, 2021 15:38 2 407 7

Додик: С война нищо не може да се реши!

  • босна и херцеговина-
  • дейтънско споразумение-
  • милорад додик

Само общото развитие на всички части на Босна и Херцеговина може да я превърне в успешна страна, добави председателстващият босненското председателство

Додик: С война нищо не може да се реши! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателстващият босненското председателство Милорад Додик заяви днес, че война в Босна и Херцеговина е неприемлива и Република Сръбска не би водила война, тъй като по този начин нищо не може да се реши, но е очевидно, че някои хора в Босна смятат, че с мир нищо не може да се реши, съобщи Танюг.

Додик отговори по този начин на въпрос какво мисли за войнствените изявления на лидера на най-голямата босненска Партия на демократичното действие Бакир Изетбегович и как сме стигнали до това отново да говорим за някакви войни, предава БТА.

Бакир Изетбегович заяви неотдавна, че "няма да позволи извършителите на геноцид да завладеят част от Босна и Херцеговина и е готов да поведе хората, ако се стигне до военен конфликт".

Какво мога да кажа, войната е неприемлива и всеки, който разчита на това, нека не разчита на нас, ние война няма да водим. С война нищо не може да се реши, тъй като техните цели са военни и това е разликата между нас и тях, каза Додик.

Той добави, че затова призовава за разговори, които трябва да дадат решение и да отговорят на въпросите как заедно да се живее.

Само общото развитие на всички части на Босна и Херцеговина може да я превърне в успешна страна, каза Додик.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа..

    10 0 Отговор
    По времето на Елцин мислехте другояче,Путин май ви разтрепери панталонките?

    Коментиран от #3

  • 2 😁😁😁😁

    0 4 Отговор
    ...Додик,сготви ли гозбата...😁...давай бърже,че жена ти се прибира...
  • 3 😁😁😁😁

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аааа..":

    ...напиши също как по елциново време изчезнаха 2600 тона злато от трезора в Москва...😁...

    Коментиран от #4

  • 4 😁😁😁😁

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "😁😁😁😁":

    ...а то само злато да беше...😁...
  • 5 Ал Кайда

    3 2 Отговор
    Има решение, Босна да се раделят и дадат териториите съответно на Хърватия и Сърбия, а мюсюлманското население да се върне в Албания както и мюсюлманите от черногорската територия санджак и съответно албанците от косово да се върнат на албания и косово върнато на сърбия а войводина върнато на унгария а южна сърбия върната на българия
  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    В Босна трябва турска военна база за да гарантира правата и свободите на бошняците
  • 7 Питай Патил

    0 0 Отговор
    Когато с нищо друго нищо не може да се реши, тогата идва войната, затова винаги доброто оръжие и армия са гаранти на мира !